.

Χρειάζονται προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και στις Ένοπλες Δυνάμεις, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Τόσκας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Χρειάζονται προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και στις Ένοπλες Δυνάμεις, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Τόσκας



Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις σε προοδευτική κατεύθυνση» δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Τόσκας. Όπως τονίζει για την 'Άμυνα και τις Ένοπλες Δυνάμεις, σημαίνε «μικρότερες Ένοπλες Δυνάμεις πιο αποτελεσματικές με μικρότερο κόστος όπου χρειάζεται, επικεντρωμένες στον άνθρωπο και με ορισμένους στόχους που έχουν γίνει κατανοητοί σε όλον τον κόσμο, για να αντιμετωπίσουμε τις όποιες απειλές και κινδύνους έχουμε στον περίγυρο».

Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Τουρκία, ο κ. Τόσκας παρατηρεί ότι «δεν βρίσκονται ούτε σε καλύτερο ούτε σε χειρότερο επίπεδο απ΄ ότι την προηγούμενη περίοδο» και σημειώνει ότι «είμαστε σε πάρα πολύ καλή συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις όποιες προκλήσεις».

Επισημαίνει ότι η αντιμετώπιση των όποιων προκλήσεων γίνεται «με σθεναρό τρόπο», για να υπογραμμίσει: «δεν πρόκειται να αφήσουμε την Τουρκία ούτε να αλωνίζει στο Αιγαίο ούτε να προκαλεί, παρά τα προβλήματα που έχουμε λόγω της οικονομικής κρίσης».



Σχετικά με την κριτική που έχει δεχτεί η κυβέρνηση για την ενεργοποίηση απόφασης του ΚΥΣΕΑ για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3Β, αναφέρει ότι κακώς απενεργοποιήθηκαν το 2009 και πως αυτή η απόφαση ελήφθη γιατί «είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε επιχειρησιακές ανάγκες».

#AΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.