.

«Η δημοκρατία επιστρέφει στη χώρα που τη γέννησε» ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

«Η δημοκρατία επιστρέφει στη χώρα που τη γέννησε»

Απευθυνόμενος στους νέους, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Μην τους αφήσετε να σας κλέψουν το μέλλον»
«Πολίτες της Αθήνας, ο κύβος ερρίφθη. Η Ελλάδα σηκώνεται στα πόδια της ξανά. Με περηφάνια. Με σιγουριά. Με αξιοπρέπεια. Ο λαός μας την Κυριακή θα γράψει ιστορία. Ο φόβος τελείωσε», άρχισε την κεντρική προεκλογική ομιλία του από την Ομόνοια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες ακροατήριο.
Απευθυνόμενος στους νέους, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Μην τους αφήσετε να σας κλέψουν το μέλλον» |
Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής καθώς «ο λαός θα τιμωρήσει τους τρομοκρατημένους τρομοκράτες του» αφού η φτώχεια, η ανεργία, η απόγνωση και τα λουκέτα δεν κάνουν διακρίσεις.
Τονίζοντας εμφατικά ότι το κόμμα του ζητάει αυτοδυναμία «για να τελειώσουμε με τη διαπλοκή, τη διαφθορά, τον κομματισμό, το ρουσφέτι, τις αντιλήψεις και πρακτικές του πελατειακού κράτους, με αυτούς που έκαναν το κράτος-πελάτη, τους εθνικούς προμηθευτές και τους εθνικούς εργολάβους», ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η δημοκρατία επιστρέφει στη χώρα που τη γέννησε για να εξαπλωθεί ξανά σε ολόκληρη την Ευρώπη.
ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ / ΕΦ.ΣΥΝ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταχειροκροτήθηκε όταν αναφέρθηκε στην Άνγκελα Μέρκελ: «Γίνεται διαγκωνισμός για το ποιος θα καθίσει μαζί μας στο πιλοτήριο προκειμένου να επιβάλει στο αεροσκάφος τα σχέδια πτήσης του Βερολίνου και των δανειστών.Εμείς στο πιλοτήριο αντιπροσώπους των απόψεων της κ. Μέρκελ, δε πρόκειται να δεχθούμε».
Ιδιαίτερα επιθετικός προς τον Αντώνη Σαμαρά, «τον πρωθυπουργό που δυσφήμησε τη χώρα του όσο κανένας άλλος», ο κ. Τσίπρας απάντησε λέγοντας: «Στον διχαστικό και εμφυλιοπολεμικό κήρυγμα του κ. Σαμαρά, στον αντικομμουνισμό που ξεσήκωσε από τα μπαούλα με τη ναφθαλίνη, εμείς απαντάμε με κάλεσμα εθνικής και μαχητικής ομοψυχίας, με κάλεσμα μιας νέας εθνικής ευθύνης. Στον φόβο εμείς απαντάμε με την ελπίδα. Και στην τρομοκρατία με το όραμα».
Με τη σιγουριά στα βλέμματά τους ο επικεφαλής του Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος ΤσουκαλάςΜε τη σιγουριά στα βλέμματά τους ο επικεφαλής του Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς | ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ / ΕΦ.ΣΥΝ.
Μεγάλο μέρος της ομιλίας του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλυψε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι «θα το αναγνώσουμε αυτούσιο την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης».
Παράλληλα, ευχήθηκε να υπάρχει την επόμενη ημέρα μια υγιή αντιπολίτευση που δεν θα στέκεται εμπόδιο στην εθνική προσπάθεια της σκληρής διαπραγμάτευσης για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το εθνικό θέμα του χρέους.
EUROKINISSI
«Το αύριο είναι στα χέρια σας. Η πατρίδα είναι στα χέρια σας. Σηκώστε την ψηλά με θάρρος. Με αρετή και τόλμη. Θέλει αρετήν και τόλμη η ελευθερία. Θα νικήσουμε», έκλεισε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.
Πάμπλο Ιγκλέσιας: «Η ανατροπή στην Ελλάδα λέγεται ΣΥΡΙΖΑ»

Ο ηγέτης του ισπανικού κόμματος Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, χαιρέτισε την εκδήλωση στα ελληνικά, λέγοντας: «Η ανατροπή στην Ελλάδα λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, στην Ισπανία Podemos» και έκλεισε στα ισπανικά: «Hasta la Victoria».

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα El Mundo σχετικά με τις εκλογές στην Ελλάδα, τόνισε πως «τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Ραχόι αποτελούν κομμάτι του παρελθόντος» και επισήμανε πως ταξίδεψε στην Ελλάδα για να «στηρίξει τη δύναμη που υπερασπίζεται την αλλαγή και την κοινή λογική. Κανείς δεν πρόκειται να κάνει αυτό που οφείλουν να κάνουν τόσο οι Έλληνες όσο και οι Ισπανοί».
Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Οι Έλληνες αξίζουν ένα Έλληνα πρωθυπουργό, όχι κάποιον που εξαρτάται από την Άνγκελα Μέρκελ. Πιστεύω πως είναι θετική μια πολιτική αλλαγή που να στέλνει ένα μήνυμα στην Ευρώπη ότι η πολιτική λιτότητας δεν απέδωσε γιατί τα συμφέροντα των τραπεζών τέθηκαν σε προτεραιότητα σε σχέση με τα συμφέροντα των ανθρώπων».

#efsyn.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.