.

Η νεοφιλελεύθερη ΝΔ, στην ακροδεξιά γραμμή της Χρυσής Αυγής: Υγεία μόνο για Ελληνες ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Η νεοφιλελεύθερη ΝΔ, στην ακροδεξιά γραμμή της Χρυσής Αυγής: Υγεία μόνο για Ελληνες



Η συζήτηση στη Βουλή, του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα, με τις προβλέψεις υπέρ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, έκρυβε πολλές,,αρνητικές εκπλήξεις. Μια απ΄αυτές ήταν η ταύτιση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη με την νεοναζιστική, ρατσιστική πολιτική της Χρυσής Αυγής.
Η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Γ. Βρούτση ήταν πράγματι αποκαλυπτική καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποκάλυψε ότι δεν επιθυμεί την ιατροφαρμακευτική κάλυψη άλλων, πλην μόνον, των Ελλήνων πολιτών, επικρίνοντας τη ρύθμιση υπέρ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
«Δεν θα σας παραχωρήσουμε το δικαίωμα της ευαισθησίας. Είμαστε όλοι το ίδιο ευαίσθητοι», δήλωσε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε: «Όμως την ώρα που δεν υπάρχουν κρεβάτια στις ΜΕΘ με το νομοσχέδιό σας δίνετε ένα σήμα ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να τους περιθάλψει όλους. Πιθανόν να θίγετε τους Έλληνες, τους οποίους πρέπει να σέβεστε, γιατί οι Έλληνες πληρώνουν, δοκιμάζονται και υποφέρουν. Όλα πρέπει να έχουν ένα όριο, διότι να νομοθετείς χωρίς να έχεις τα λεφτά είναι σαν να πριονίζεις το κλαδί που κάθεσαι».
Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού:«Διολισθαίνετε στην ατζέντα της Χρυσής Αυγής», τόνισε. «Προσέξτε καλά, σ’ αυτήν την κοινωνία, την ευρωπαϊκή, δεν μπορεί να υψώνονται τέτοια τείχη σε ανθρώπους που δεν έρχονται εδώ για να κάνουν βόλτα», συμπλήρωσε.
«Ταυτίζετε τη ΝΔ με την Χρυσή Αυγή. Κάνετε λάθος. Η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη δεν παραχωρείται. Είπα με οικονομικούς όρους πώς το εννοούμε» επέμεινε ο Γ. Βρούτσης, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες είναι «σε δύσκολη θέση, πληρώνουν φόρους, και δεν πρέπει να τους συμπεριφέρεστε ως Β’ κατηγορίας πολίτες».
Το νομοσχέδιο «αποτελεί ένα άλλο πολιτικό σχέδιο. Είναι νομοσχέδιο κοινωνικής ανακούφισης και μέτρων μεροληψίας υπέρ των αδυνάμων», επεσήμανε από τη πλευρά του ο υπουργός Υγείας. Και πρόσθεσε:  Είναι συνέχεια της παρέμβασης για την ανθρωπιστική κρίση και τμήμα του παράλληλου προγράμματος και του προγράμματος της Θεσσαλονίκης».
Το νομοσχέδιο ψηφίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά καταψηφίζεται από ΝΔ, Χρυσή Αυγή και ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ δήλωσε παρών και η Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκε.


#presspublica.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.