.

Οι θέσεις των συνδικαλιστικών παρατάξεων στις εκλογές των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Οι θέσεις των συνδικαλιστικών παρατάξεων στις εκλογές των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.





Διαβάστε παρακάτω τις θέσεις των υποψήφιων συνδικαλιστικών παρατάξεων (κατα αλφαβητική σειρά) των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., στις εκλογές τις 11-12 Οκτωβρίου 2015.


Στην Αθήνα


Οι θέσεις της Ανοικτής Κίνησης Δημοκρατών Αξιωματικών(Α.ΚΙ.Δ.Α.)


Συνάδελφε και συναδέλφισσα ,

Η καταστρατήγηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, στο όνομα της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, δεν άφησαν ακέραιο και τον κλάδο των Σωμάτων Ασφαλείας! Η εμφάνιση του νέου συνδικαλιστικού κινήματος Α.ΚΙ.Δ.Α. στους κόλπους του ένστολου προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., που δεν λησμονεί τις αξίες και τους ιερούς αγώνες των πρωτεργατών του, είναι απόλυτα συνυφασμένη, με συνέπεια και ειλικρίνεια, με μια σειρά προτάσεων και διεκδικήσεων που σκοπό άλλο δεν έχουν από το να θέσουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αναχρονιστικές και κάθε άλλου είδους, με επίφαση δημοκρατίας, τακτικές, που από καιρό πια έχουν κριθεί, από το σύνολο της κοινωνίας, ανεπαρκείς να δώσουν λύση τόσο στα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, όσο και στα ζητήματα του κλάδου μας.


Η εποχή του θέρους δεν αργεί γι’ αυτό και καλούνται όλες οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις να μετάσχουν ενεργά στη μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας στις εκλογές της 11 – 12 Οκωβρίου 2015, ως απάντηση στις σφοδρές επιθέσεις που δέχεται ο κλάδος μας, ενώνοντας τις δυνάμεις του με την Ανοικτή ΚΙνηση Δημοκρατών Αξιωματικών (Α.ΚΙ.Δ.Α.)!



Τι διεκδικούμε:

ü Την συμμετοχή του συνόλου των μελών της Ένωσης στις δημοκρατικές διαδικασίες.
ü Άμεση κατάργηση του στρατωνισμού στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας με παράλληλη θέσπιση Ακαδημαϊκής Φοίτησης - Πανεπιστημιακής σύνδεσης.
ü Την ανάληψη κοινωνικών δράσεων από πλευράς ΕΛ.ΑΣ.
ü Τον εκδημοκρατισμό τόσο των δομών όσο και των λειτουργιών της ΕΛ.ΑΣ.
ü Την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης των νεοεισερχομένων στο σώμα και τη δια βίου επιμόρφωση – μετεκπαίδευση του συνόλου των στελεχών του.
ü Την αλλαγή του καθεστώτος των κρίσεων των αξιωματικών προς την κατεύθυνση της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αντικειμενικής αξιολόγησης.
ü Τη ριζική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και την ορθολογική κατανομή του προσωπικού δίνοντας έμφαση στα κατά τόπους Τμήματα, προκειμένου εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας στον πολίτη και τις γειτονιές.
ü Την εξεύρεση λύσεων για την απόκτηση κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
ü Τη δημιουργία εργασιακών συνθηκών και εργασιακού περιβάλλοντος που να διατηρούν το στρες του αστυνομικού σε χαμηλά επίπεδα (ψυχολογική υποστήριξη και εφαρμογή σχετικών υγειονομικών διατάξεων).
ü Την θεσμοθέτηση ενιαίας διαδικασίας εισαγωγής στο Σώμα και την ομογενοποίηση του ήδη υπάρχοντος αστυνομικού προσωπικού.
ü Την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης για κάθε αστυνομικό.
ü Την διεκδίκηση περαιτέρω κινήτρων όχι μόνον οικονομικών για όσους εργάζονται πέραν του ωραρίου ή σε δυσμενείς συνθήκες.
ü Την επίτευξη συμμαχιών με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς και κινήματα για τη διαμόρφωση κοινών αιτημάτων.
ü Ψηφιοποίηση του ανεπίκαιρου περιοδικού «Αξιωματική Αστυνομία» που επιβαρύνει οικονομικά άσκοπα τα μέλη της Ένωσης.
ü Ορθολογικότερη αξιοποίηση των μηνιαίων συνδρομών σε συνεργασία με την Π.Ο.ΑΣ.Υ., στη βάση της ανταποδοτικότητας, ως κίνητρο για την εγγραφή νέων μελών(π.χ. επεξεργασία σχεδίου για λειτουργία παιδικών σταθμών, γυμναστήρια, ισχυρή νομική κάλυψη κ.λ.π.).
ü Άμεση σύσταση κι ενεργοποίηση του θεσμού του συνηγόρου του Αστυνομικού.
ü Εκπαίδευση του προσωπικού των Δ/νσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων στον τομέα «Έρευνας και Διάσωσης», με σχετική πιστοποίηση, για την αντιμετώπιση και ορθή διαχείριση κρίσεων και επειγουσών καταστάσεων από φυσικές καταστροφές. Συγχρόνως, κρίνεται αναγκαία η αλλαγή του επιχειρησιακού σχεδιασμού των ανωτέρω δυνάμεων για την αύξηση της αποτελεσματικότητας και την ελάττωση της άσκοπης καταπόνησης του προσωπικού.




