.

Πανούσης: Δεν θα αφήσω την Αστυνομία να απαξιωθεί ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Πανούσης: Δεν θα αφήσω την Αστυνομία να απαξιωθεί




Ο εορτασμός της «Ημέρας προς τιμήν των Αποστράτων» πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, σε κεντρική εκδήλωση στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών της πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας. Στην τελετή χοροστάτησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης - Υποστράτηγος ε.α. Νεκτάριος Κιούλος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας  Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, σύσσωμη η Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη, καθώς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί.
Επίσης, παρέστησαν επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, επίτιμοι και απόστρατοι αστυνομικοί, λοιπό αστυνομικό προσωπικό, καθώς και πλήθος κόσμου.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά την ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε:
«Η σημερινή γιορτή είναι ουσιαστικά μια γιορτή τιμής και σεβασμού της ιστορίας και των παραδόσεων της Αστυνομίας. Στην ουσία, οι άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει το Σώμα, δεν αποστρατεύονται ποτέ μέσα τους. Γι’ αυτούς είναι τρόπος ζωής. Και δεν αλλάζεις τον τρόπο ζωής.
Όσο περνά από το χέρι μου, δεν πρόκειται να αφήσω την Αστυνομία, ως θεσμό της Δημοκρατίας, να αμαυρωθεί ή να απαξιωθεί. Αντίθετα, θα προσπαθήσω να αισθανθείτε όλοι ενωμένοι, αναβαθμισμένοι και τιμημένοι από την ελληνική κοινωνία. Ξέρω πολύ καλά τι έχει συμβεί στο παρελθόν, ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά. Είναι η στιγμή να τα αφήσουμε όλα πίσω μας για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που από την πρώτη στιγμή είχα θέσει ως στόχο μας: τη συμφιλίωση της Αστυνομίας με την κοινωνία και της κοινωνίας με την Αστυνομία. Δεν είναι ώρα για αναζήτηση ευθυνών. Αυτά ας τα αναλάβει ο ιστορικός του μέλλοντος. Είναι ώρα να δώσουμε τα χέρια. Γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να λειτουργήσει η Δημοκρατία. Ο στόχος μας για συμφιλίωση δεν αφορά στην καταξίωση ενός Σώματος, αλλά στην ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας, της κοινωνικής ειρήνης, της ασφάλειας των πολιτών.
Προσπαθούμε να πάμε εμείς στην κοινωνία, να της δείξουμε εμείς το καλό πρόσωπο. Όλοι οι θεσμοί και οι δράσεις που έχουν μέχρι στιγμής δρομολογηθεί –ο Αστυνομικός της Γειτονιάς, τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης της Παραβατικότητας (που θα αρχίσουν άμεσα να λειτουργούν με νέα μορφή), η Ώρα του Πολίτη, η Ανοιχτή Επικοινωνία Υπουργείου με τους Πολίτες, οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, - στοχεύουν στο να πλησιάσουμε πρώτοι εμείς τους πολίτες. Και θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε σε αυτούς», τόνισε μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Πανούσης.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.