.

Ξεκίνησε και στην Εύβοια η λειτουργία του νέου μοντέλου σύγχρονης εναλλακτικής αστυνόμευσης: Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.) ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ξεκίνησε και στην Εύβοια η λειτουργία του νέου μοντέλου σύγχρονης εναλλακτικής αστυνόμευσης: Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.)



Ξεκίνησε και στην Εύβοια η λειτουργία του νέου μοντέλου σύγχρονης εναλλακτικής αστυνόμευσης: Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.)
Μεταβαίνει σε προγραμματισμένο χρόνο σε απομακρυσμένες περιοχές και με τον εξοπλισμό που διαθέτει παρέχει επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες
Επιπλέον η Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας παρέλαβε τέσσερα (4) οχήματα ειδικού τύπου, τα οποία θα ενισχύσουν σημαντικά το έργο των Υπηρεσιών της, στην αστυνόμευση και επιτήρηση των περιοχών αρμοδιότητάς της
Οι συγκεκριμένες δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων, που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας
Σήμερα πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα παρουσίαση του προγράμματος με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη
Σημειώνεται ότι ο βασικός στρατηγικός στόχος του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής, είναι η «Αστυνομία δίπλα στον πολίτη»
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, διαθέτει από την προηγούμενη εβδομάδα Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.), η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της στους πολίτες απομακρυσμένων περιοχών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Εύβοιας.
Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα μεταβαίνει σε προγραμματισμένο χρόνο σε απομακρυσμένες περιοχές του Νομού Εύβοιας και με τον εξοπλισμό που διαθέτει παρέχει επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.
Επιπρόσθετα, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας παρέλαβε πρόσφατα τέσσερα (4) οχήματα ειδικού τύπου (φορτηγά με επίπεδη καρότσα), τα οποία αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά το έργο των Υπηρεσιών της, στην αστυνόμευση και επιτήρηση των περιοχών αρμοδιότητάς της.
Οι συγκεκριμένες δράσεις αναπτύσσονται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.», για την Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και εκπονήθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Πιο αναλυτικά, η Κινητή Αστυνομική Μονάδα είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα που διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό και στελεχώνεται από τρεις ένστολους αστυνομικούς (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας), οι οποίοι ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών, την στενότερη συνεργασία μαζί τους και κατ’ επέκταση την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Ειδικότερα, η φιλοσοφία του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων και ο τρόπος συγκρότησης και λειτουργίας τους, βασίζονται στους ακόλουθους άξονες:
διαμόρφωση μιας νέας αστυνομικής πραγματικότητας , όπου η Αστυνομία μεταβαίνει με δική της πρωτοβουλία στον πολίτη,
συμπληρωματική - εναλλακτική αναβάθμιση του αστυνομικού έργου,
επαναπροσδιορισμός της τοπικής αρμοδιότητας των αστυνομικών Υπηρεσιών,
ικανοποίηση των αναγκών και προσδοκιών των πολιτών,
απάντηση στο χρόνιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών σχετικά με την αδυναμία πρόσβασης στις αστυνομικές Υπηρεσίες,
έμπρακτη αστυνομική παρουσία σε περισσότερες τοπικές κοινωνίες ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές,
αποφυγή ταλαιπωρίας μετάβασης στις αστυνομικές Υπηρεσίες των ηλικιωμένων, κυρίως, ατόμων καθώς και άλλων ευπαθών ομάδων.
Ως προς την αποστολή των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, αυτή συνίσταται στη συμπλήρωση της οργανωμένης αστυνομικής δράσης, ιδίως σε θέματα γενικής αστυνόμευσης, μέσω της διενέργειας περιπολιών και της παροχής εξυπηρέτησης στους πολίτες και ειδικότερα:
στην αμεσότερη διεκπεραίωση ζητημάτων, καθημερινού χαρακτήρα,
στην καταγραφή και διεκπεραίωση ιδιαίτερων προβλημάτων στην περιοχή δραστηριοποίησής τους,
στην άμεση παροχή αστυνομικών υπηρεσιών στους πολίτες,
στην ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας και συνεργασίας και στην παροχή πληροφοριών, οδηγιών, συμβουλών κ.λπ. στους πολίτες,
στον εντοπισμό προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας και των παραγόντων που τα προκαλούν,
στην αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων ή θεμάτων που τυγχάνουν αστυνομικής διερεύνησης,
στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στο πλαίσιο της ενιαίας και συνολικής πολιτικής αστυνόμευσης, την οποία εφαρμόζουν οι σύγχρονες Ευρωπαϊκές Αστυνομίες.
Τονίζεται ότι η επιδίωξη της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες να ενσωματωθούν στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών δραστηριοποίησής τους και να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη μιας φιλικής και ανθρώπινης προσέγγισης των πολιτών, σε καθημερινή βάση.