Συνάδελφε, συναδέλφισσα,


Σε καλούμε να ενώσεις τις δυνάμεις σου μαζί μας! Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί! Μαζί να αγωνιστούμε για την διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και την αναβάθμιση του Οργανισμού στον οποίο υπηρετούμε!




Η γραμματεία της Ανοικτής ΚΙνησης Δημοκρατών Αξιωματικών (Α.ΚΙ.Δ.Α.)

(πηγή:http://akidapolice.blogspot.gr)





Οι θέσεις της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Αξιωματικών (Ε.Σ.Κ.Α.)

Σταθερή και κύρια επιδίωξή μας, είναι η λειτουργία ενός συνδικαλιστικού φορέα, ο οποίος:
i) Θα στέκεται δίπλα, θα αγωνίζεται και θα δίνει λύση στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των συναδέλφων και της εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών.
ii) Θα κλιμακώσει και θα διευρύνει το διαρκή αγώνα μας για την επαναφορά των μισθολογικών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που αφαιρέθηκαν ή κατακρεουργήθηκαν από τις πολιτικές των Μνημονίων και της Τρόικας.
iii) Θα ιεραρχεί τις επιλογές των μορφών πίεσης και παρέμβασης στα κέντρα εξουσίας.
iv) Θα παίρνει χωρίς ενδοιασμούς θέση και θα δίνει τις δέουσες απαντήσεις σε κάθε πρόκληση, άδικη επίθεση και κριτική εις βάρος των συναδέλφων μας και του Οργανισμού που υπηρετούμε.
v) Θα αφουγκράζεται τις αγωνίες όλων των συναδέλφων μας, διατηρώντας μια σχέση αμφίδρομης επικοινωνίας, σε πνεύμα διαφάνειας και ανοικτής λειτουργίας.
vi) Θα αγωνιστεί για την αναβάθμιση και την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος, έτσι ώστε να αποτελέσουν παρελθόν τα απομεινάρια μιας άλλης εποχής που καθηλώνουν τον Έλληνα Αξιωματικό στο χθες, αντί να του παρέχουν τα εφόδια και τη δυνατότητα για ένα άλμα στο μέλλον.
vii) Θα απαιτεί το διαρκή εκσυγχρονισμό των λειτουργιών και της οργάνωσης του Σώματος, ώστε να προσφέρει αδιάκοπα και σταθερά το πολύτιμο αγαθό της ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία με επαγγελματισμό, πίστη και αφοσίωση στο καθήκον, όπως επιτάσσουν οι δημοκρατικοί μας θεσμοί.
viii) Θα αγωνιστεί για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος Κρίσεων και Προαγωγών στη βάση κανόνων αξιοκρατίας με όραμα και προοπτική για τους νέους συναδέλφους, μακριά από απαρχαιωμένες και διαβλητές διαδικασίες που καταρρακώνουν το κύρος και το ήθος των κρινόμενων, αλλά και εκείνων που επιμένουν στη διατήρησή τους.
ix) Θα εγκύψει με ιδιαίτερο ζήλο στα προβλημάτων των Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων, οι οποίοι υπό τα δεδομένα του νέου ασφαλιστικού –συνταξιοδοτικού συστήματος, βιώνουν καθημερινά ένα καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το επαγγελματικό και συνταξιοδοτικό τους μέλλον.
x) θα αγωνιστεί για την αποκατάσταση των βαθμολογικών αδικιών των Αξιωματικών, προερχομένων εκ του ΤΕΜΑ και εξ Ανθυπαστυνόμων, ώστε να δοθεί τέλος στη δικαστική περιδίνηση που έχουν οδηγηθεί εξαιτίας της αμφίσημης ερμηνείας της ισχύουσας νομοθεσίας.
xi) θα έχει συνδικαλιστικά στελέχη μάχιμα στην πρώτη γραμμή του αγώνα και δίπλα στους συναδέλφους και όχι «διάττοντες αστέρες» και προθύμος της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.
xii) θα συγκρουστεί, τέλος, με κατεστημένες αντιλήψεις και νοοτροπίες όπου αυτές θα απαντώνται είτε στον υπηρεσιακό είτε στον συνδικαλιστικό μας χώρο.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η ΕΣΚΑ απευθύνεται και αγκαλιάζει το σύνολο των Ελλήνων Αξιωματικών από την Αττική ως τη Θράκη και την Κρήτη και από το Βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ως τα Ιόνια νησιά μας. Με το οργανωτικό της δε σχήμα και τα καταξιωμένα στελέχη που την απαρτίζουν θα είναι παρούσα σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας, συνδικαλιστικές και μη, στο πλαίσιο του αγώνα που δίνουμε είτε ως Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής είτε ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας.
Σας καλούμε να στηρίξετε την ενωτική, ακηδεμόνευτη και ελπιδοφόρα προσπάθειά μας, διαβεβαιώνοντάς σας ότι δεν θα διαψεύσουμε το όραμα και τις προσδοκίες σας. Για μας προέχουν ο Συνάδελφος και τα προβλήματά του και όχι η προσωπική μας ανέλιξη και διασφάλιση.
Πορευτήκαμε και πορευόμαστε με κανόνες αρχών, αξιών και ηθικής που τηρούμε ευλαβικά, αντλώντας δύναμη από τις αξίες μας, αλλά και όλους εσάς που μας εμπιστευόσαστε και μας τιμάτε.
Τιμούμε τις επιλογές σας και συνεχίζουμε μαζί τον αγώνα μας.
Ε.Σ.Κ.Α. -Δύναμη Αξιών



