.

Η μεταγωγή του Άστρους, η εκπαίδευση των αστυνομικών και η στρατικοποίηση της ΕΛ.ΑΣ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Η μεταγωγή του Άστρους, η εκπαίδευση των αστυνομικών και η στρατικοποίηση της ΕΛ.ΑΣ

                    Η μεταγωγή του Άστρους, η εκπαίδευση των αστυνομικών και η στρατικοποίηση της ΕΛ.ΑΣ, του Χρήστου Τριγώνη

Toυ Χρήστου Τριγώνη 
Ανασύρουμε από τα σχόλια για το άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη που αναρτήσαμε χθες ( Μια μεταγωγή στο Άστρος ) την πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση του προέδρου της ένωσης Γρεβενών και γραμματέα δημοσίων σχέσεων της ΠΟΑΣΥ Χρήστου Τριγώνη, που πάνω και πέρα από τη όποια συντεχνιακή προσέγγιση εναντίωσης στη θέση του αρθρογράφου και με καθαρά κριτική οπτική αυτού καθαυτού του γεγονός, διακρίνει και διαχωρίζει τα δεδομένα κατ' αναλογία με τη βαρύτητα, την προϋπόθεση, για να φτάσει στην ουσία που είναι η προγραμματική στρατικοποίηση της αστυνομίας.
Διαβάστε την άποψη και τις σκέψεις του κ. Τριγώνη, τις οποίες απευθύνει στον κ. Μανδραβέλη.
"Μία ακόμη υπερβολικη εικόνα (σε αστυνομική έκδοση) του βλαχόμπαρόκ Κράτους μας.
Από τα λίγα που ξέρω και όσα προτάσσει η κοινή λογική, αν η μεταγωγή ήταν πράγματι τόσο επικίνδυνη, ο μεταγόμενος θα έπρεπε να φοράει και αυτός αλεξίσφαιρο γιλέκο, να έχει δεσμευμένα τα χέρια του πίσω από την πλάτη, να μεταφέρεται από δύο αστυνομικούς που θα είχαν ελαφρύ εξοπλισμό ώστε να είναι ευέλικτοι, ενώ ο εικονιζόμενος με τους υπόλοιπους "βαριά" εξοπλισμένους "τύπου ΕΚΑΜ" θα έπρεπε να είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά για την αποτροπή προσβολής της μεταγωγής από εξωτερικό παράγοντα.
Το πρώτο στοιχείο λοιπόν της εικόνας που σχολίασες είναι η προφανής έλλειψη σύγχρονης εκπαίδευσης των αστυνομικών σε κάθε επίπεδο διοίκησης (έχει σταματήσει προ πολλού).
Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι κανείς δεν δείχνει να ενοχλείται από την εικόνα στρατικοποίησης της αστυνομίας και την προβολή της κατασταλτικής ισχύος της από τον οποιονδήποτε.
Μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και ο μη υποψιασμένος επισκέπτης αισθάνεται ότι κινείται σε ένα αστυνομοκρατούμενο Κράτος με σιδερόφρακτες αστυνομικές κλούβες και βαριά οπλισμένους ένοπλους να ξεπροβάλουν από κάθε γωνία επιβεβαιώνοντας την άλλη εικόνα του νομίσματος της "Καμπούλ" του Χρυσοχοΐδη. Προφανώς η αστυνομία θα πρέπει να είναι και κατασταλτικά πανίσχυρη. Όταν όμως αυτό χρειάζεται πραγματικά και όχι όταν ο καθένας που βλέπει στην τηλεόραση SWAT ή θέλει να γίνει ROBOCOP το αποφασίζει με την σιωπηρή ή μη συναίνεση αξιωματικών που έχουν σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούν από τον κανονισμό της στολής και την δημόσια εικόνα των υπηρεσιών που διοικούν..."

#bloko.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.