.

Οι Δημοσκοπήσεις έχουν αποδείξει το σκοπό τους......και ο κόσμος δεν πείθεται πλέον ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Οι Δημοσκοπήσεις έχουν αποδείξει το σκοπό τους......και ο κόσμος δεν πείθεται πλέον





Ο κόσμος θυμάται τις δημοσκοπήσεις που του "σέρβιραν" τα κανάλια της διαπλοκής (αυτά που τώρα τρέμουν ενόψει του διαγωνισμού Παππά). Και θυμάται ότι του μίλαγαν για ντέρμπι. Και στις εκλογές του Γενάρη, και στο δημοψήφισμα και στις τελευταίες εκλογές.

Μετά τις ΠΑΤΑΓΩΔΕΙΣ αποτυχίες στις τρεις τελευταίες απόπειρες (εκλογές Γενάρη 2015, Σεπτεμβρίου 2015 και δημοψήφισμα), οι δημοσκόποι συνεχίζουν ακάθεκτοι και βλέπουν, τώρα, ρεύμα Μητσοτάκη! Τι προβλέψιμο...
Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο Μεϊμαράκης θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ (και αυτός που θα χάσει την επόμενη φορά από τον Τσίπρα), το σύστημα άρχισε να πυροβολεί τον κόσμο με Κυριάκο! Άρθρα, συνεντεύξεις, αφιερώματα στον διεθνή Τύπο (!), Κυριάκος ΠΑΝΤΟΥ.
Και κάπως έτσι, ο πολιτικός που είχε να επιδείξει ως μοναδικό του έργο τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις (και την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Siemens), έγινε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (με υπάρχηγο τον Άδωνι)! Ο κόσμος γελάει αλλά το σύστημα ΟΧΙ.
Το σπρώξιμο συνεχίζεται και, πλέον, επιστρατεύεται ένα κλασικό του εργαλείο: οι δημοσκοπήσεις. Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι δημοσκοπικές έρευνες που δείχνουν ότι οι Έλληνες θέλουν για πρωθυπουργό τους τον... Κυριάκο!
Πόσο σοβαρά, όμως, μπορούμε να πάρουμε αυτή τη πηγή πληροφορίας; Περίπου όσο τον Άδωνι (συγνώμη, αν γίναμε υπερβολικά σκληροί).
Ο κόσμος θυμάται τις δημοσκοπήσεις που του "σέρβιραν" τα κανάλια της διαπλοκής (αυτά που τώρα τρέμουν ενόψει του διαγωνισμού Παππά). Και θυμάται ότι του μίλαγαν για ντέρμπι. Και στις εκλογές του Γενάρη, και στο δημοψήφισμα και στις τελευταίες εκλογές. Επειδή, όμως, ορισμένοι μπορεί να έχουν ασθενέστερη μνήμη, Το ΧΩΝΙ σας παρουσιάζει τι μας έλεγαν οι δημοσκόποι πριν τους διαδοχικούς θριάμβους Τσίπρα.


ΕΚΛΟΓΕΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015: H ΠΙΘΑΝΗ... ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΣΙΠΡΑ

Στο ΧΩΝΙ της 27ης Σεπτεμβρίου, δύο εβδομάδες μετά τον θρίαμβο ΣΥΡΙΖΑ και την είσοδο των ΑΝΕΛ στη Βουλή, οι Μάνος Κακλαμάνος, Κωνσταντίνος Αγόρης είχαν εξηγήσει ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΕΞΩ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ . "Ο λαός έχει ακυρώσει τις δημοσκοπήσεις. Τέλος. Δεν υπάρχουν πια..." σημειωνόταν χαρακτηριστικά.

Να δούμε με στοιχεία το εύρος της αποτυχίας πρόβλεψης του εκλογικού αποτελέσματος; Δείτε προσεκτικά το παρακάτω γράφημα:

ekloges

Το γράφημα είναι ενδεικτικό. Συγκεντρώσαμε σε μία κολόνα το μέσο όρο των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύθηκαν από την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, μόλις λίγες μέρες πριν από τις εκλογές (με το πράσινο χρώμα) και τον αντιπαραβάλλουμε με το πραγματικό αποτέλεσμα της κάλπης (με το κόκκινο χρώμα). Και απολαύστε τη σύγκριση της ντροπής. Αρκεί να δείτε μόνο την αναλογία.

Οι δημοσκοπήσεις έλεγαν ότι η διαφορά είναι 1 μονάδα (στα όρια του στατιστικού λάθους και άρα το παιχνίδι παίζεται) αλλά τελικά αυτή έφτασε τις 7,5 μονάδες! Μα, αν χάνεις 6,5 μονάδες στις 36 (που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά) είναι σαν να έχεις χάσει παντελώς από τη μέτρησή σου το 1/6!!! Η μέτρησή σου απέτυχε κατά 17%!!! (Αστο καλύτερα. Οι πολίτες στα καφενεία έχουν καλύτερη εικόνα για το τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία! Και δεν πληρώνονται για να σου πουν την εκτίμησή τους).

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ : Υπάρχουν αναποφάσιστοι (που έχουν περίπου ανάλογες τάσεις με τους αποφασισμένους), υπάρχουν όμως και «απρόθυμοι» που είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα ανθρώπων, όπου κυριαρχούν άλλες τάσεις, τελείως διαφορετικές. Τόσο διαφορετικές που εκτίναξαν τη διαφορά της 1 μονάδας στις 7,5 και έβαλαν τους ΑΝΕΛ άνετα στη Βουλή, ενώ οι εταιρείες επί τρεις βδομάδες επέμεναν να τους αφήνουν εκτός αυτής. Τόσο εξόφθαλμα διαφορετικές...



ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΒΛΕΠΑΝ ΝΤΕΡΜΠΙ!

Καλοκαίρι του 2015. Η χώρα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τη σκληρή μάχη της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές και ο πρωθυπουργός. Αλέξης Τσίπρας αποφασίζει - μετά από τελεσίγραφο των Θεσμών - να δώσει τον λόγο στον ελληνικό λαό.

Η προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ (στην προτεινόμενη συμφωνία) δεν έχει προηγούμενο. Μεγαλοκάναλα και λοιπά συστημικά ΜΜΕ, χωρίς ίχνος ντροπής, προσπαθούν να περάσουν - με το έτσι θέλω της Συγγρού και του Βερολίνου, βεβαίως, βεβαίως - ότι το δημοψήφισμα θα ήταντο απόλυτο ντέρμπι.

Και είχαν, βέβαια, και τις σχετικές δημοσκοπήσεις για να αποδείξουν ότι θα μπορούσε να κερδίσει ακόμη και το ΝΑΙ! Να θυμηθούμε κάποιες; Τώρα που η απόσταση του χρόνου ευνοεί την πιο ψύχραιμη ματιά, θέλετε να δείτε τι μας έλεγαν οι δημοσκόποι πριν το δημοψήφισμα;



Στα όρια του... στατιστικού λάθους, ε; Αυτά μας έλεγαν τα κανάλια και οι δημοσκόποι πριν το δημοψήφισμα!

Ενα αμφίρροπο ντέρμπι έδειχναν οι δημοσκοπήσεις που είχαν δει το φως της δημοσιότητας για το δημοψήφισμα του Ιουλίου με το «ΝΑΙ» και το «ΟΧΙ» να παρουσιάζουν μικρές αποκλείσεις και η μάχη να αναμένεται στήθος με στήθος.
Ενδεικτικά:

"Στο 43% ανέρχεται το ποσοστό των πολιτών που προτίθενται να ψηφίσουν 'όχι' στο δημοψήφισμα της Κυριακής, έναντι 42,5% που υποστηρίζουν το 'ναι'," σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας για λογαριασμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg.

Ντέρμπι στο δημοψήφισμα με μικρό προβάδισμα 1,4% του «Ναι» έναντι του «Oχι» κατέγραψε η πανελλαδική δημοσκόπηση της ALCO για το «Εθνος». Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το «Ναι» λαμβάνει 44,8% και το «Oχι» 43,4%.
Το «ναι» προηγείτο και σε δημοσκόπηση που διενήργησε η GPO. Η δημοσκόπηση έγινε την Τρίτη πριν το δημοψήφισμα σε δείγμα 1000 ατόμων επιλεγμένων με όρους περιοχής, ηλικίας και φύλου.

Ε, ας δούμε τώρα και το τελικό αποτέλεσμα:

info-kainourgioA 1

Ένα ντέρμπι με 23 μονάδες διαφορά! Και κάτω, ξεροί οι γραβατάκηδες του ΝΑΙ (που βλέπετε τώρα με τις γραβάτες τους δίπλα στους... αγρότες).



ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015: ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ "ΕΒΛΕΠΑΝ" ΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 3-4 ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ
Ιανουάριος 2015. Ένα χρόνο και ένα μήνα πριν, η χώρα ετοιμαζόταν να αλλάξει σελίδα. Ο κόσμος το ήξερε: είχε έρθει η ώρα του Αλέξη Τσίπρα. Πάλευαν στα κανάλια να μας πείσουν ότι οι εκλογές δεν έχουν κριθεί, η κοινωνία, όμως, ήξερε καλά ότι το μόνο που παιζόταν ήταν η αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος, φυσικά, δικαιώθηκε. Οι δημοσκόποι;
Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τη μέση διαφορά πρόθεσης ψήφου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε έρευνες που είχαν γίνει μεταξύ Σεπτεμβρίου και Ιανουαρίου του 2015. Ο ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζουμε, σάρωσε (ΣΥΡΙΖΑ: 36,34% - Ν.Δ.: 27,81% τα τελικά αποτελέσματα). 8.5 μονάδες διαφορά. Τι είχαν προβλέψει οι περισσότερες δημοσκοπήσεις; Νίκη ΣΥΡΙΖΑ αλλά εκεί γύρω στο 3% με 4%.

Δε μπορούσαν να βγουν και να πουν ότι θα κερδίσει η ΝΔ. Σχεδόν όλοι, όμως, έβλεπαν μιαμικρή νίκη. Μήπως και επηρρεαστούν κάποιοι; Εύλογο το ερώτημα. Μην περιμένετε, βέβαια, απάντηση.
Μετά από όλα αυτά, ας πάμε πάλι στην αρχή του θέματος: οι δημοσκόποι βλέπουν ρεύμα... Κυριάκου. Να σχολιάσουμε κάτι; Δε χρειάζεται. Ξέρετε. Ο ελληνικός λαός ξέρει.

Η Ελλάδα έχει αλλάξει, οριστικά, σελίδα.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ

Να γιατί πέφτουν έξω οι δημοσκοπήσεις


#left.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.