Σημειώνεται δε, ότι σημείο αναφοράς του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.», είναι ο βασικός στρατηγικός στόχος του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής και συγκεκριμένα: «Η Αστυνομία δίπλα στον πολίτη».
Σήμερα (06-05-2015) το πρωί, στον προαύλιο χώρο του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Κανήθου Χαλκίδας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παρουσίαση της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας και των οχημάτων ειδικού τύπου στον Νομό Εύβοιας, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, καθώς και Εκπρόσωποι των Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών.
Για την παρουσίαση των παραπάνω δράσεων, μίλησαν διαδοχικά:
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο οποίος ανέφερε στην ομιλία του τα εξής:
«Νομίζω ότι δε χρειάζεται να πούμε πολλά, παρά μόνο δύο λέξεις. Πρώτα από όλα να επαναβεβαιώσω το δόγμα, το νέο δόγμα της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ιδιαίτερα του Αναπληρωτή Υπουργού, του κ. Γιάννη Πανούση. Ένα δόγμα που θέλει τη συμφιλίωση, την κοινωνική συμφιλίωση ανάμεσα στους πολίτες και την Ελληνική Αστυνομία.
Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως πολύ εύστοχα ο Αστυνόμος μας περιέγραψε πριν, αλλά και κάποιοι άλλοι θεσμοί, οι οποίοι συντείνουν στην επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου. Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στο θεσμό του Αστυνομικού της Γειτονιάς, που μέχρι στιγμής έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Ο Αντιστράτηγος κ. Μιχαιρίνας που συμμετέχει στις συσκέψεις στο επίπεδο Αντιστράτηγων – Υποστρατήγων, μπορεί να διαβεβαιώσει του λόγου το αληθές. Είναι εξαιρετική επαναλαμβάνω η αποδοχή του συγκεκριμένου θεσμού από την κοινωνία και πολύ σύντομα, στα τέλη του Μαΐου, θα πάμε σε μία επέκταση. Ευελπιστώ ότι και ο Νομός της Εύβοιας, αλλά και οι άλλοι Νομοί στη Στερεάς, θα μπορέσουν να στηρίξουν αλλά και να υπηρετήσουν το συγκεκριμένο θεσμό.
Ένας δεύτερος θεσμός που εγκαινιάστηκε επί της δικής μας θητείας, είναι η Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Φορέων. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε και τα καλύτερα δείγματα αποδοχής. Θέλω να το τονίσω ιδιαίτερα στους εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε., γιατί θεωρώ ότι σαν θεσμός μπορεί να συνεισφέρει πολλά στην επίλυση προβλημάτων, όχι σε προσωπικό επίπεδο αλλά γενικότερου ενδιαφέροντος. Κάθε 15νθήμερο ή μία φορά το μήνα, ο Διευθυντής Αστυνομίας ή οι Αστυνομικοί Διοικητές των Τμημάτων έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με τους συμπολίτες τους, να μιλήσουν με τους κατοίκους της περιοχής και μαζί από κοινού να προσπαθήσουν να δώσουν διέξοδο στα όποια προβλήματα. Αυτοί οι θεσμοί συν το καμάρι και της Φυσικής Ηγεσίας και το δικό μας, που είναι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα, συμπληρώνουν το πρώτο σχεδιασμό στην προσπάθεια συμφιλίωσης με τους πολίτες. Είναι πιλοτική η εφαρμογή. Είναι μία προσπάθεια που είχε ξεκινήσει προηγούμενα, αλλά η διαφορετικότητα, η ειδοποιός διαφορά της σημερινής εφαρμογής είναι ότι εμείς απευθυνόμαστε στην Περιφέρεια, ενώ όταν είχαν στηθεί αυτές οι Κινητές Μονάδες, ήταν για την Αττική, για την Αθήνα. Δεν απέδωσε αυτή η προσπάθεια και επιχειρούμε τώρα με έναν επαναπροσανατολισμό, με μία νέα κατεύθυνση, αυτές οι μονάδες να παίξουν το ρόλο που πρέπει και μπορούν.
Ήδη το πλήρωμα, τους οποίους θερμά ευχαριστώ και δημόσια, για τη συμπεριφορά και τη στάση τους, με ενημέρωσαν ότι η αποδοχή είναι αρκετά υψηλή. Πρέπει να σας πω ότι ήδη ετοιμαζόμαστε να εμπλουτίσουμε τις δυνατότητες της παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικά, δηλαδή είναι μία σκέψη σε πρώιμο βέβαια στάδιο. Αυτές οι Κινητές Μονάδες αλλά όχι μόνο, ακόμα και τα Αστυνομικά Τμήματα, να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και να προσφέρουμε υπηρεσίες χωρίς να απαιτείται η παρουσία του πολίτη στα Αστυνομικά Τμήματα. Αυτό βέβαια είναι ένα σχέδιο το οποίο θέλει επεξεργασία, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα όπως αρμόζει στην Ελληνική Αστυνομία. Το δουλεύει, το επεξεργάζεται και θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την εφαρμογή του.
