.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ tτης Α.Ε.Π.Πυροσβεστών ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΥΠΣ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ tτης Α.Ε.Π.Πυροσβεστών ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΥΠΣ



Στις 1 και 2 Δεκεμβρίου έγινε στην Αθήνα έκτακτο συνέδριο της ομοσπονδίας μας με θέμα την μετατροπή των τομέων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας σε επαγγελματικά ταμεία. Συμμετείχαν περίπου 160 σύνεδροι απ' όλη την Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο συνέδριο καταγράφεται στην πυροσβεστική ιστορία με αρνητικό πρόσημο για τους εξής λόγους:

1.Την αγωνιώδη υπερπροσπάθεια των «ειδικών» ,η οποία είχε ξεκινήσει αρκετές ημέρες νωρίτερα και κορυφώθηκε στο συνέδριο, αντί να ενημερώσουν αντικειμενικά, πράγμα για το οποίο είχαν κληθεί, να προσπαθούν να πείσουν για την αναγκαιότητα μετατροπής της ασφάλισης σε Ν.Π.Ι.Δ. και μάλιστα σε σημείο τέτοιο που να επιπλήττουν και να κατακεραυνώνουν όποια αντίθετη άποψη διατυπώθηκε.

2. Σε απόλυτη αρμονία με τους «ειδικούς» το ανεπαρκές προεδρείο της ομοσπονδίας που αποδείχθηκε κατώτερο των περιστάσεων, δεν μπορούσε να κρύψει την πρεμούρα του, προκειμένου άρον άρον και με συνοπτικές διαδικασίες να δοθεί τυπική έγκριση σε ΑΥΤΟ που είχαν ετοιμάσει από καιρό. Μάλιστα για την δημιουργία εντυπώσεων σε ανακοίνωσή τους μετά το συνέδριο αναφέρουν ότι: με συντριπτική πλειοψηφία (88 ΝΑΙ, 3 ΟΧΙ,

3 ΑΚΥΡΑ) οι σύνεδροι αποφάσισαν Ν.Π.Ι.Δ.

Δεν αναφέρουν βέβαια ότι περίπου 60 σύνεδροι αποχώρησαν από την διαδικασία καταγγέλλοντας την και ότι έμειναν μόνοι τους στην αίθουσα.

Δεν κατάλαβαν ότι έτρεχαν μόνοι τους και βγήκαν δεύτεροι.

Πολύ σπάνια ακόμη και ο ανεκδιήγητος Κιμ Γιογκ Ουν στη Βόρεια Κορέα προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα στην προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση, την υπονόμευση.

3. Την προσπάθεια διχασμού και υπονόμευσης του συνδικαλιστικού κινήματος από συγκεκριμένη παράταξη. Ήταν η στιγμή όπου μετά τη διατύπωση της καθαρής θέσης μας πέρα από τα ψευτοδιλήμματα, αλλά και την πρόταση της παράταξης ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για αναβολή της ψηφοφορίας για την επόμενη ημέρα, αφού προηγηθεί επίσκεψη στον Υπουργό με αίτημα εξάμηνη παράταση όπως έχει δοθεί και σε άλλα ταμεία, πολλοί συνάδερφοι άρχισαν να προβληματίζονται για αυτό που είχε ετοιμάσει και προσπαθούσε να πασάρει το προεδρείο της ΠΟΕΥΠΣ το οποίο ένιωσε να χάνει τον έλεγχο. Τότε κρίθηκε σκόπιμο από τον πρώην πρόεδρο της ΠΕΟΥΠΣ να πετάξει το συνδικαλιστικό μανδύα και να φορέσει τον κομματικό και με ύφος μεσαιωνικού ιεροεξεταστή να θυμίσει στα μέλη της παράταξης του ότι ανήκουν στην ΔΑΚΥΠΣ, ότι έχουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης και ότι εν τέλει δεν μπορεί και δεν «επιτρέπεται» να ψηφίσουν κάτι άλλο από αυτό που προτάσσει η παραταξιακή – κομματική πειθαρχία.

