.

Αποφυγή απάντησης για τα ενοίκια της ΓΑΔΑ, καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Αποφυγή απάντησης για τα ενοίκια της ΓΑΔΑ, καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ


Για «σκόπιμο κώλυμα» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος επικαλούμενος φόρτο εργασίας, ζήτησε την ματαίωση, για δεύτερη φορά  μέσα σε έναν μήνα, της συζήτησης στην Βουλή ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την καταβολή μισθωμάτων από το Δημόσιο στους νέους ιδιοκτήτες των ακινήτων που στεγάζουν μεταξύ άλλων την ΓΑΔΑ και το Αρχηγείο της Αστυνομίας στην θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νάντια Βαλαβάνη, η αποφυγή συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που είχε ως θέμα τις αποκρατικοποιήσεις, αποτελεί κίνηση τακτικής, που ακολουθεί την «πεπατημνένη οδό» του προκατόχου του Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος σε όλες τις σχετικές με τις ιδιωτικοποιήσεις επίκαιρες ερωτήσεις επικαλέστηκε «κώλυμα» και δεν παρέστη στη Βουλή.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «η ερώτηση που δεν έχει απαντήσει ακόμη ο κ. Χαρδούβελης ήταν απλή: Πού θα βρει το Υπουργείο Οικονομικών - για να καταβάλλει στους νέους ιδιοκτήτες, που ήδη εμφανίστηκαν στους διαδρόμους του και ζητούν τα «νοίκια τους» - 30 εκ. ευρώ ετήσια μισθώματα, τα οποία δεν προβλέπονται στον Προϋπολογισμό του 2014 ούτε στο Μεσοπρόθεσμο 2014-2018;».
Πρόκειται για την καταβολή ενοικίων για την εκμίσθωση των 28 ακινήτων του Δημοσίου, ανάμεσα τους το κτήριο της ΓΑΔΑ και του Αρχηγείου Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, κτήρια 5 Υπουργείων (Πολιτισμού, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας και Παιδείας), 13 κτήρια Δ.Ο.Y. κ.α., που πωλήθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ με τη μέθοδο του sale-and-lease-back (σημ: πώληση κι επαναμίσθωση τους).


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.