.

Ν.Τόσκας στο Κόκκινο: Ζητούμενο ο δημοκρατικός έλεγχος και η αποτελεσματικότητα της αστυνομίας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ν.Τόσκας στο Κόκκινο: Ζητούμενο ο δημοκρατικός έλεγχος και η αποτελεσματικότητα της αστυνομίας



Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 παραχώρησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας.

Συγκεκριμένα ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι πίεσε και έλαβε τα αποτελέσματα της προανάκρισης σχετικά με τον ξυλοδαρμό νεαρών πρόσφατα στα Εξάρχεια, κατά τη σύλληψή τους, μετά από επίθεση στο αστυνομικό τμήμα. Όπως είπε, «οι αστυνομικοί ήταν εκτός ελέγχου και υπήρχαν αυθαιρεσίες». Επίσης, πίεση ασκεί για τον έλεγχο του περιστατικού στη Μυτιλήνη, όπου αστυνομικός κλώτσησε πρόσφυγες.

Για την Ομάδα Δέλτα που καταργήθηκε, ο κ. Τόσκας είπε ότι οι άνδρες της θα απορροφηθούν στην αστυνόμευση, στα ΜΑΤ και την ΟΠΚΕ. «Με την κατάργηση της Ομάδας Δέλτα δίνουμε 200 αστυνομικούς στην αστυνόμευση. Θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, εφαρμόζοντας τακτικές ήπιας αστυνόμευσης, όπου αυτό είναι δυνατόν», σημείωσε ο κ. Τόσκας. Υπογράμμισε βέβαια ότι οι αστυνομικοί χρειάζεται να είναι οπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν τα σκληρά εγκλήματα και να έχουν τη δυνατότητα αστυνομικής παρέμβασης εκεί που χρειάζεται, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά, «μακριά από εμάς το police state».

Σχολιάζοντας τον μεγάλο αριθμό αστυνομικών που απασχολούνται για τη φύλαξη πολιτικών και άλλων προσώπων, ο κ. Τόσκας είπε: «Χρησιμοποιούνται αστυνομικοί σε ρόλους που δεν τους αρμόζει, θα μειωθεί αυτό».

Για δε την ΕΥΠ, ο κ. Τόσκας είπε ότι χρειάζεται να προσληφθεί προσωπικό με γνώσεις, χωρίς όμως τις αδιαφανείς διαδικασίες που ίσχυαν στο παρελθόν. 



#stokokkino.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.