.

Με πανελλήνιες εξετάσεις η εισαγωγή στην Πυροσβεστική από το 2016 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Με πανελλήνιες εξετάσεις η εισαγωγή στην Πυροσβεστική από το 2016




 Μέσω των πανελληνίων εξετάσεων θα εισάγονται στην Πυροσβεστική οι μαθητές από το 2016, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.


Η εισαγωγή με πανελλήνιες στην Πυροσβεστική είναι πάγιο αίτημα όλων των φορέων που σχετίζονται με την Υπηρεσία, αλλά και χιλιάδων μαθητών που επιθυμούν να έχουν την ευκαιρία να γίνουν πυροσβέστες δίνοντας εξετάσεις στη Γ’ Λυκείου.

Ο δρόμος άνοιξε με τον νόμο 42/49 του 2014 για την αναδιοργάνωση της Πυροσβεστικής, ο οποίος ήρθε και ψηφίστηκε στη Βουλή επί υπουργίας Νίκου Δένδια.

Η νέα πολιτική ηγεσία της Πυροσβεστικής προσπαθεί να επιταχύνει τις διαδικασίες, προκειμένου τη σχολική περίοδο 2015-2016 να είναι όλα έτοιμα, έτσι ώστε για πρώτη φορά να μπουν στην Πυροσβεστική Ακαδημία νέοι και νέες που πέτυχαν στις πανελλήνιες.

Ήδη έχουν συγκροτηθεί οι αρμόδιες επιτροπές που αποτελούνται από νομικούς του Π.Σ. και στελέχη της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, και εκπονούν τα σχετικά προεδρικά διατάγματα και τις υπουργικές αποφάσεις που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Οι μαθητές που επιθυμούν την ένταξή τους στην Πυροσβεστική, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», θα έχουν ως μάθημα βαρύτητας τη Χημεία, καθώς κρίνεται απαραίτητο ένας πυροσβέστης να έχει γνώσεις γύρω από την καύση υλικών και τη μεταφορά επικίνδυνων φορτίων.

Η Σχολή της Πυροσβεστικής πρόκειται να ενταχθεί στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο, μαζί με τις ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές.

Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, η ζήτηση για τη συγκεκριμένη σχολή αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη, καθώς πρόκειται για ένα επάγγελμα που πληροί τα δύο βασικότερα κριτήρια επιλογής σχολής από τους διαγωνιζομένους: προσφέρει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και απολαβές από την πρώτη ημέρα.

Ως εκ τούτου, εκτιμάται ότι η βάση εισαγωγής θα είναι εξαιρετικά υψηλή, ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να περάσουν τις δοκιμασίες στα αθλήματα.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.