.

Ποιοι δεν γιορτάζουν τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ποιοι δεν γιορτάζουν τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών



Οι χρυσαυγίτες επί δεκαετίες υμνούσαν τα εγκλήματα του ναζισμού, ταυτίζονταν με τα δολοφονικά οράματα του Χίτλερ και φρόντιζαν κάθε χρόνο στις 8 (ή στις 9 Μαΐου) να καταγγέλουν τις συμμαχικές δυνάμεις που επικράτησαν το 1945 στην αναμέτρηση με τον Άξονα φασισμού-ναζισμού.





Συνηθίζουν τον τελευταίο καιρό τα στελέχη της Χρυσής Αυγής να εμφανίζονται ως «πατριώτες». Στην πραγματικότητα είναι εκείνοι που επί δεκαετίες υμνούσαν τα εγκλήματα του ναζισμού, ταυτίζονταν με τα δολοφονικά οράματα του Χίτλερ και φρόντιζαν κάθε χρόνο στις 8 (ή στις 9 Μαΐου) να καταγγέλουν τις συμμαχικές δυνάμεις που επικράτησαν το 1945 στην αναμέτρηση με τον Αξονα φασισμού-ναζισμού.


Τα σχετικά δημοσιεύματα στα επίσημα έντυπα της ναζιστικής οργάνωσης είναι πάμπολλα. Σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή, ακόμα και η σημερινή κρίση είναι αποτέλεσμα της ήττας του... ναζισμού: «Η “ελληνική” κρίση είναι ευρωπαϊκή κρίση. Είναι κρίση του τρόπου σκέψης και ζωής που σχεδίασαν, ενθάρρυναν και εκτέλεσαν οι νικητές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι καπιταλιστές και οι κομμουνιστές» (21/12/2011).
Νουθεσίες από τον... φίρερ

Βέβαια, από πολύ καιρό ο φίρερ Μιχαλολιάκος είχε φροντίσει να προετοιμάσει τους συναγωνιστές του ότι οφείλουν να προσέχουν τη σχετική ορολογία και να δηλώνουν εθνικιστές και όχι ναζιστές ή εθνικοσοσιαλιστές: «Το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου έφερε μία δραματική αλλαγή στα πολιτικά δέοντα, που επικράτησαν στις χώρες της Δύσεως. Το να δηλώσει κάποιος εθνικιστής, πόσο μάλλον εθνικοσοσιαλιστής ή φασίστας, αποτελούσε στην πραγματικότητα μία δήλωση πολιτικής αυτοκτονίας. Αυτοί που βγήκαν τελικά νικητές από την ανθρωποσφαγή του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, φρόντισαν για πενήντα ολόκληρα χρόνια να δημιουργήσουν κάποιους μηχανισμούς, με τους οποίους εξασφάλισαν την εξόντωση του πολιτικού τους αντιπάλου» (22/10/1999).

Πολύ συχνά ακολουθείται από την οργάνωση η «μαιευτική» μέθοδος, μέσω δήθεν επιστολών αναγνωστών. Εμφανίζεται, λ.χ., κάποιος αφελής επιστολογράφος: «Εχω την πεποίθηση ότι στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν κέρδισαν οι “καλοί” και ότι ο μπολσεβικισμός και η δημοκρατία των καπιταλιστών κατάντησαν τον κόσμο όπως είναι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι είμαι ναζιστής και πρέπει να με αφορίσουν οι “πατριώτες”;».

Η απάντηση της οργάνωσης είναι άμεση: «Για εμάς είσαι ένας απόλυτα αποδεκτός συναγωνιστής. Εάν κάποιοι τώρα έχουν ταυτίσει την κακομοιριά της “εθνικοφροσύνης” και τον “πατριωτισμό” του καρπαζοεισπράκτορα με τον εθνικισμό, είναι μία άλλη υπόθεση. Τους Χρυσαυγίτες δεν τους θέλουν, γιατί είναι λένε “ναζιστές”. Τους ευχαριστούμε θερμά για την απαρέσκειά τους, η οποία είναι ενθέρμως αμοιβαία» (25/8/2010).
Φύλλο συκής

Η επέτειος της 8ης Μαΐου είναι ο έμμεσος τρόπος που διαθέτει η Χρυσή Αυγή να προβάλλει τα φιλοχιτλερικά της πιστεύω κάτω από το φύλλο συκής του «εθνικισμού».

Ειδικά στην επέτειο των 60 χρόνων από την ήττα του ναζισμού, όλα τα έντυπα της οργάνωσης επιδόθηκαν σε ακραία σχετική προπαγάνδα.

Το κύριο σύνθημά τους ήταν «Μάιος 1945–Μάιος 2005. Εμείς δεν γιορτάζουμε τίποτα», ενώ το περιοδικό «Αντεπίθεση» έγραφε ότι «Το Βερολίνο έπεσε, οι καρδιές μας όχι».

