.

Ανακοίνωση της Α.Ε.Π.Α.Π.Σ. για το οργανόγραμμα του ΠΣ και κατάργηση του άδικου και φωτογραφικού Δυναμολογίου από τον Αρχηγό του Π.Σ. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση της Α.Ε.Π.Α.Π.Σ. για το οργανόγραμμα του ΠΣ και κατάργηση του άδικου και φωτογραφικού Δυναμολογίου από τον Αρχηγό του Π.Σ.






ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞ/ΚΩΝ Π.Σ


Σε πλήρη αποτυχία έχει εξελιχθεί η εφαρμογή της περίφημης «αναδιοργάνωσης» του ΠΣ που πρόσφατα νομοθέτησε η προηγούμενη συγκυβέρνηση με το Ν. 4249/2014 . Και είναι φυσικό, αφού επινοήθηκε και συντάχθηκε απόκρυφα και αποσπασματικά από νεόκοπους αλχημιστές, χωρίς τη θεσμική συμμετοχή της φυσικής Ηγεσίας του ΠΣ και των εργαζομένων.Στο επίπεδο της Κεντρικής Διοίκησης, η επαναφορά του αποτυχημένου στο παρελθόν μοντέλου των δύο Υπαρχηγών, η κατάργηση του θεσμού των Επιθεωρητών, η υιοθέτηση του παντελώς αγνώστου και ασύμβατου με τις υπάρχουσες δομές θεσμού των Συντονιστών περιορισμένης ευθύνης, η κατάργηση των κλάδων του Α.Π.Σ., η δημιουργία έξι (6) υπερδιευθύνσεων που η καθεμία έχει τεράστιο εύρος δραστηριοτήτων με αποτέλεσμα να γίνουν δυσκίνητες και υπερσυγκεντρωτικές , η σύσταση της Διεύθυνσης Ελέγχου Επιθεώρησης του Π.Σ. ως «πυροσβεστική αστυνομία», οι φωτογραφικές διατάξεις, είναι μερικές μόνο από τις «αστοχίες» του συστήματος.

Επίσης στο επίπεδο των Περιφερειακών Διοικήσεων ΠΥ, συστάθηκαν γραφεία και δομές χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη αύξησης της οργανικής τους δύναμης ενώ ακόμη εκκρεμεί η μεταφορά των οικονομικών πόρων που προβλέπονται για την αποκεντρωμένη λειτουργία τους . Επιπλέον η οργανική δύναμη των περισσοτέρων ΠΥ, ΠΣ και ΠΚ εξακολουθεί να καθορίζεται από διατάξεις νομοθετημάτων προηγούμενων δεκαετιών και δεν έχει γίνει καμία αξιολόγηση της επιχειρησιακής τους χρησιμότητας.

Ευχόμαστε η νέα Ηγεσία του Υπουργείου μας να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για τη δημιουργία ενός καινούργιου, σύγχρονου και ρεαλιστικού οργανογράμματος για το ΠΣ σε όλα τα επίπεδα, με βάση τις πραγματικές απαιτήσεις του ελληνικού επιχειρησιακού περιβάλλοντος και να προσπεράσει το πολιτικό κόστος και τα ατομικά συμφέροντα που πάντα υπερίσχυαν στο παρελθόν.

Επίσης τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, να πάρει πίσω το άδικο και φωτογραφικό δυναμολόγιο και μετά από αποκεντρωτική διαβούλευση, με την συμμετοχή Περιφερειαρχών, Διοικητών και εκπροσώπων των τοπικών Περιφερειακών συνδικαλιστικών Ενώσεων, να εκπονηθεί νέο δίκαιο δυναμολόγιο, με το οποίο θα οδηγηθούμε στις Τακτικές μεταθέσεις του 2015.



Για την Α.Ε.Π.Α.Π.Σ.
Τάσος Μανιάτης Τακτικό μέλος στο συμβούλιο μεταθέσεων Αξ/κών του Π.Σ
Δημήτρης Σιμιτσής Αναπληρωματικό μέλος.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.