.

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ....................... ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ.......................


Μια φορά κι έναν καιρό ψηφίστηκε ένας νόμος,ο 3144/03 και ακολούθησε ένας δεύτερος,ο 3850/10.Και οι δύο αναφέρονται στην περίφημη υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία με αναφορά βεβαίως και στο Π.Σ.


Γρήγορα όμως έγιναν κατάλοιπα του παρελθόντος  καθώς τίποτα απ΄αυτά που προβλέπονται στους ανωτέρω  νόμους δεν εφαρμόστηκε τουλάχιστον στο Π.Σ.. Λεπτομέρειες τώρα αν χρειάζονται μερικά Π.Δ. και μερικές χιλιάδες   ευρώ για να εκτελεστούν-εφαρμοστούν οι  διατάξεις των παραπάνω νόμων. Άλλωστε τίποτα δεν μας θυμίζει ότι απουσιάζει η υγιεινή και ασφάλεια από τη δουλειά μας,καθώς κανένας τραυματισμός ή ακόμα  χειρότερα θάνατος συναδέλφου δεν έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια,τα οχήματα και τα ελαστικά τους είναι σε άριστη κατάσταση όπως βεβαίως και οι συνθήκες διαμονής σε σταθμούς και κλιμάκια.Οπωσδήποτε πλεονασμό αποτελούν τα άρθρα 48 και 22 του Ν. 3850/10  σχετικά με την εκπαίδευση των εργαζόμενων και  καλώς δεν εφαρμόζονται, καθώς εκπαίδευση γίνεται και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο.Τρανταχτό παράδειγμα εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου και εισαγωγής νέας τεχνολογίας είναι οι σακούλες SUPER MARKET που εφαρμόστηκαν στα κεφάλια συναδέλφων στα ΧΑΝΙΑ, ίσως και αλλού. Ένα μέσω εκπαίδευσης που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία από αξιωματικούς σε εκπαιδευόμενους στην ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ και την ΖΑΜΠΙΑ. Τελευταία και για λόγους πίστης (Αλλάχ) ,τρομοκρατίας, εκφοβισμού, εκπαίδευσης,φρίκης, η σακούλα-κουκούλα έχει υιοθετηθεί και από τους τζιχαντιστές.

     Κάποια στιγμή, σύντομα, η αλήθεια και το φως θα νικήσουν το σκοτάδι.
     Μια φορά κι έναν καιρό μας είπαν αναδιοργανώνουμε και αναβαθμίζουμε το Π.Σ. Έτσι μετά από μεγάλη προσπάθεια και μελέτη ψηφίστηκε ο 4249/14.Αυτός ο νόμος  (απαιτούνται αρκετά Π.Δ. για να εφαρμοστεί)πραγματικά δρομολόγησε τις λύσεις για σημαντικά προβλήματα του κλάδου μας.Λύνεται το πρόβλημα της τριχοτόμησης  καλύπτονται τα κενά, εκσυγχρονίζεται και γίνεται εκδημοκρατισμός του Κ.Ε.Υ.Π.Σ.,αναβαθμίζονται Υπηρεσίες, επιτέλους θα γίνονται αντικειμενικές κρίσεις,χτυπιέται η
γραφειοκρατία, αλλάζει ταχύτητα και επίπεδο το Π.Σ. κι'άλλα πολλά.                     
     Μια φορά κι έναν καιρό μας είπαν ότι είμαστε ιδιαίτερη κατηγορία εργαζομένων. Ότι αυτή η σημαντική προσφορά μας, δεν τυγχάνει ανάλογης αντιμετώπισης από την  πολιτεία, αλλά να κάνουμε λίγη υπομονή.Στη συνέχεια μας παρουσίασαν σαν πραιτωριανούς και  προνομιούχους σε σχέση με την υπόλοιπη κοινωνία, αφού διατυμπάνιζαν  σε όλους τους τόνους ότι θα μας εξαιρέσουν από τα μέτρα .Έτσι οι αρμόδιοι τοποθέτησαν τους εργαζόμενους με στολή, απέναντι στην κοινωνία και την υπόλοιπη εργατική τάξη, στοχοποιημένους και κρινόμενους αρνητικά με πικρόχολα σχόλια από μεγαλόσχημους δημοσιογράφους-αναλυτές.
Δεν ζητήσαμε και δεν γνωρίζουμε από ιδιαίτερη μεταχείριση φαίνεται όμως ότι αυτοί γνωρίζουν καλά  την τέχνη του ''διαίρει και βασίλευε''.Δε βαριέσαι, χαλάλι όλα αυτά αφού οι μισθοί μας όχι μόνο δε  μειώθηκαν αλλά αυξήθηκαν όπως και όλα τα  επιδόματα,ενώ πολύ σημαντική ήταν η  ενίσχυση λόγω P.S.I. των αποθεματικών των ταμείων μας.Και φυσικά άμεσα ήταν τα  αντανακλαστικά τους όταν ανώτατο δικαστήριο(Σ.Τ.Ε.)
έβγαλε αρνητική απόφαση για εμάς.  Απλά, για να μας προστατεύσουν,να μας προφυλάξουν και να μη θεωρηθεί ότι δε σέβονται  τη   δικαιοσύνη θα την εφαρμόσουν μερικώς .....πολύ μερικώς.
       Μια φορά κι έναν καιρό ...................................................τα παραμύθια δεν έχουν τελειωμό.
       Και ζήσανε αυτοί καλά ,και εμείς χειρότερα......................πολύ χειρότερα.

                                                                                       

         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ   ΤΗΣ Α.Ε.Π.Π.

#aep.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.