.

Στρατιωτική πειθαρχία ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Στρατιωτική πειθαρχία

Η ειρηνική έκβαση της χθεσινής επετειακής πορείας απέδειξε, με τον σαφέστερο δυνατό τρόπο, σε ποιο βαθμό η αποφυγή επεισοδίων είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης των ηγετικών κλιμακίων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ.
Ο κλοιός των ΜΑΤ παρέμεινε βέβαια ασφυκτικότατος γύρω από τα πολυπληθή μπλοκ των αντιεξουσιαστών, όπως γίνεται κατά κανόνα τα τελευταία χρόνια.

Οι υπηρεσιακές μοτορόλες επαναλάμβαναν όμως διαρκώς, εις επήκοον όλων, πως η πορεία δεν έπρεπε επ’ ουδενί να θιγεί παρά μόνο αν η αστυνομία δεχόταν οργανωμένη επίθεση με λοστάρια και μολότοφ.
Αναπόφευκτα σε συνθήκες παρόμοιας έντασης, τα λιγοστά μικροεπεισόδια διευθετήθηκαν έτσι με παρέμβαση των εκατέρωθεν ψυχραιμότερων και, σε αντίθεση με την περσινή επέτειο, φέτος οι «μάχιμες» διμοιρίες δεν είχαν την ευκαιρία να ορμήσουν πάνω στα μπλοκ των διαδηλωτών ξυλοκοπώντας και ψεκάζοντας στον σωρό.
Γεγονός ήταν, βέβαια, η ουσιαστική απουσία συγκροτημένου «μαύρου μπλοκ» – απόρροια, μάλλον, των οξύτατων αντιδράσεων που προκάλεσε στο εσωτερικό του χώρου η απρόκλητη κυριακάτικη επίθεση μιας ομάδας «μηδενιστών» σε μέλη αριστερών και αντιεξουσιαστικών οργανώσεων στο ΕΜΠ.
Η περσινή όμως έφοδος των ΜΑΤ στη διαδήλωση δεν είχε προκληθεί από κάποια δυναμική ενέργεια του «μαύρου μπλοκ», αλλά εξαπολύθηκε στα καλά καθούμενα με αφορμή έναν απλό προφορικό διαπληκτισμό. Η πορεία τερματίστηκε έτσι με μοναδικό επεισόδιο τον λεκτικό προπηλακισμό των νυν Συριζαίων από τους μέχρι πρότινος συντρόφους τους.
Οι νυχτερινές μικροσυμπλοκές στα Εξάρχεια, από κόσμο που ως επί το πλείστον δεν μετείχε στη διαδήλωση, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
«Πρώτη φορά Αριστερά», έλεγε με νόημα στους συναδέλφους του ο ασφαλίτης που φρουρούσε το υπουργείο της Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς περνούσα από μπροστά του για να ‘ρθω στην εφημερίδα. Από το ύφος δεν ήταν σαφές αν η διαπίστωση είχε επιδοκιμαστικό ή αποδοκιμαστικό χαρακτήρα.
Στενοχωρημένος, πάντως, δεν φαινόταν.

#efsyn

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.