.

Έρχονται τα διασυνδεδεμένα όπλα που «ενημερώνουν» όταν χρησιμοποιούνται ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Έρχονται τα διασυνδεδεμένα όπλα που «ενημερώνουν» όταν χρησιμοποιούνται

Έρχονται τα διασυνδεδεμένα όπλα που «ενημερώνουν» όταν χρησιμοποιούνται
Τεχνολογία για όπλα αστυνομικών τα οποία θα είναι διασυνδεδεμένα με το αστυνομικό τμήμα, ενημερώνοντας σχετικά όταν τραβιούνται από τη θήκη τους και χρησιμοποιούνται, αναπτύσσει η YardArm στην Καλιφόρνια.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του ΜΙΤ Τechnology Review, όταν ένας αξιωματικός τραβάει το όπλο του πολύ συχνά δεν έχει την ευκαιρία να ζητήσει ενισχύσεις, οπότε και η εταιρεία κατασκευάζει ένα τσιπ που εισάγεται στη λαβή ενός συμβατικού κατά τα άλλα όπλου και μεταδίδει δεδομένα μέσω σύνδεσης δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν τη θέση του όπλου και εάν έχει βγει από τη θήκη ή χρησιμοποιείται.

Η εταιρεία επίσης δουλεύει πάνω στο να καταστεί εφικτός ο εντοπισμός της κατεύθυνσης προς την οποία στοχεύεται το όπλο. Τα δεδομένα αυτά θα μπορούν να δρομολογηθούν σε ένα ειδικό σύστημα της αστυνομίας ή να προβληθούν σε smartphone.
Όταν ένας αξιωματικός τραβάει το όπλο του πολύ συχνά δεν έχει την ευκαιρία να ζητήσει ενισχύσεις, οπότε και η εταιρεία κατασκευάζει ένα τσιπ που εισάγεται στη λαβή ενός συμβατικού κατά τα άλλα όπλου και μεταδίδει δεδομένα μέσω σύνδεσης δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
Ιδρυθείσα το 2013, η YardArm άρχισε κατασκευάζοντας στην αρχή προϊόντα με σκοπό την παρακολούθηση της θέσης ενός όπλου, ωστόσο δεν είχαν ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς πολλοί κάτοχοι όπλων στις ΗΠΑ είναι αντίθετοι σε πολιτικές που έχουν να κάνουν με τον έλεγχο της οπλοκατοχής.
Παρόλα αυτά, οι υπηρεσίες επιβολής νόμου ενδιαφέρθηκαν, καθώς η τεχνολογία που επιτρέπει την εξέταση των ενεργειών των αστυνομικών κερδίζει σιγά σιγά έδαφος, εφόσον πολλοί συνειδητοποιούν ότι τα δεδομένα μπορούν να βοηθήσουν στην ενδελεχή ανασκόπηση της δράσης, συχνά απαλλάσσοντας από την ανάγκη για δίκες κλπ. Παράλληλα, γίνονται όλο και πιο κοινές οι απλές καθημερινές κατά τα άλλα συσκευές που μπορούν να συνδέονται  στο Ίντερνετ.
Επί της παρούσης η YardArm πραγματοποιεί δοκιμές με αστυνομικά τμήματα στην Καλιφόρνια και το Τέξας, ωστόσο η τεχνολογία δεν έχει δοκιμαστεί κατά τη διάρκεια ενεργού υπηρεσίας. Στα σχέδια της εταιρείας ωστόσο είναι η έναρξη της πώλησης του hardware και της σχετικής υπηρεσίας κατά τα μέσα του 2015.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.