.

Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας στην τελετή βράβευσης των αθλητών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας στην τελετή βράβευσης των αθλητών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας



Την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ παρέστησαν στην ετήσια τελετή βράβευσης των αθλητών, αθλητριών και ομάδων που ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, οι οποίοι διακρίθηκαν κατά το έτος 2015, καθώς επίσης και των προσώπων που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στον στρατιωτικό αθλητισμό. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Ο ΑΝΥΕΘΑ στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:
Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου σε όσους βραβεύονται σήμερα και τις ευχαριστίες μου σε όσους προσπάθησαν και ανέδειξαν το στρατιωτικό αθλητισμό τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό κατά τη χρονιά που πέρασε. Θέλω να πω προς αυτούς που δεν βραβεύονται σήμερα πως πάντα υπάρχει και η νέα ημέρα και η νέα ευκαιρία. Μερικές φορές μικρές ήττες κάνουν μεγάλες νίκες.
Δώσαμε ή προσπαθήσαμε να δώσουμε από την πολιτική ηγεσία, εσείς θα μας κρίνετε, ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του αθλητισμού εντός των ΕΔ, με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων στελεχών και από το στρατιωτικό και από το πολιτικό προσωπικό, παράλληλα με την διατήρηση των ήδη υπαρχόντων στρατιωτικών πρωταθλημάτων.

Κάποιες από τις ενέργειές μας, τις οποίες πραγματώνουμε ή προσπαθούμε να πραγματώσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι: 
Η ανάληψη ενεργειών εκπόνησης μια πάγιας διαταγής ΓΕΕΘΑ για τον αθλητισμό στην κατεύθυνση της ενασχόλησης με τον αθλητισμό του συνόλου των στελεχών, καθώς και του ανοίγματος των ΕΔ στην κοινωνία, μέσω του μαζικού αθλητισμού, που έχουμε κάνει πάρα πολλά μεγάλα βήματα.


Η ανάληψη των ενεργειών σύνταξης πρωτοκόλλου συνεργασίας με τον ΣΕΓΑΣ για τη συνδρομή του Υπουργείου στη διεξαγωγή του αυθεντικού Μαραθώνιου δρόμου. Ιδιαίτερα φέτος η συμμετοχή μας ήταν εκπληκτική, τέτοια που είπα ότι η συμμετοχή γίνεται αυθόρμητα που δεν χρειάζονται ούτε άδειες, γιατί οι ίδιοι οι αξιωματικοί, τα ίδια τα στελέχη μας το καταλαβαίνουν. 
Συγχρόνως να αναβαθμίσουμε τον πανελλήνιο στρατιωτικό Μαραθώνιο σε military marathon, που να έχει διεθνή εμβέλεια. Είναι κάτι που μας το ζητάνε.

Η συνδιοργάνωση των λαϊκών αγώνων δρόμου μνήμης, που ήδη τους κάνουμε και όλο και περισσότερο τους αναβαθμίζουμε στην Αθήνα, στο Δίστομο, στα Γιαννιτσά, στα Καλάβρυτα. Είχα την τύχη να είμαι στο δρόμο στα Καλάβρυτα, που δίνει και ζωή στην ίδια την περιοχή.

Συγχρόνως οργανώνουμε αγώνες δρόμου φιλανθρωπικού χαρακτήρα με την ευκαιρία τοπικών επετείων, που κάναμε στη Λάρισα, στην Πρέβεζα, στα Γιάννενα, στη Λαμία, προγραμματίζουμε στη Ρόδο, στην Πάρο, στην Αλεξανδρούπολη, στα Χανιά και σε περιοχές της Αθήνας. 
Στο άμεσο μέλλον προγραμματίζουμε τη διενέργεια του πρώτου δρόμου εκεχειρίας, δηλαδή την πορεία από την αρχαία Ήλιδα στην αρχαία Ολυμπία, των στελεχών μας, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Εκεχειρίας, την παραμονή της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην αρχαία Ολυμπία.

Όλα αυτά σε μια δεινή οικονομική κατάσταση και με ελάχιστο χρηματικό κόστος. Αν καταφέρουμε και στρίψουμε την πορεία της οικονομίας θα μπορούμε να τα κάνουμε με καλύτερους όρους.
Κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και με τους αθλητές μας να περάσουμε το πνεύμα του αθλητισμού στα νέα παιδιά. Νέα παιδιά είναι οι οπλίτες σε όλα τα σώματα αλλά και στα σχολεία. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να πηγαίνουν παγκόσμια αναγνωρισμένοι αθλητές και να μιλάνε στα παιδιά των σχολείων, που θα είναι η νέα γενιά αθλητών και πρωταθλητών που θα αναδείξει η χώρα.
Αποδεικνύουμε, με τα αθλητικά δρώμενα, ότι έχουμε μεράκι και θέληση προσφοράς και σε αυτό μας οδηγεί ο φορέας υλοποίησης αυτού, στην προκειμένη περίπτωση η Γραμματεία του ΑΣΑΕΔ που θέλω να την ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη δουλειά που κάνει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.