.

Συνάντηση ΠΟΕΠΛΣ με την ηγεσία του Λιμενικού ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Συνάντηση ΠΟΕΠΛΣ με την ηγεσία του Λιμενικού

Τι συζήτησαν τα μέλη της ΠΟΕΠΛΣ με την ηγεσία του Λιμενικού
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 02-04-2015 συνάντηση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ Αθανάσιο, παρουσία των δύο Αντιναυάρχων – Υπαρχηγών Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. ΧΟΝΔΡΟΝΑΣΙΟΥ Αθανάσιου και ΠΑΤΡΙΝΟΥ Νικόλαου.  
 Αρχικά ενημερώσαμε την ηγεσία για την σημερινή εκδίκαση στο ΣτΕ της αγωγής κατά του Δημοσίου σχετικά με τις περικοπές των μισθών μας. 
Στην συνέχεια ζητήσαμε την εκ μέρους της ηγεσίας ολοκληρωμένη θέση για το ΤΑΛΣ ώστε, με τις επικείμενες νομοθετικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τα ταμεία, να είμαστε έτοιμοι και αφού έχουμε μπροστά μας την ολοκληρωμένη εικόνα, ν αποφασίσουμε από κοινού σχετικά με το μέλλον του ταμείου. Προτείναμε όπως προωθηθεί σχετική διάταξη όπου, ταμεία αυτοχρηματοδοτούμενα, με μόνους πόρους τις εισφορές των μελών τους, να συνεχίσουν να λειτουργούν με το υφιστάμενο νομοθετικό καθεστώς, όπως αυτό ίσχυε πριν την ψήφιση του ν.4271/2014. 
Θέσαμε, για μία ακόμα φορά, ως απαίτηση την άμεση υλοποίηση των περίπου εξήντα πέντε εκκρεμούντων μεταθέσεων έτους 2013, τονίζοντας ότι χωρίς αυτή την προϋπόθεση δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει η διαδικασία των φετινών τακτικών μεταθέσεων. 
Ακόμη, αναφερθήκαμε στην αναγκαιότητα αναμόρφωσης του πλαισίου κανονισμού οπλοφορίας – οπλοχρησίας, με ένα νέο και ευέλικτο κανονισμό, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Σώματος και των συναδέλφων. 
Επίσης, συζητήθηκε το μείζον θέμα των ανησυχητικά αυξητικών μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο και της ανάγκης εξεύρεσης ικανών λύσεων με παράλληλη συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και Υπηρεσίες, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν κατά την διαδικασία υποδοχής, προσωρινής κράτησης και ταυτοποίησης των μεταναστών. Τονίσαμε δε ιδιαίτερα ότι τα αυξημένα αυτά κύματα είναι αδύνατον να συνεχίσει να τα καλύπτει το Λιμενικό Σώμα, με τις υπάρχουσες δυνάμεις του, την υφιστάμενη δομή και κυρίως τους συρρικνωμένους προϋπολογισμούς που δεν επαρκούν για να ανταποκριθούμε στον βαθμό που απαιτείται και που χρειάζεται. Σε κάθε περίπτωση εκτός της πολιτικής λύσης που πρέπει η κυβέρνηση να λάβει σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να τεθούν από την πλευρά μας στο τραπέζι των συζητήσεων και θέματα πρόσθετης χρηματοδότησης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για εξοπλισμό, μέσα, οργάνωση, προσωπικό, εκπαίδευση, δαπάνες μετακίνησης κλπ
 Για άλλη μία φορά, υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα της άμεσης νομοθετικής ρύθμισης, με την ένταξη τους στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομίας, των θεμάτων που και εχθές είχαν συζητηθεί και για τα οποία σήμερα υποβάλαμε συγκεκριμένες τροπολογίες μετά των αιτιολογικών τους εκθέσεων :
  • Ελεγκτήριο Υγειονομικών Δαπανών
  • Ένταξη στις κατηγορίες Λιμενικών Αρχών ως ξεχωριστές υπηρεσίες των Λιμενικών Τμημάτων που βρίσκονται σε νησιά ή σε απόσταση μεγαλύτερη των 60 χιλιομέτρων από την διοικητική έδρα υπαγωγής τους.
  • Προσθήκη στην διάταξη του 24μηνου και άλλων Υπηρεσιών πέραν της 6ης- 8ης & 9ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.
  • Βαθμολογική εξισορρόπηση των σχολείων ΔΥΛΣ 33ο-34ο
  • Αποστρατευτικός βαθμός προερχομένων από σχολή Λ/Φ
  • Αναβάθμιση σχολής Λ/Φ
  • Ακύρωση διάταξης για πειθαρχικό έλεγχο ΜΥΑ.
Επαναλάβαμε δε, ότι όλες οι ανωτέρω ρυθμίσεις δεν προκαλούν επιβάρυνση στον τακτικό κρατικό προϋπολογισμό ενώ παράλληλα βοηθούν στην ανύψωση του καταρρακωμένου ηθικού των στελεχών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. αφού αντιλαμβάνονται ένα αρχικό ενδιαφέρον από την παρούσα κυβέρνηση ενθαρρύνοντας να συνεχίσουν την προσπάθεια έστω και κάτω από πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.
 Τονίσαμε ιδιαίτερα ότι η κωλυσιεργία και η καθυστέρηση που παρατηρείται για τα θέματα αυτά και βεβαίως έρχεται σε συνέχεια χαμένου χρόνου του παρελθόντος πρέπει να σταματήσει. 
Από την πλευρά της Ηγεσίας μας, αναγνωρίστηκε η ανάγκη προώθησης λύσεων σε πολλά από τα αιτήματα μας, δεσμευόμενη ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα είναι σε θέση να μας δώσει οριστικές απαντήσεις για αυτά καθώς και για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους, ενώ τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της συνεργασίας μας για την από κοινού εξεύρεση λύσης για το ΤΑΛΣ. Αναφορικά δε με το θέμα των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές, μας έγινε γνωστό ότι έχουν ήδη αναληφθεί πρωτοβουλίες και έχει προγραμματιστεί σειρά επισκέψεων στις Λιμενικές Αρχές που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. 
Η Ομοσπονδία βρίσκεται σε πλήρη δράση και συγκέντρωση, προσηλωμένη στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη και προώθηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλων των ζητημάτων που αφορούν το Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. και τα στελέχη του, ο οποίος και δεν μεταβάλλεται όσο και εάν κάποιοι, εντός των κόλπων της, προσπαθούν και πιέζουν στην κατεύθυνση αυτή. 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ         ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.