Και ο ίδιος ο επίδοξος φίρερ Μιχαλολιάκος εξηγούσε: «Πριν δύο μόλις εβδομάδες, όταν η Ευρώπη των μπολσεβίκων και των καπιταλιστών γιόρταζε το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου εμείς δεν γιορτάζαμε. Και όχι μόνον. Αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής βρισκόταν στις 8 Μαΐου στην Αλεξάντερ Πλατς του Βερολίνου για να συμπαραταχθεί με τους εθνικιστές όλης της Ευρώπης που είχαν συγκεντρωθεί με πρωτοβουλία του γερμανικού κόμματος NPD για να διατρανώσουν αυτό ακριβώς το πράγμα: ότι οι εθνικιστές δεν έχουν τίποτε να γιορτάσουν για το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, γιατί απ’ αυτό αναδείχθηκε μία απάνθρωπη κοινωνία με μεγάλο νικητή και κυρίαρχο τον διεθνή σιωνισμό» (26/5/2005).

Στο περιοδικό της οργάνωσης ο (νυν υπόδικος βουλευτής) Χρήστος Παππάς ήταν αποκαλυπτικός: «Νικητής δεν είναι ο βάρβαρος βιαστής μουζίκος της σοβιετίας ούτε ο καλοθρεμμένος γελαστός Γιάνκης [...], αλλά νικητής είναι ο νεαρός αγωνιστής της Hitlerjugend, που έπεσε μαχόμενος στο κατεστραμμένο Βερολίνο. Ο στρατιώτης της Wermacht και των Waffen SS που αγωνίστηκε στο ανατολικό μέτωπο ενάντια στις φυσικές δυνάμεις και στις δυνάμεις του εχθρού. Νικητής είναι ο ηρωικός πιλότος της Luftwaffe κι ο ακούραστος ναύτης της Kriegsmarine». «8η Μαΐου 1945, μια αποφράδα επέτειος για την Ευρώπη και το έθνος μας», συμπληρώνει ο Βασίλειος Μιχαλόπουλος.

Στα έντυπα της ναζιστικής οργάνωσης διαφημιζόταν το 2007 το φιλοχιτλερικό βιβλίο που σχεδίαζε να εκδώσει ο Μιχαλολιάκος (με ψευδώνυμο), αλλά τελικά εκδόθηκε μια πιο ήπια παραλλαγή, με διαφορετικό τίτλο (Από τις στάχτες του Βερολίνου στην Παγκο­σμιοποίηση)

Και το κύριο άρθρο πρόσθετε: «Οι Ελληνες εθνικιστές στις 9 Μαΐου δεν είχαν να γιορτάσουν για τίποτε. Γιατί ο κόσμος που γεννήθηκε στα 1945 είναι ένας κόσμος απάνθρωπος, μακριά από κάθε έννοια του ελληνικού ιδεώδους. Γιατί επιπλέον η Ελλάς που θυσιάστηκε για τα συμμαχικά συμφέροντα στον Β΄Π.Π. ήταν στην πραγματικότητα ένας από τους νικημένους αυτού του πολέμου. Οι νικημένοι του τελευταίου μεγάλου πολέμου, που τελείωσε στα 1945, αποτελούν το απόλυτο κακό για τη σημερινή παγκόσμια τάξη» (περιοδικό «Χ.Α.», Ιούνιος-Ιούλιος 2005, τχ. 122).

Στο ίδιο τεύχος ο Γιώργος Μάστορας (ψευδώνυμο του Γιώργου Μισιάκα, διορισμένου από τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή), ήταν σαφέστερος. Υποστήριζε ότι «τα ευρωπαϊκά έθνη γνωρίζουν ότι αν πρέπει κάποιους να τιμούν, αυτοί είναι οι συμπατριώτες τους εθελοντές στα Waffen SS».
«Εμείς οι “προδότες”»

Ολες αυτές οι θέσεις ταυτίζονται βέβαια με εκείνες των συνεργατών του κατακτητή, των δωσιλόγων και των κουκουλοφόρων καταδοτών.

Ο χρυσαυγίτης θεωρητικός το αναγνωρίζει: «Η ετικέτα του “προδότη” δίνεται αμέσως, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, σε όσους δεν φορούν παρωπίδες και προσπαθούν να δουν τον εθνικοσοσιαλισμό και ό,τι συνεπάγεται αυτό με ψύχραιμο μάτι, μακριά από άναρθρες και υστερικές κραυγές».

»Εμείς οι “προδότες” λοιπόν δεν έχουμε να απολογηθούμε σε κανένα δεξιό ή αριστερό κάθαρμα», διότι «ο εθνικοσοσιαλισμός δεν είναι υπεύθυνος για τη γερμανική εισβολή και μετέπειτα κατοχή στην Ελλάδα, με την έννοια πως η Γερμανία, αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την εξεύρεση μιας ειρηνικής διευθέτησης της ελληνο-ιταλικής σύρραξης με ευνοϊκούς για την Ελλάδα όρους, συναντώντας την “περίεργη” και λυσσασμένη άρνηση του ανεύθυνου βασιλιά της Ελλάδος, αναγκάστηκε να επιτεθεί όχι πλέον σε μια ουδέτερη χώρα, αλλά σε μια σύμμαχο της Μεγάλης Βρετανίας». Και βέβαια «δεν ευθύνεται ο εθνικοσοσιαλισμός για την οικτρή οικονομική θέση της χώρας μας κατά τη διάρκεια του πολέμου».

Αυτά, για όσους παίρνουν στα σοβαρά τις σημερινές κραυγές της Χρυσής Αυγής για τις γερμανικές επανορθώσεις και δέχονται να συμπεριλαμβάνουν τους εκπροσώπους της στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές... 


#left.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.