.

Ποιος είναι ο Βαρουφάκης του ΥΠΕΘΑ που δέχεται ''πυρ κατά ριπάς''; ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ποιος είναι ο Βαρουφάκης του ΥΠΕΘΑ που δέχεται ''πυρ κατά ριπάς'';





Ο Γιάννης Ταφύλλης είναι χωρίς αμφιβολία ο “Βαρουφάκης του ΥΠΕΘΑ”. Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ έχει μπει στο στόχαστρο κριτικής με αφορμή την υπόθεση της επανεργοποίησης των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P 3 Orion.

Ο Γιάννης Ταφύλλης Σμήναρχος ε.α και τώρα γγ του ΥΠΕΘΑ “κατηγορήθηκε” για σχέση που φέρεται να είχε στο παρελθόν με την εταιρεία Lockheed Martin. Ο ίδιος την διαψεύδει κι έχει προαναγγείλει ήδη την απόφασή του να προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Ποια είναι η παραγματικότητα και γιατί επιχειρείται να μπει “στο κάδρο” ο Ταφύλλης.

Μετά από την αποστρατεία του ο Γιάννης Ταφύλλης πράγματι απασχολήθηκε στον ιδιωτικό τομέα. Κάτι που για τους Έλληνες απόστρατους μόνο θεωρείται …αμάρτημα! Γιατί αν κάποιος απόστρατος Αξιωματικός  ασχοληθεί με το αντικείμενο του επιχειρηματικά και μετά  κληθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μια Δημόσια θέση, είναι έγκλημα, ενώ για τον Τραπεζίτη, το Γιατρό, τον Δικηγόρο, τον Αρχιτέκτονα, τον Πολιτικό Μηχανικό τον Δημοσιογράφο κ.α. δεν είναι; Από τα πολλά αναπάντητα “ελληνικά ερωτήματα”.

Το θέμα είναι αν καταλαμβάνοντας την όποια δημόσια θέση κάνει “καθαρά” τη δουλειά του.

Για να βάλουμε κάποια πράγματα στη σειρά τους:


Ο Ταφύλλης ως Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ δεν είναι εισηγητής για κανένα οπλικό σύστημα και για καμία αγοραπωλησία σε κανέναν Κλάδο των Ε.Δ.
Την ευθύνη αυτή την έχουν αποκλειστικά τα Γενικά Επιτελεία.
Είναι στο μέσον της αλυσίδας των υπογραφών, άρα δεν είναι αυτός που αποφασίζει την τελική κατάληξη οποιουδήποτε θέματος.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ ανάθεσης αρμοδιοτήτων του (όπως και του προκατόχου του Αντώνη Οικονόμου), τα καθήκοντα του απορρέουν από τα άρθρα 50 και 53 του ΠΔ 63/2005 και είναι ξεκάθαρα και κοινά για όλους τους Γενικούς Γραμματείς όλων των Υπουργείων και έχουν υπογραφεί από τον Πρωθυπουργό και από τον προϊστάμενο Υπουργό κ. Καμμένο.

Δεν υπάρχουν ξεχωριστά καθήκοντα που πρέπει να του δώσει ο ΥΕΘΑ και ότι λέγεται και γράφεται είναι μάλλον εκ του πονηρού και εντάσσεται στον πόλεμο των μικροπολιτικών συμφερόντων εντός και εκτός ΥΠΕΘΑ.
Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΘΑ προΐσταται αμέσως μετά τον υπουργό, τον αναπληρωτή υπουργό και τον υφυπουργό όλων των υπηρεσιών του υπουργείου και  προσυπογράφει όλα τα έγγραφα που υπογράφει ο υπουργός, αναπληρωτής υπουργός και ο υφυπουργός, εφόσον προέρχονται από τις υπαγόμενες σε αυτόν υπηρεσίες.

Όπως έχουν έρθει τα πράγματα θα είναι μάλλον χρήσιμο να υπάρξει πολιτική στήριξη του Ταφύλλη, παρόμοια μ΄ αυτή που είχε ο προκάτοχός του Αντώνης Οικονόμου απ΄ ευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου.



#onalert.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.