(πηγή:bloko.gr)


Οι θέσεις της συνδικαλιστικής παράταξης "Νέα Πνοή"

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
«ΝΕΑ ΠΝΟΗ»
Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες


Ανταποκρινόμενοι στην επιθυμία και στις προτροπές της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων για αλλαγή σελίδας στο συνδικαλιστικό μας κίνημα, ώστε να μπορέσει να είναι πιο άμεσο και αποτελεσματικό, στους τομείς της υπηρεσιακής μας και όχι μόνο καθημερινότητας, αποκτώντας παρεμβατικά στοιχεία και όχι να εμφανίζεται ως παρακολούθημα άλλων, διεκδικούμε την ψήφο σας με το διευρυμένο, ενωτικό και πάνω από όλα ανεξάρτητο και δυναμικό ψηφοδέλτιό μας, επισημαίνοντας δε προς όλους ότι πλουραλισμός απόψεων, είναι «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και γι’ αυτό θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους, ώστε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών σας.
Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, με αυτήν την ανεξάρτητη, ενωτική κίνηση στοχεύουμε να συνδέσουμε το αγωνιστικό μας παρελθόν, με το αξιοπρεπές παρόν, για ένα ελπιδοφόρο μέλλον, καλώντας την καθεμία και τον καθένα σας να σταθείτε στο πλευρό μας και μαζί να δώσουμε Όραμα σε αυτό το ιδιαίτερο κοινωνικό λειτούργημα που επιτελούμε, ως Αστυνομικοί.
Στην δύσκολη, αλλά όμορφη διαδρομή με τις προκλήσεις του μέλλοντος, για την εργασιακή, μισθολογική και θεσμική μας αναβάθμιση και καταξίωση, αλλά και τις πολλές εκκρεμότητες του παρελθόντος, σύνθημα μας η ομαδικότητα, η σύμπνοια, ο αλληλοσεβασμός, η αγάπη προς όλους τους Συναδέλφους και η στέρεη υπερκομματική, εργασιακή και συνδικαλιστική μας ενότητα – δράση.
Σε κάθε περίπτωση, τα προβλήματα που χρόνια τώρα μας ταλαιπωρούν δεν έχουν χρώματα, δεν έχουν παρατάξεις, είναι κοινά και πρέπει όλοι μαζί να τα αντιμετωπίσουμε, για αυτό στο τέλος μονιασμένοι θα συστρατευτούμε για το κοινό καλό.


Αγαπητοί Συνάδελφοι, το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Δράσης «ΝΕΑ ΠΝΟΗ», απευθύνεται σε όλους:
σε σας που κάτω από αντίξοες συνθήκες θεμελιώσατε και θωρακίσατε τα συνδικαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα, βγάζοντας τον Αστυνομικό από την περιθωριοποίηση και απαξίωση φέρνοντάς τον στο επίκεντρο της κοινωνίας, ως ενεργό μέλος της,
σε σας που κρατήσατε το συνδικαλιστικό μας κίνημα σταθερό και αποτελεσματικό, ακόμα και σε περιόδους κοινωνικής και ψυχολογικής απογοήτευσης, λόγω εργασιακής, μισθολογικής και θεσμικής απαξίωσης,
σε σας που προσδοκάτε να δώσετε νέα πνοή για μια πιο αποτελεσματική και δημόσια πολιτική ασφαλείας και αναβάθμισης της θέσης του Αστυνομικού, ως Επαγγελματία και ενεργό μέλος της κοινωνίας, προσφέροντας τα μέγιστα για το κοινό μας καλό.


