.

ΧΑΣΑΜΕ ΕΝΑΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ, ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΣΑΚΝΙΑ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΧΑΣΑΜΕ ΕΝΑΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ, ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΣΑΚΝΙΑ



ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 11.30 ΣΤΟ A' ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ
Η μεγάλη καρδιά του Δήμου σταμάτησε την περασμένη Κυριακή το απόγευμα.

Ένας φίλος, ένας σύντροφος δεκαετιών, ένας κομμουνιστής που πάντα έψαχνε και αναζητούσε, έφυγε από κοντά μας ξαφνικα και ήσυχα, αλλά πρόωρα στα 65 του χρόνια.
Ο Δήμος Τσακνιάς γεννήθηκε το 1949 στα Καστέλια Φωκίδας, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπήρξε διακεκριμένος νομικός με ειδική εμπειρία στα εργατικά θέματα. Αφιέρωσε από νεαρός όλη του τη ζωή στο κομμουνιστικό αριστερό κίνημα, του οποίου τις αρχές υπηρέτησε πιστά, αφοσιωμένος στις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και του σοσιαλισμού.
Ο Δήμος Τσακνιάς υπήρξε μαχητής του αντιδικτατορικού αγώνα, στέλεχος της ΚΝΕ, αρχισυντάχτης του "Οδηγητή", μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του γραφείου της οργάνωσης Πειραιά, διευθυντής της ΚΟΜΕΠ και στέλεχος του ΚΜΕ. Αποχώρησε από το ΚΚΕ στην κρίση του '89 με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που συγκρότησαν μετέπειτα το ΝΑΡ..
Ο Δήμος υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, διετέλεσε μέλος της Γραμματείας του και μέχρι την τελευταία του πνοή έδινε μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ το παρόν σε όλα τα μέτωπα για την προοδευτική ανατροπή και το σοσιαλισμό.
Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Νάντια Βαλαβάνη, στα παιδιά του και σε όλους τους δικούς του.

Η πολιτική κηδεία του Δήμου θα γίνει στις 11.30 στο 1ο Νεκροταφείο και ακολούθως η ταφή θα γίνει στο χωριό του Καστέλι Φωκίδας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.