.

Eπιστροφή στον «τόπο του εγκλήματος» ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Eπιστροφή στον «τόπο του εγκλήματος»


Του Κώστα ΑΓΓΕΛΗ*,
Αυτοί που έφυγαν και άφησαν πίσω τους συντρίμμια. Αυτοί που δεν υπερασπίστηκαν ποτέ τα δικαιώματα του αστυνομικού. Αυτοί που βολεύτηκαν υπηρετώντας επιχειρηματικά συμφέροντα, ακόμα και μετά την αποστράτευσή τους.
Αυτοί που έγιναν αρχηγοί, υπουργοί κι υφυπουργοί υπηρετώντας κόμματα. Αυτοί που εξασφάλισαν το εφάπαξ και τη σύνταξή τους, αδιαφορώντας για τα ταμεία και το μέλλον των συναδέλφων μας.
Αυτοί που αποτελούν για κάθε νέο αξιωματικό πρότυπα εξασφάλισης των μέσων για μία «άνετη ζωή», ήδη από την περίοδο φοίτησής του στη σχολή. Αυτοί που έδωσαν όλο τους το είναι για την ισχυροποίηση της θέσης τους. Αυτοί που τιμωρούσαν χωρίς να εξετάσουν. Αυτοί που εξυπηρετούσαν συγγενείς και φίλους. Αυτοί που υπερασπίστηκαν τους κολλητούς τους έναντι των συναδέλφων μας. Αυτοί που ηδονίζονταν όταν διέτασσαν. Αυτοί που είχαν τον αστυφύλακα υπηρέτη να τους χτυπάει προσοχή. Αυτοί που δεν έδωσαν δεκάρα ούτε για τον καφέ τους. Αυτοί που ακόμα και στην ποδηλατάδα τους φορούσαν τα γαλόνια τους και επιδεικνύονταν. Αυτοί που ήθελαν να ξαποστείλουν τους αστυνομικούς, στα τέσσερα μέρη του ορίζοντα και να επαναφέρουν χωροφυλακίστικες πρακτικές. Αυτοί που δεν αντέδρασαν σε άδικες για το Σώμα αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας. Αυτοί που κατέστρωναν βραχύβια επιχειρησιακά σχέδια, τα οποία οι μετέπειτα τα αναθεωρούσαν κακολογώντας, τάχα μου, αυτούς που διαδέχονταν. Αυτοί που ντρέπονταν να τους φρουρούν αστυνομικοί με στολή γιατί δυσαρεστούνταν οι σύζυγοί τους. Αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την δημοσιότητα συγγενικών τους προσώπων για δική τους προβολή. Αυτοί που έχουν για φίλους παράγοντες του ποδοσφαίρου, μεγαλοδημοσιογράφους και επιχειρηματίες. ΑΥΤΟΙ, λοιπόν, επέστρεψαν στον «τόπο του εγκλήματος», ως δήθεν «σύμβουλοι» του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κουβαλώντας στον χαρτοφύλακά τους……. εμπειρίες του πρόσφατου παρελθόντος. 

*ΑΓΓΕΛΗΣ Κών/νος
Αντιπρόσωπος ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος Α.Π.ΑΣ.Α.


#apasa.gr

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.