Με ακράδαντη την πεποίθηση ότι, όλα τα προεκτεθέντα εκφράζουν και απηχούν και τους δικούς σας προβληματισμούς, τις δικές σας θέσεις και ανησυχίες και με την επισήμανση ότι συνδικαλισμός σημαίνει, πρώτα απ’ όλα, Ευθύνη, Χρέος, Δημοκρατία, Πρόοδος και Πολιτισμός, είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι πρώτα απ’ όλα θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμα του Συνδικαλιστικού Κινήματος, και με τη συμμετοχή σας, στις εκλογές την 11-12 Οκτωβρίου 2015 να του δώσετε δύναμη με ενωτικό, ανεξάρτητο και συλλογικό πνεύμα.
Όλοι Μαζί για μια Νέα Ελληνική Αστυνομία. Όλοι Μαζί για έναν Έλληνα επαγγελματία Αστυνομικό, αντάξιο των προσδοκιών του Λαού μας.



(πηγή:bloko.gr)






Κεντρική Μακεδονία



Οι θέσεις της Νέας Συνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Αξιωματικών & Ανθυπαστυνόμων

Εν όψει των εκλογών η Νέα Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αξιωματικών και Ανθυπαστυνόμων της Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιοποιεί τις θέσεις της για το τί πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα των
εκλογών:



Η ΝΕΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Αξιωματικών και Ανθυπαστυνόμων Ελληνικής Αστυνομίας Κ.Μακεδονίας, θεωρεί πως είναι άμεση και αδήριτη ανάγκη :


1) Η θέσπιση νέου ενιαίου και δίκαιου Μισθολογίου που θα αποκαθιστά τις πρόσφατες και ακατανόητες αδικίες και θα αναβαθμίζει τις αποδοχές των Αστυνομικών σύμφωνα με τις εμπεριστατωμένες προτάσεις των Ομοσπονδιών μας.


2) Η θέσπιση οικονομικής αποζημίωσης για τον χρόνο υπερωριακής απασχόλησης και τον χρόνο ετοιμότητας των Αξιωματικών και των Ανθυπαστυνόμων.


3) Η θέσπιση κινήτρων ανάλογα με την φύση της υπηρεσίας που υπηρετεί το κάθε υπηρεσιακό στέλεχος.


4) Ο χαρακτηρισμός ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού του επαγγέλματος των Αστυνομικών υπαλλήλων.


5) Η άμεση αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Γ.Α.Δ.Θ. και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με βάση τα σύγχρονα πληθυσμιακά και εγκληματολογικά δεδομένα.


6) Η μεταρρύθμιση στην Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και παράλληλα θέσπιση Ακαδημαϊκής φοίτησης στην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.


7) Η θεσμοθέτηση ρεαλιστικού και αξιοκρατικού συστήματος κρίσεων. Εξασφάλιση αντικειμενικότητας και διαφάνειας με τη συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων μας στα αρμόδια συμβούλια κρίσεων – προαγωγών.


8) Η στήριξη από την πολιτεία του διαρκώς βαλλομένου ασφαλιστικού και
συνταξιοδοτικού καθεστώτος των Αστυνομικών, ανεξαρτήτως βαθμού.


9) Η εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα Ευρωπαϊκά προγράμματα για την προμήθεια σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.


10) Η αλλαγή του ισχύοντος Πειθαρχικού Δικαίου, με απλοποίηση και επιτάχυνση της πειθαρχικής διαδικασίας στην κατεύθυνση ενός παιδαγωγικού και όχι εξοντωτικού χαρακτήρα του πειθαρχικού δικαίου.


11) Η διαρκής και με ίσους όρους εκπαίδευση των αστυνομικών (όχι επιλεκτική) .


12) Η αναβάθμιση των υποδομών της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος (Υ.Ε.Ε.Β.Ε.)


13) Η συνεργασία με όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς της Αστυνομίας και άλλους
κοινωνικούς φορείς.

14) Η δημιουργία παιδικού σταθμού για τα παιδιά των συναδέλφων μας.

15) Η επαναλειτουργία της ιστοσελίδας της Ένωσης μας.




ΝΕ.Σ.Π.Α.Α. - τα ιδρυτικά μέλη

(πηγή:http://nespaa.blogspot.gr)








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.