.

Συνάντηση Ηρώς Διώτη με την Εξωτερική Φρουρά ΔΦ Λάρισας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση Ηρώς Διώτη με την Εξωτερική Φρουρά ΔΦ Λάρισας




Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, δυνάμει των διατάξεων του Ν. 4250/2014, ο υπερπληθυσμός κρατουμένων σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού και στη Δικαστική Φυλακή Λάρισας, το ζήτημα του ειδικού θαλάμου νοσηλείας κρατουμένων, ήταν τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκε η συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο κ. Χρήστο Ντρίγκα και μέλη του προεδρείου του ΔΣ της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς ΔΦ Λάρισας, η βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη.

Οι εξωτερικοί φρουροί έθεσαν μια σειρά θεσμικών αιτημάτων του κλάδου, με βασικότερα το θέμα της αξιολόγησης στην οποία εμπίπτουν και οι ίδιοι ως υπάλληλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και τη μη αποπληρωμή Κυριακάτικων και εξαιρέσιμων. Παράλληλα, ζήτησαν την παρέμβασή της ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα του ειδικού θαλάμου νοσηλείας των κρατουμένων, επισημαίνοντας ότι τόσο οι ίδιοι όσο και η Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου έχουν καταθέσει προτάσεις για τη μετακίνησή του σε άλλο χώρο.
Η Ηρώ Διώτη κατέγραψε κι αυτή ως κυριότερο πρόβλημα των Φυλακών τον υπερπληθυσμό σε αυτές, σημειώνοντας ότι τα Καταστήματα Κράτησης θα έπρεπε να υπάγονται αποκλειστικά και μόνο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και όχι στο Δημοσίας Τάξεως, γιατί διαφορετικά ενισχύεται η καταστολή, ενώ σκοπός είναι ο σωφρονισμός. «Γι’ αυτό και η ανάγκη αναμόρφωσης του σωφρονιστικού συστήματος είναι πλέον επιτακτική» κατέληξε.

Το κλιμάκιο της Ένωσης αποτελούνταν ακόμη από τον αντιπρόεδρο κ. Κων/νο Δοβλατανιώτη, τον γεν. γραμματέα κ. Δ. Καμπά και το μέλος κ. Αθ. Γκιγκιούλη.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.