Μπορεί η κυβέρνηση, ειδικά κάθε φορά που βλέπει να πλησιάζουν εκλογές, να κόπτεται για την ασφάλεια του πολίτη και προ ολίγων μηνών να νομοθετεί την αναδιοργάνωση της αστυνομίας, με τον προκάτοχο του σημερινού υπουργού, Ν. Δένδια να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ώστε να προχωρήσει η αναδιοργάνωση, γιατί "είχαμε οργανόγραμμα του 1984", παρ' όλες τις αντιδράσεις για τα πρακτικά προβλήματα που δημιουργούσε στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. -σε βαθμό που χρειάστηκε τροπολογία Κικίλια που συνοδεύτηκε με μίνι κρίσεις- ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου ξέχασε από τον "εκσυγχρονισμό της ΕΛ.ΑΣ."... τις επικοινωνίες.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι ομοσπονδίες των αστυνομικών (ΠΟΑΣΥ - ΠΟΑΞΙΑ), η αστυνομία πρόσφατα "ήρθε αντιμέτωπη με την απροσδόκητη διακοπή των λειτουργιών του ηλεκτρονικού συστήματος επικοινωνιών TETRA, λόγω εκπνοής της δεκαετούς συμβάσεως που συνόδευε την εγκατάστασή του και την αναγκαστική επιστροφή σε ξεπερασμένου τεχνολογικού τύπου ασύρματους των δεκαετιών του προηγούμενου αιώνα, όπου και ο τελευταίος κακοποιός ήταν σε θέση να 'κρυφακούει' τις επιχειρησιακές ενέργειες".
Οι αστυνομικοί, πέραν της ανησυχίας για την ασφάλεια των συναδέλφων τους, σημειώνουν ότι εγείρονται εύλογα ερωτήματα για αυτή την εξέλιξη, ενώ θυμίζουν τις δικαστικές έρευνες και τις πολιτικές κόντρες για το το ακριβοπληρωμένο σύστημα επικοινωνιών για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, το γνωστό C4I.
"Σε κάθε περίπτωση, αντί οι πολιτικές και φυσικές ηγεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας να μεριμνήσουν εγκαίρως -και ανεξάρτητα από το όποιο αποτέλεσμα των ερευνών γύρω από την ορθότητα των συμβάσεων του C4I-, με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία των σύγχρονων υποδομών της Ελληνικής Αστυνομίας, άφησαν... αμέριμνα τον χρόνο να κυλήσει ώς την εκπνοή της συγκεκριμένης σύμβασης του συστήματος ΤΕΤRΑ. Επέδειξαν έτσι ολιγωρία στην αντιμετώπιση τόσο των αυξημένων κινδύνων που επωμίζονται σήμερα οι συνάδελφοί μας όσο και για το όποιο κόστος έχει η μετάπτωση σε παρωχημένα συστήματα επικοινωνιών σε επιχειρησιακό επίπεδο (νεκρές ζώνες λόγω μορφολογίας εδάφους - αποστάσεων, αδυναμία επικοινωνίας μεταξύ Κέντρου και επιχειρησιακών μονάδων) όσο και προσωπικό (τροφοδότηση αγχωτικών καταστάσεων, χρήση προσωπικών κινητών τηλεφώνων κ.λπ.)" τονίζουν και ζητούν από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλια να δώσει λύση.
 
Ε.Ζ.