4. Την ανυπαρξία ορθής συνδικαλιστικής πρακτικής και υπευθυνότητας όταν για ένα τόσο σοβαρό θέμα που βάζει μπουρλότο στην ασφάλισή μας και ανοίγει το δρόμο για ακόμα πιο δυσμενείς εξελίξεις για τους πυροσβέστες, πράγμα που συνομολογεί και η συνδικαλιστική μας ηγεσία (Σκύλα ή Χάρυβδη μας έλεγαν) όχι μόνο δεν έχει καταγραφεί καμία σοβαρή αντίδραση στο 220 άρθ. του Ν.4281, αλλά προσέτρεξαν ως ΠΡΟΘΥΜΟΙ να υλοποιήσουν την απαράδεχτη αυτή εντολή καμαρώνοντας και πανηγυρίζοντας μάλιστα ότι την ολοκλήρωσαν πρώτοι σε σχέση με άλλους κλάδους (π.χ. αστυνομικούς). Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το συνέδριο παρωδία όπου επιστρατεύτηκαν όλα τα μέσα για να παρθεί απόφαση υπέρ του επαγγελματικού ταμείου και να μην ακουστούν οι φωνές εκείνες που μιλούσαν για την ανωμαλία που συνιστά η ψήφιση του 220 άρθ. και η εντολή στο ΤΕΑΠΑΣΑ για αυτοκατάργηση.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ η ΑΕΠΠ κατέθεσε την πρότασή της απλά και καθαρά: Ενιαίο-Αυτοτελές-Ανεξάρτητο ΝΠΔΔ των Σωμάτων Ασφαλείας ή και των Ενόπλων Δυνάμεων με διασφαλισμένα το δημόσιο χαρακτήρα, τα περιουσιακά στοιχεία και την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός μας.

Για πολλούς λόγους, τους οποίους αναπτύξαμε στο συνέδριο, δεν μπορούμε να διανοηθούμε το κράτος να απουσιάζει από την ασφάλισή μας. Ούτε θα του υποδείξουμε εμείς που θα βρεθούν τα λεφτά. Για να εγγυηθούν και να στηρίξουν τους τραπεζίτες που χρεοκόπησαν τις τράπεζες εύκολα βρέθηκαν τα λεφτά, για να πληρωθούν μέχρι τελευταίο ευρώ οι ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι εύκολα βρέθηκαν τα λεφτά, για να χαρίζονται στο εφοπλιστικό κεφάλαιο και στους ημέτερους και να τους λένε εσείς προαιρετικά αν θέλετε θα πληρώσετε, πάλι βρίσκουν λεφτά.

Άλλωστε το ΤΕΑΠΑΣΑ μέχρι τώρα σύμφωνα και με ενημερωτικό έγγραφο της διοίκησής του αλλά και του προεδρείου της ομοσπονδίας από το Σεπτέμβριο του 2014 είναι βιώσιμο, πλεονασματικό, και ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.

Η παράταξή μας στο συνέδριο επιχειρηματολόγησε κατά των επαγγελματικών ταμείων και ανέδειξε την επικινδυνότητα, το ρίσκο, τον τζόγο, την προχειρότητα και την έλλειψη βιώσιμου και σοβαρού πλάνου. Όπως απέρριψε και την περίπτωση του ελλειμματικού ΕΤΕΑ.

Συναχτήκαμε και αναδείξαμε περεταίρω το αίτημα για 6μηνη παράταση και συμφωνήσαμε και ψηφίσαμε την πρόταση της παράταξης ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για αναβολή της ψηφοφορίας για την επόμενη ημέρα, αφού προηγηθεί επίσκεψη στον υπουργό με κύριο αίτημα τη χορήγηση 6μηνης παράτασης, καταδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια μας για ενότητα και κοινό μέτωπο απέναντι στα σοβαρά προβλήματα, πέρα από παραταξιακές διαφορές και σκοπιμότητες.

Εξήραμε την προσπάθεια των αστυνομικών που στο συνέδριό τους αποφάσισαν να εστιάσουν στην κατάργηση του άρθρου 220 του ν.4281 και οπωσδήποτε να επιμείνουν στο αίτημα για 6μηνη παράταση χωρίς να πάρουν καμία απόφαση για επαγγελματικό ταμείο.

Αποχωρήσαμε από την ψηφοφορία-παρωδία και την τελετή ενταφιασμού της επικουρικής μας ασφάλισης από μεσαιωνικούς ιερείς.

Η ιστορία δυστυχώς γι' αυτούς έγραψε:

«Δειλοί, μοιραίοι, και άβουλοι αντάμα, προσμένουν ίσως κάποιο θάμα»

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΠΠ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.