.

Καταδικάστηκε οριστικά ο αστυνομικός των ΜΑΤ που κτύπησε φωτορεπόρτερ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Καταδικάστηκε οριστικά ο αστυνομικός των ΜΑΤ που κτύπησε φωτορεπόρτερ



Την οριστική καταδίκη του αστυνομικού των ΜΑΤ αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Αθηνών για την αναίτια και βίαιη επίθεση στη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, η οποία κάλυπτε επεισόδια κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, στις 5 Οκτωβρίου 2011.
Το συγκεκριμένο περιστατικό είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, με αφορμή και την καταγραφή του σε φωτογραφία του βραβευμένου φωτορεπόρτερ του Reuters Γιάννη Μπεχράκη, προκαλώντας διαμαρτυρίες εντός και εκτός της χώρας.
«Στις 15 Ιουνίου 2015, το Τριμελές Εφετείο Αθηνών επιβεβαίωσε την ενοχή του άνδρα των ΜΑΤ που είχε χτυπήσει βίαια στο πρόσωπο τη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη κατά τις κινητοποιήσεις που είχαν γίνει τον Οκτώβριο του 2011 στο Σύνταγμα.
Παρόλο που η ποινή είναι ελαφρότερη της ποινής που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως, η πρώτη καταδίκη ένστολου για ανάλογο περιστατικό επιφέρει σημαντικό πλήγμα στο καθεστώς ασυλίας που έχαιραν έως σήμερα τα μέλη ορισμένων αστυνομικών μονάδων», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.
Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2014 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο είχε επιβάλλει οκτάμηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή στον 27χρονο αστυνομικό, καθώς κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης, αθωώνοντάς τον ωστόσο για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.