.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ Θεσσαλονίκης: ''Ακροδεξιοί της Χρυσής Αυγής θα μας άνοιγαν τα κεφάλια στην Agrotica'' ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Αστυνομικοί των ΜΑΤ Θεσσαλονίκης: ''Ακροδεξιοί της Χρυσής Αυγής θα μας άνοιγαν τα κεφάλια στην Agrotica''

 
Ακόμη δεν έχει κατακάτσει ο κονιορτός που ξεσήκωσε η άγρια επίθεση "αγροτών" σε βάρος των ΜΑΤ- ΥΜΕΤ της Θεσσαλονίκης. Και το ερώτημα είναι ποιοι ευθύνονται και για τις βιαιότητες και για τον τραυματισμό 5 αστυνομικών, δεδομένου ότι δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις (γιατί άραγε;) ώστε να ... διαφωτιστεί το κίνητρο και ο πολιτικός "μανδύας" που χρησιμοποιήθηκε για τα προβοκατόρικα χτυπήματα.
Το bloko.gr μίλησε με αστυνομικούς των ΜΑΤ και των διμοιριών της ΥΜΕΤ της Θεσσαλονίκης και μας προέκυψαν τα ενδιαφέροντα από κάθε άποψη στοιχεία που παραθέτουμε.
Οι αστυνομικοί των παραπάνω υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης, είναι πρόδηλο ότι γνωρίζουν από την κορμοστασιά και από την κίνηση του σώματος όλους αυτούς με τους οποίους συγκρούονται χρόνια τώρα. Προχθές όμως, τόσο στην κίνηση όσο στις φιγούρες, όπως όμως και στην τακτική επίθεσης έβλεπαν κάτι διαφορετικό. 
"Είχαμε δει μια ομάδα 30 έως 50 ατόμων να είναι παραταγμένοι στο δεξιό πλευρό της παράταξης των αγροτών, λέει αστυνομικός των ΜΑΤ, από τους οποίους ξέσπασε το πρώτο και σφοδρό κύμα της επίθεσης και όταν αργότερα ρωτήσαμε αστυνομικούς της Ασφάλειας, ποιοι ήταν αυτοί, μας είπαν ότι ήταν οργανωμένοι ακροδεξιοί της Xρυσής Αυγής".
Φυσικά όταν εκδηλώθηκε η επίθεση, λειτούργησε στη συνέχεια η ψυχολογία του όχλου και η σε υπολανθάνουσα μορφή της έκφρασης αλληλεγγύης, με αποτέλεσμα τα επεισόδια να γενικευτούν. 
"Αν δεν ανοίγαμε πάντως τον κλοιό", καταλήγει ο συνομιλητής μας, "πιστεύω ότι μπορεί να είχαμε ακόμα και νεκρό αστυνομικό".
 
#bloko.gr 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.