.

Ν. Παρασκευόπουλος: Κυβερνητικές προσπάθειες για τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ν. Παρασκευόπουλος: Κυβερνητικές προσπάθειες για τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος

Ν. Παρασκευόπουλος: Κυβερνητικές προσπάθειες για τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος

Στις κυβερνητικές προσπάθειες για τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος και στο νομοθετικό έργο του υπουργείου Δικαιοσύνης, αναφέρθηκε ο υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος τονίζοντας πως "ο έγκλειστος δεν έχει πάψει να είναι άνθρωπος".Μιλώντας στο Κόκκινο και στον Κώστα Αρβανίτη, ο υπουργός σημείωσε σχετικά με την ποινική «μεταχείριση» μαθητικών κινητοποιήσεων, "οτι προωθείται η ελάφρυνση των προβλεπόμενων κυρώσεων για καταλήψεις οδών, αλλά και η παροχή της δυνατότητας στα δικαστήρια να απαλλάσσουν πλήρως τους μαθητές που προβαίνουν σε αυτήν την μορφή κινητοποίησης, υπό προϋποθέσεις. Προϋποθέσεις όπως να μην προκαλείται μεγάλη και πολύωρη αναταραχή, αλλά και να πρόκειται για διεκδίκηση που αφορά θέμα ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος".


Αναλύοντας τη λογική που διέπει όσες κυβερνητικές κινήσεις γίνονται ώστε να στηριχτούν οι προσπάθειες των εγκλείστων για επανένταξη (σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, μονάδες απεξάρτησης, κλπ), ο Ν. Παρασκευόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο έγκλειστος δεν έχει πάψει να είναι άνθρωπος. Όποιος βλέπει τον φυλακισμένο σαν τέρας δεν τον δέχεται (…) και τα αποτελέσματα αποβαίνουν σε βάρος της κοινωνίας, όχι μόνο του έγκλειστου».


Ερωτηθείς γιατί δεν παρέχει τη δυνατότητα υιοθεσίας η ρύθμιση του νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι το εν λόγω ζήτημα «θα εξεταστεί με προσοχή από νομοπαρασκευαστική ομάδα ειδικών», καθώς, όπως σημείωσε η μεν κοινωνία «δεν πρέπει να διχάζεται για σημαντικά θέματα, όπως αυτό» και αφετέρου να ληφθούν υπόψη όλες οι νομικές παράμετροι.


#avgi.gr





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.