.

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης κ. Δημήτριου Αναγνωστάκη και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσου Μαυρόπουλου στην Κέρκυρα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης κ. Δημήτριου Αναγνωστάκη και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσου Μαυρόπουλου στην Κέρκυρα




Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Τάσος Μαυρόπουλος, μετέβησαν σήμερα (19.6.2015) στην Κέρκυρα, όπου πραγματοποίησαν επισκέψεις σε Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, ενώ είχαν σειρά επαφών με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τους Γενικούς Γραμματείς συνόδευαν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας.
Αρχικά επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο και στη σύσκεψη, που ακολούθησε, συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, κα Πανδή Νικολέττα, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κ. Ιωάννης Φοντάνας, ο Βουλετής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σαμοϊλης Στέφανος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων, Ταξίαρχος Τσιρογιάννης Γεώργιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, Αστυνομικός Διευθυντής Αγάθος Γεώργιος, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Αρχιπύραρχος Γεωργακόπουλος Ευθύμιος και ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Κέρκυρας, Πύραρχος Βασδέκης Απόστολος.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με θέματα που αφορούν στην αστυνόμευση των Νησιών του Ιονίου, τους νέους θεσμούς της ΕΛ.ΑΣ (Αστυνομικός της Γειτονιάς, η Ώρα του Πολίτη), καθώς επίσης την πυροπροστασία και την αντιπυρική περίοδο.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Κέρκυρας, όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κέρκυρας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούζος. Στη σύσκεψη, που ακολούθησε, παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σαμοϊλης Στέφανος, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γκίκας Στέφανος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Πολεοδομίας και Χωροταξίας, κ. Καββαδίας Βασίλειος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων, Ταξίαρχος Τσιρογιάννης Γεώργιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, Αστυνομικός Διευθυντής Αγάθος Γεώργιος, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Αρχιπύραρχος Γεωργακόπουλος Ευθύμιος και ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Κέρκυρας, Πύραρχος Βασδέκης Απόστολος.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκαν θέματα σχετικά με τη συνεργασία των Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Κέρκυρας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την αντιπυρική περίοδο, την ανάπτυξη των νέων θεσμών της Ελληνικής Αστυνομίας, τη δυνατότητα αξιοποίησης του ΚΕ.ΜΕ.Α. από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και τη σχεδιαζόμενη αναδιάταξη των αστυνομικών Υπηρεσιών, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας και της προστασίας των τοπικών κοινωνιών.
Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, επισκέφθηκε τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας. Ο κ. Αναγνωστάκης, συνομιλώντας με τους Διοικητές, τους Αξιωματικούς και το προσωπικό, αναφέρθηκε στο στόχο του Υπουργείου για αστυνόμευση με ανθρώπινο πρόσωπο αλλά και στην σχεδιαζόμενη αναδιάταξη της Αστυνομίας. Όπως τόνισε, οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, πάντα βέβαια σε συνεργασία και διάλογο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Την ίδια ώρα, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Τάσος Μαυρόπουλος επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας και συνομίλησε με το προσωπικό για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Ο κ. Μαυρόπουλος επισήμανε ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει διαμορφώσει τις συνθήκες σχετικά με την πρόληψη των πυρκαγιών, ενώ προσέθεσε ότι υπάρχει ανάγκη συνέργειας μεταξύ του κρατικού μηχανισμού, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των οργανώσεων και των Φορέων.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Η σημερινή επίσκεψή έχει ως στόχο να διαμορφώσουμε ιδίοις όμμασι εικόνα για τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Κέρκυρας. Θέλουμε να αφουγκραστούμε τα προβλήματα, τις αγωνίες των ανθρώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, να ακούσουμε τις προτάσεις και τις ιδέες τους.
Η Ελληνική Αστυνομία είναι μία σύγχρονη Αστυνομία, μία ευρωπαϊκή Αστυνομία. Σαφώς υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Εκκινήσαμε και λειτουργούμε νέους θεσμούς. Θέλουμε να αναδείξουμε τον κοινωνικό ρόλο και την κοινωνική αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η Ελληνική Αστυνομία, στο σύνολό της, γυναίκες και άνδρες, έχουν εμπεδώσει το νέο δόγμα, τη νέα φιλοσοφία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υλοποιώντας συνολικά την κυβερνητική πολιτική, που δεν είναι άλλη, παρά η συμφιλίωση ανάμεσα στο Σώμα και στους Έλληνες πολίτες. Αυτό κάνουμε, αυτό προσπαθούμε και πιστεύω ότι οι προσπάθειες μας θα δικαιωθούν, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου ».
Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Τάσος Μαυρόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων:
«Το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι να μην εκδηλωθούν φέτος πυρκαγιές. Αυτό θα το πετύχουμε, εφόσον οι εμπλεκόμενοι Φορείς κάνουν αυτό που προβλέπεται και εφόσον ενημερωθεί και ο τελευταίος πολίτης για το τι δεν πρέπει να κάνει.
Ως Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, που αφορούν στην πρόληψη. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο μέσο και Φορέα. Σε αυτή την κατεύθυνση, οι εθελοντικές οργανώσεις δασοπυρόσβεσης, που είναι καταχωρημένες στο Μητρώο της Γ.Γ.Π.Π. θα μπορούν να αξιοποιούνται από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, χωρίς να χρειάζεται ανανέωση κάθε μήνα, μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, προκειμένου να συνδράμουν σε δράσεις πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης των πυρκαγιών.
Για εμάς το σύνθημα είναι ότι, ο ενημερωμένος πολίτης είναι αυτός ο πολίτης που μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στη αντιμετώπιση αλλά το κυριότερο να συμβάλει στο να μην εκδηλωθούν πυρκαγιές ».







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.