.

Αυτός είναι ο Λοχίας ήρωας που έσωσε 20 μετανάστες στη Ρόδο ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Αυτός είναι ο Λοχίας ήρωας που έσωσε 20 μετανάστες στη Ρόδο





Ένας Λοχίας ΕΠΟΠ είναι ο πρωταγωνιστής της χθεσινής τραγωδίας στην παραλία Ζέφυρος της Ρόδου,όπου τρεις μετανάστες πνίγηκαν. Μέσα από την τραγωδία αναδείχτηκε η ανθρωπιά.Πάρα πολλοί βούτηξαν στη θάλασσα για να σώσουν τους συνανθρώπους τους. Ο Αντώνης Ντεληγιώργης ,Λοχίας ΕΠΟΠ ,μόνος του έσωσε 20 μετανάστες! Στη φωτογραφία μόλις έχει βγάλει στην ακτή μια γυναίκα.
Ο Λοχίας που κατάγεται από τη Λέρο και υπηρετεί στη Ρόδο βρισκόταν στην περιοχή και βούτηξε αμέσως στη θάλασσα. Όχι μία αλλά όσες φορές χρειάστηκε για να βγάλει σώους στην παραλία 20 ανθρώπους. Δεν ήταν εύκολη η προσπάθεια γιατί όπως εξηγεί ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα Δημοκρατία, στην περιοχή υπάρχουν πολύ ισχυρά ρεύματα.

Η περιγραφή του για όσα έζησε προσπαθώντας να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερους συγκλονίζει:

«Υπήρχε και μια γυναίκα 9 μηνών έγκυος, την οποία με βοήθησαν και άλλοι να βγάλω έξω. Με το ζόρι, στην αρχή, κατάφερα να μεταφέρω δυο τρία άτομα στη στεριά. Ήταν καμιά δεκαριά στο ίδιο σημείο. Ανάμεσά τους ήταν κι ένας 40χρονος άνδρας, που ανέπνεε με δυσκολία. Είχε σχεδόν χάσει τις αισθήσεις του. Αργότερα έμαθα ότι, παρά τις προσπάθειες των διασωστών, τελικά δεν τα κατάφερε. Εκείνο που δε θα ξεχάσω ποτέ ήταν η εικόνα του παιδιού που ανασύρθηκε νεκρό στα χέρια ενός διασώστη» περιγράφει σοκαρισμένος.

 


#onalert



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.