Τέλος και στην περιοχή της Εύβοιας, όπως και σε όλες τις περιοχές της επικράτειας, θα επιχειρηθεί η αναδιάρθρωση και η αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και αυτή όχι μόνο για να αντιστοιχίσουμε τις όποιες μεταρρυθμίσεις, σε έναν δημοσιονομικό στόχο, είναι και αυτό, αλλά δεν είναι το πρωταρχικό. Αυτό που θέλω να παρακαλέσω ιδιαίτερα τους κ.κ. Δημάρχους, αλλά και τους κ.κ. Αντιδημάρχους, εκπροσώπους των Δημοτικών Συμβουλίων των περιοχών της Εύβοιας, είναι να μας βοηθήσουν να γίνει κατανοητό στις μικρές κοινωνίες ότι ένα μικρό Αστυνομικό Τμήμα με 5-6-7 άτομα ή ακόμα χειρότερα με έναν Αστυνομικό Σταθμό των 2 ατόμων, δεν έχεις αστυνόμευση. Άρα για να μπορέσεις να έχεις μια εμφανή ουσιαστική αστυνομική παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας, θα πρέπει να ισχυροποιήσεις κάποια Αστυνομικά Τμήματα και να αποφύγεις τον κατακερματισμό, τη σπατάλη δηλαδή σε ανθρώπινους πόρους.
Αυτή είναι η φιλοσοφία, στην οποία θα στηριχθεί η αναδιάρθρωση – αναδιοργάνωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών. Πρέπει να τονίσω ιδιαίτερα, ότι είναι εσωτερικό ζήτημα των Επιτελών της Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία όμως προς τιμή της, έχει τη πληροφόρηση και αιτιολογημένες προστάσεις από όλες της Διευθύνσεις Αστυνομίας, γίνεται μία δεύτερη επεξεργασία και βέβαια θα φτάσουμε στη τελική αποτύπωση του σχεδίου. Αυτό όσο αφορά την εσωτερική μας διαδικασία. Όμως κατεύθυνση του Υπουργού είναι να υπάρξει και μία συνεργασία με τους Εκπροσώπους των Τοπικών Φορέων. Άρα λοιπόν δε θα αιφνιδιάσουμε, δε θα έρθουμε να επιβάλλουμε ένα μοντέλο. Θα το συζητήσουμε. Αυτό που η Φυσική Ηγεσία, από όπου οι ίδιοι οι άνθρωποι που υπηρετούν και ξέρουν τα προβλήματα, θα τα αποτυπώσουν, επαναλαμβάνω σε ένα χαρτί και με βάση αυτή τη πρόταση, θα έρθουμε, θέλετε σε μία συνεργασία, σε μία διαβούλευση, πάντως δε θα είναι ερήμην των τοπικών κοινωνιών.
Θέλω για άλλη μια φορά και δημόσια να ευχαριστήσω τις γυναίκες και τους άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας, που κάτω από πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες, πιστέψτε με, κάνουν όχι απλά σπουδαία δουλειά, αλλά δίνουν το καλύτερο εαυτό τους σε όλο το 24ωρο. Οι ελλείψεις στην Ελληνική Αστυνομίας και σε επίπεδο πόρων είναι σημαντικές. Ενδεικτικά σας λέω ότι ο προϋπολογισμός του 2015, σε σχέση με το 2014, είναι κατά 75.000.000€ ελλειμματικός και οι σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν να βγάλουν στελέχη από το 2012. αντιλαμβάνεστε λοιπόν αυτά τα μεγέθη, αυτές οι δύο παράμετροι, πόσο δυσκολεύουν τη δουλειά τους. Παρ’ όλα αυτά, νομίζω ότι αξίζουν και τα συγχαρητήρια και το θαυμασμό της Πολιτικής Ηγεσίας και όχι μόνο αλλά θα έλεγα και της Ελληνικής Κοινωνίας. Σας ευχαριστώ πολύ.»
Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:,
«Στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκπόνησε και έθεσε άμεσα σε εφαρμογή, ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο με την κωδική ονομασία «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.», για την Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων.
Από τη προηγούμενη εβδομάδα, ο «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» άνοιξε τα φτερά του και στην Εύβοια, με την ενεργοποίηση ενός νέου μοντέλου σύγχρονης εναλλακτικής αστυνόμευσης, της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.).
Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα με κατάλληλο εξοπλισμό, που στελεχώνεται από τρεις ένστολους αστυνομικούς (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας), οι οποίοι θα ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, σε οικισμούς και απομακρυσμένες περιοχές του Νομού Ευβοίας.
Ως προς την αποστολή των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, αυτή συνίσταται στη συμπλήρωση της οργανωμένης αστυνομικής δράσης, ιδίως σε θέματα γενικής αστυνόμευσης, μέσω της διενέργειας περιπολιών και της παροχής εξυπηρέτησης στους πολίτες και ειδικότερα:
στην αμεσότερη διεκπεραίωση ζητημάτων, καθημερινού χαρακτήρα,
στην καταγραφή και διεκπεραίωση ιδιαίτερων προβλημάτων στις περιοχές που δραστηριοποιούνται,
στην άμεση παροχή αστυνομικών υπηρεσιών στους πολίτες,
στην ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας και συνεργασίας, καθώς και στην παροχή πληροφοριών, οδηγιών και συμβουλών προς τους πολίτες,
στον εντοπισμό προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας και των παραγόντων που τα προκαλούν,
στην αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων ή θεμάτων που τυγχάνουν αστυνομικής διερεύνησης.
Επιθυμούμε, με λίγα λόγια, η Κινητή Αστυνομική Μονάδα να ενσωματωθεί στις τοπικές κοινωνίες, αποτελώντας ένα σύγχρονο μοντέλο αστυνομικής διαχείρισης τοπικών θεμάτων και προβλημάτων, που χρήζουν άμεσης διαχείρισης ή επίλυσης.
Αυτό που επιδιώκουμε ως Ελληνική Αστυνομία, είναι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα να συμβάλλει στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, στη στενότερη συνεργασία μαζί τους και κυρίως, θέλω να το τονίσω αυτό, στην περαιτέρω ανάπτυξη μιας φιλικής και ανθρώπινης προσέγγισης των πολιτών του Νομού Ευβοίας.
Άλλωστε, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ο βασικός στρατηγικός στόχος του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι η «Αστυνομία δίπλα στον πολίτη».
Επιπρόσθετα, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας παρέλαβε πρόσφατα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.», τέσσερα (4) οχήματα ειδικού τύπου, τα οποία αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά το έργο των Υπηρεσιών της, στην αστυνόμευση και επιτήρηση των περιοχών αρμοδιότητάς της.
Κύριε Γενικέ Γραμματέα, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε το νέο αυτό μοντέλο σύγχρονης αστυνόμευσης να πετύχει και να αναδείξει το κοινωνικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σας ευχαριστούμε για το γεγονός ότι ο Νομός Ευβοίας συμπεριλήφθηκε στις περιοχές όπου η δράση αυτή θα εφαρμοσθεί πιλοτικά και δεσμεύομαι ότι προσωπικά, θα εποπτεύσω την υλοποίηση του καινοτόμου αυτού επιχειρησιακού εγχειρήματος.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας, η οποία τιμά ιδιαίτερα τη σημερινή μας εκδήλωση.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, τους Εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, καθώς και τους Εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε., στους οποίους θα παραδώσω αυτή την νέα κίνηση, για δημοσιογραφική κάλυψη.»
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
Διεύθυνση Αστυνομίας Εύβοιας:


Α΄ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ν. Αρτάκη – Βατώντας – Πισσώνας – Πούρνος – Μίστρος – Ψαχνά – Π o λιτικά.
Β΄ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βατώντας – Καθενοί – Βούνοι – Στενή – Καμπιά – Στρόπωνες – Μετόχι – Λάμαρι – Χιλιαδού (2ωρη στάση).
Γ΄ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Προκόπι – Κήρινθος – Στροφυλιά – Αγ. Άννα – Βασιλικά – Ελληνικά Αγριοβοτάνι – Γούβες – Αρτεμίσιο – Πευκί – Σιννασός – Ιστιαία – Καμάρια – Βουτάς .
Δ΄ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κριεζά – Ζάρακες Πολυπόταμος – Ν. Στύρα Μαρμάρι (2ωρη στάση) – Κάρυτσο – Αετός.
Ε΄ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αυλωνάρι – Ωρολόγιο – Μονόδρι – Κονίστρες – Καλημεριανοί – Παραλία Κύμης – Πλατάνα – Οξύλιθος.
ΣΤ΄ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αλιβέρι – Αγ. Λουκάς – Ερέτρια - Αμάρυνθος (2ωρη στάση)– Καλλιθέα – Γυμνό .
Ζ΄ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λίμνη – Ροβιές - Λουτρά Αιδηψού (2ωρη στάση)- Αγ. Γεώργιος – Λιχάδα – Ωρεοί – Ιστιαία.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.