.

Γιάννης Πανούσης: «Ανοιχτή» Αστυνομία με καθαρότητα και συμφιλίωση με τον πολίτη ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Γιάννης Πανούσης: «Ανοιχτή» Αστυνομία με καθαρότητα και συμφιλίωση με τον πολίτη



Στα Τρίκαλα, βρέθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης και στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκε και την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr τον κ. Πανούση υποδέχθηκε σύσσωμη η ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Αθανάσιο Γραβάνη.
«Είστε ο 1ος Υπουργός που επισκέπτεται την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων», επισήμανε στον κ. Πανούση ο κ. Γραβάνης που παρουσίασε το οργανόγραμμα της Υπηρεσίας, όπου οι Επικεφαλής των Υπηρεσιών, βρέθηκαν στην υποδοχή του κ. Πανούση και πρόσθεσε «προσπαθούμε για το καλύτερο για να εμπεδώσουμε αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες και να προστατεύσουμε την ζωή τους και της περιουσίες τους».
Η …σύλληψη της Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Δριτσέλη
Ο κ. Πανούσης, αφού παρουσίασε τους συνοδούς του, αναφέρθηκε στην Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, λέγοντας στον κ. Γραβάνη «αν την συλλάβετε, θέλω να με ενημερώσετε αμέσως» και πρόσθεσε ότι στόχος του είναι «να υπάρξει συμφιλίωση της Ελληνικής Αστυνομίας με τον πολίτη και το αντίστροφο», υπενθυμίζοντας πως ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η υπηρέτηση του Συντάγματος και η προστασία ειδικά των αδύναμων πολιτών.
Διεύρυνση του κοινωνικού ρόλου των Αστυνομικών
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης, προανήγγειλε διεύρυνση της συνεργασίας του Υπουργείου με αυτό του Υπουργείου Παιδείας, ώστε η συνεργασία πέρα από ζητήματα του Διαδικτύου, να επεκταθεί σε ενημερωτικές ημερίδες για τα ναρκωτικά, την ενδοσχολική και εξωσχολική βία και τόνισε «Ο Αστυνομικός δεν είναι μόνο …ρόπαλο και …ασπίδα, είναι και αυτό όταν χρειάζεται αλλά έχει και κοινωνικό ρόλο».
Οι διαψεύσεις και η …καθαρότητα
Ο κ. Πανούσης ουσιαστικά διέψευσε όλα τα δημοσιεύματα περί «συγχωνεύσεων» Αστυνομικών Τμημάτων και αλλαγών στην Ελληνική Αστυνομία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τονίζοντας ότι «από εμάς μην περιμένετε ΄΄καπελώματα΄΄ και αιφνιδιασμούς, ότι θα γίνει θα έχει προηγηθεί διάλογος με όλους και δεν πρόκειται να γίνει καμιά κίνηση εντυπωσιασμού. Αυτά είναι να τα ΄΄γράφουν΄΄ οι δημοσιογράφοι όπως γράφουν ότι έχω ΄΄κακές σχέσεις΄΄ με υπουργούς και αυτό δεν συμβαίνει» και πρόσθεσε «Θέλω ανοιχτό Υπουργείο, ανοιχτή Αστυνομία για τον πολίτη, καθαρότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και είναι υποχρέωσή μας να ΄΄κόψουμε΄΄ ότι ΄΄σάπιο΄΄ υπάρχει στην Ελληνική Αστυνομία που δεν λειτουργεί με σεβασμό στους κανόνες του Συντάγματος. Θέλουμε την συνεργασία με τους πολίτες με διακριτούς ρόλους για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και θα ΄΄σπάσουμε΄΄ την ταύτιση της κοινωνικής ευθύνης με τον …χαφιεδισμό. Είναι αναγκαίο ΄΄εργαλείο΄΄ η επικοινωνία μας και η συμφιλίωση με τον πολίτη».
Ο κ. Πανούσης, για ακόμη μια φορά, εξέφρασε την άποψή του υπέρ της συγχώνευσης των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και έδειξε ότι αναμένει σημαντική βοήθεια σε προσωπικό από την αποδέσμευση Αστυνομικών από την φύλαξη «υψηλών προσώπων», τονίζοντας πως «αυτό θα αποδώσει αν αυτοί οι Αστυνομικοί δεν επιστρέψουν σε …γραφεία».
«Να βγουν οι Αστυνομικοί στον …δρόμο»
Από την πλευρά του ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, συμπλέοντας με τον κ. Πανούση, ζήτησε και αυτός «επικοινωνία των Αστυνομικών με τους πολίτες και πλαίσιο συνεργασίας για την πρόληψη της εγκληματικότητας», τονίζοντας «ότι χωρίς πρόληψη, θα τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα», επισημαίνοντας πως η σύσταση της Ομάδας ΔΙΑΣ περιόρισε την εγκληματικότητα.
«Πρέπει οι Αστυνομικοί να προχωρήσουν σε εμφανή αστυνόμευση, να βγουν έξω στον δρόμο με κινητές αστυνομικές μονάδες, με ΄΄Αστυνομικούς γειτονιάς΄΄ και πεζές περιπολίες. Τέλος στην Αστυνομική …αγρανάπαυση», ανέφερε ο κ. Τσακνάκης που αναφέρθηκε και στην …αιμορραγία προσωπικού που υπάρχει με αποστρατεύσεις τα τελευταία χρόνια στην Ελληνική Αστυνομία, ζητώντας από τους Διοικητές των Τμημάτων να βρίσκονται κοντά στο προσωπικό και να μην αρκούνται μόνο σε έλεγχο εκτέλεσης των εντολών που έχουν δώσει και υποσχέθηκε πως σύντομα θα επισκεφθεί και μόνος του την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων στο πλαίσιο επισκέψεών του σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας.
Η πρόβλεψη Πανούση για …άνοδο του Α.Ο. Τρίκαλα
Θέλοντας ο κ. Τσακνάκης να ενισχύσει την άποψή του ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων δεν έχει να αντιμετωπίσει επιπλέον φόρτο από την παρουσία αγώνων ποδοσφαίρου επιπέδου Α΄ Εθνικής και άρα είναι πιο …χαλαρή η κατάσταση, δήχθηκε την παρέμβαση του κ. Πανούση που προέβλεψε εμμέσως πλην σαφώς την άνοδο του Α.Ο. Τρίκαλα στην Α΄ Εθνική…
Τον κ. Πανούση, συνόδευαν επίσης ο Γ. Γραμματέας Δημοσίας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Ταξίαρχος Νικόλαος Γιαννέλος.

Μετά το τέλος των ομιλιών ο Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων Αθανάσιος Γραβάνης προσέφερε αναμνηστικά δώρα στον κ. Πανούση και στον κ. Αναγνωστάκη.

#trikalanews.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.