.

Σουηδία: Έφιπποι αστυνομικοί ποδοπάτησαν αντιφασίστες διαδηλωτές (βίντεο - φωτ.) ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Σουηδία: Έφιπποι αστυνομικοί ποδοπάτησαν αντιφασίστες διαδηλωτές (βίντεο - φωτ.)


Τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Μάλμε της Σουηδίας μετά την άγρια αστυνομική επίθεση εναντίον αντιφασιστών. Οι διαδηλωτές πραγματοποιούσαν συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην προγραμματισμένη ομιλία του νεοναζιστικού «Κόμματος των Σουηδών»

  

Δέκαι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά, όταν έφιπποι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους περίπου 1500 αντιφασίστες διαδηλωτές κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωση στην πόλη Μάλμε της Σουηδίας το Σάββατο. Στην πλειοψηφία τους οι αντιφασίστες ήταν ειρηνικοί διαδηλώνοντας ενάντια στη συγκέντρωση του νεοναζιστικού «Κόμματος των Σουηδών» που διοργάνωνε ομιλία του Stefan Jacobsson, ηγέτη των νεοναζί.


 


Με αφορμή προκλήσεις μερίδας διαδηλωτών, η Αστυνομία εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των αντιφασιστών προκαλώντας χάος. Αρκετοί διαδηλωτές έπεσαν στο έδαφος και ποδοπατήθηκαν από έφιππους αστυνομικούς ενώ ένας χτυπήθηκε από βαν της αστυνομίας. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για εννέα συλλήψεις. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν «σοκαρισμένοι» από τη βιαιότητα της αστυνομίας.



«Ένας αριθμός ανθρώπων ποδοπατήθηκε και ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά», παραδέχεται σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Μάλμε. «Δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή πόσο σοβαρά», πρόσθεσε. Οι Σουηδοί καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές την 14η Σεπτεμβρίου, με τη μετανάστευση να έχει αναγορευθεί σε μείζον ζήτημα στην προεκλογική εκστρατεία. Το Κόμμα των Σουηδών έχει πολύ μικρό ποσοστό ώστε οι θέσεις του να έχουν επίπτωση. Ωστόσο ένα λίγο πιο μετριοπαθές αντιμεταναστευτικό κόμμα, οι Σουηδοί Δημοκράτες, συγκεντρώνει γύρω στο 10% στις δημοσκοπήσεις.

# rt.com 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.