.

Χριστοδουλοπούλου: «Ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών» ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Χριστοδουλοπούλου: «Ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών»



«Εντός και Εκτός Συνόρων» με τη Μαρία Λίλα 
 «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί να αποδώσει την ελληνική ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, τη λεγόμενη δεύτερη γενιά μεταναστών» λέει στο «Εντός και Εκτός Συνόρων» η δικηγόρος Τασία Χριστοδουλοπούλου, υπεύθυνη του τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και από σήμερα αναπληρώτρια υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής.
Περιγράφοντας την απαράδεκτη πολιτική που ακολούθησε απέναντι στους μετανάστες η προηγούμενη κυβέρνηση η Χριστοδουλοπούλου τονίζει ότι πρέπει να γίνει αποκατάσταση όλων αυτών των παιδιών που δεν γνώρισαν άλλη πατρίδα, «ακόμη και αυτών που δεν γεννήθηκαν αλλά ήρθαν πολύ μικρά στην Ελλάδα, μεγάλωσαν εδώ. Πήγαν και τελείωσαν το σχολείο τους, εδώ».





Σχετικά με τους πρόσφυγες από τη Συρία και κυρίως για τους ασυνόδευτους ανήλικους που έρχονται από τις εμπόλεμες ζώνες, υποστηρίζει ότι υπάρχουν διεθνείς συνθήκες που προβλέπουν φιλοξενία και πρόνοια, ωστόσο, ποτέ δεν εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο insideoutborders.com

«Είμαστε δεσμευμένοι από τη συνθήκη της Γενεύης του 1951 για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου και καθεστώτος επικουρικής προστασίας, όπως και για χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων» επισημαίνει η ίδια αναφέροντας ότι μετά την κινητοποίηση των Σύρων προσφύγων στο Σύνταγμα η τότε κυβέρνηση είχε υποσχεθεί την επιτάχυνση των διαδικασιών παρέχοντας άσυλο ανά δέκα άτομα, ημερησίως.

Για την έλλειψη δομών που προβλέπονται από τις συνθήκες για τη φιλοξενία των προσφύγων αλλά είναι τύπου «στρατοπέδου συγκέντρωσης» στη χώρα μας η Χριστοδουλοπούλου δήλωσε στο «Εντός και Εκτός Συνόρων» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να πει υλοποιώντας το πρόγραμμά του: «Αμυγδαλέζα, τέλος».





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.