.

Πιάστηκαν «φορτωμένοι» με εμπρηστικούς μηχανισμούς ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Πιάστηκαν «φορτωμένοι» με εμπρηστικούς μηχανισμούς

Ανοιχτό είναι, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, το ενδεχόμενο τα δύο άτομα, που προχθές τα ξημερώματα συνελήφθησαν στο Νέο Ψυχικό, κοντά στο σπίτι του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, και ήταν «φορτωμένοι» με εμπρηστικούς μηχανισμούς έτοιμους για χρήση, να ανήκουν σε ακροδεξιά εξτρεμιστική οργάνωση.

Οι δυο συλληφθέντες, ένας 63χρονος συνταξιούχος καθηγητής μέσης εκπαίδευσης και ο 21χρονος μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού, γιος του, όπως διαπιστώθηκε από τους αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας που συνέταξαν την εις βάρος τους δικογραφία, δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Αντιθέτως, δεν αποκλείουν να είναι μέλη ακροδεξιάς ομάδας ή φιλικά προσκείμενοι στη Χρυσή Αυγή.
Οι ίδιοι, κατά την εξέτασή τους, υπήρξαν ιδιαίτερα αρνητικοί και ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν στην περιοχή για βόλτα, ενώ ο 63χρονος δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την παρουσία τους στο Ψυχικό όταν μένει μόνιμα στους Αγίους Θεοδώρους. Κανείς από τους δύο δεν είχε απασχολήσει ώς τώρα τις αστυνομικές αρχές.
Ο 63χρονος και ο 21χρονος γιος του συνελήφθησαν στη συμβολή των οδών Κουντουριώτη και Παρίτση να περιεργάζονται αυτοκίνητο σταθμευμένο μπροστά από το σπίτι του ευρωβουλευτή. Οι αστυνομικοί, έπειτα από ειδοποίηση κατοίκου, τους εντόπισαν τη στιγμή που απομακρύνονταν από το αυτοκίνητο.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε στον χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις πλαστικές σακούλες με έντονη οσμή εύφλεκτου υγρού, ένα πλαστικό δοχείο χωρητικότητας 4 λίτρων με εύφλεκτο υγρό στο μεγαλύτερο τμήμα του, ένα σακίδιο με πριονίδι εμποτισμένο με εύφλεκτο υγρό, μία πλαστική σακούλα με πριονίδι εμποτισμένο με εύφλεκτο υγρό, 16 τεμάχια υφασμάτων με έντονη οσμή εύφλεκτου υγρού και ένα μεταλλικό δοχείο με υγρό άγνωστης σύστασης.
Επιπλέον στην κατοχή του 21χρονου βρέθηκαν ένα μαχαίρι, ένας σκούφος, γάντια και ένας αναπτήρας.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης: δύο πλαστικά δοχεία με εύφλεκτο υγρό, μία μονόκαννη κυνηγετική καραμπίνα, δύο κυνηγετικά όπλα τύπου φλόμπερ, ένα αεροβόλο πιστόλι, μία βαλλίστρα, δύο άδειες κατοχής κυνηγετικού όπλου και ένα περιλαίμιο.
Οι αστυνομικοί συνέταξαν δικογραφία για απόπειρα εμπρησμού κατά συναυτουργία, παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία και παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος και τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.
#efsyn.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.