.

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ και ο Δ...ούρειος Ίππος της! ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ και ο Δ...ούρειος Ίππος της!



Tου Μπάμπη Νίκα,
  Ο συνδικαλισμός της ΕΛ.ΑΣ. χρωστάει πολλά στο εργατικό κίνημα που αποτέλεσε την πρωτοπορία, σε εποχές που κάθε αντίθετη φωνή ήταν καταδικασμένη από το παλαιό πολιτικό σύστημα. Αποτελεί απότοκο των εργατικών και κοινωνικών κινημάτων και ως εκ τούτου οι σύγχρονοι εκφραστές του οφείλουν να γνωρίζουν την ιστορική του διαδρομή, και να διαφυλάττουν την αποστολή του κατά την εκπροσώπηση του Συνδικάτου τους. Οφείλουν να δίνουν κάθε φορά δυναμικό παρόν στις προκλήσεις με εύστοχες συνδικαλιστικές δράσεις που θα επιτρέψουν στο Συνδικάτο να κάνει το επόμενο βήμα.


  Δυστυχώς όμως, ο ένστολος συνδικαλισμός είναι επιφορτισμένος με μία ακόμη ευθύνη! Την ευθύνη αυτή του την έχουν χρεώσει τα ίδια τα ιστορικά γεγονότα κατά την ανάπτυξη των πολιτικών και κοινωνικών κινημάτων κι αυτό γιατί εντάχθηκε σε αυτά με μεγάλη καθυστέρηση. Παρ΄ όλα αυτά εκείνα τον αγκάλιασαν και τον εμπιστεύθηκαν. Η ευθύνη του ένστολου συνδικαλισμού λοιπόν σήμερα απέναντι στα υπόλοιπα συνδικάτα εργαζομένων είναι η διασφάλιση της αποστολής του συνδικαλιστικού κινήματος και η περιφρούρηση των αξιών του. Γίνεται επομένως κατανοητό ότι κάθε τί άλλο που αποκλίνει από αυτά είναι επικίνδυνο και ύποπτο προβοκάτσιας!

  Η εισβολή μελών του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στα γραφεία Πολιτικού Κόμματος μπορεί εύκολα να θεωρηθεί από ορισμένους ως κάτι τέτοιο. Άποψη ενισχυμένη από το γεγονός ότι φαίνεται να μην περιορίστηκε σε εκδήλωση παράστασης διαμαρτυρίας έξωθεν του γραφείων του Πολιτικού Κόμματος αλλά θέλησε με δόλιο τρόπο να εισβάλει σε αυτά αφήνοντας έκθετους στην Υπηρεσία τους τούς συναδέλφους τους που ήταν επιφορτισμένοι με την ασφάλεια του, οι οποίοι τους εμπιστεύθηκαν και τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπεί. Άποψη ενισχυμένη από το γεγονός ότι το κάλεσμα για συμμετοχή του συνόλου του ένστολου προσωπικού στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία έγινε μετά την αποχώρηση των μελών του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣΥ. από το εσωτερικό αυτών, έτσι ώστε να μην διαρρεύσει η πρόθεση της αρχικής της δράσης. Τακτική που υποδηλώνει αναμφισβήτητα ότι αυτή δεν αντιμετωπίζει τους αστυνομικούς που έχουν διατεθεί στη φύλαξη του συγκεκριμένου χώρου ως ισότιμους συναδέλφους, επιδιώκοντας επιπλέον να τους εκθέσει ανεπανόρθωτα. Άποψη ενισχυμένη από το γεγονός ότι κατά το πρόσφατο και πάλι παρελθόν έχει προσκαλέσει ή ανεχτεί κατά τις εργασίες συνεδριάσεως της στο Πολύκαστρο Κιλκίς την παρουσία βουλευτή του υπόδικου νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Άποψη ενισχυμένη από το γεγονός ότι την 05/02/2016 επέτρεψαν και πάλι στους εκφραστές της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και των αντεργατικών αντιλήψεων να «βολοδέρνουν» στην κινητοποίηση των ενστόλων για το ασφαλιστικό!

  Όπως είναι γνωστό οι εγκαταστάσεις των Πολιτικών Κομμάτων δεν αποτελούν κυβερνητικούς οργανισμούς. Αποτελούν φορείς ανάπτυξης πολιτικών ιδεών, η λειτουργία των οποίων πρέπει να γίνεται σεβαστή από τον ένστολο συνδικαλισμό, με την ιδιαίτερη ευθύνη που τον βαραίνει, ακόμη και εν είδει ακτιβισμού! Η πρωτοβουλία της επιλογής των δράσεων ανήκει δικαιωματικά στο πρωτοπόρο εργατικό κίνημα, το οποίο όπως προαναφέρθηκε ακολουθεί ιστορικά κι ο ένστολος συνδικαλισμός. Η εμπέδωση των δράσεων αυτών στη συνείδηση του κινήματος θέτει τους όρους και τα όρια. Εν συνεχεία, ο ένστολος συνδικαλισμός μπορεί να διαμορφώσει κοινή ψυχή με αυτό, αποφεύγοντας τον κίνδυνο ωστόσο να αποτελέσει παραφωνία.

  Το Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. άφησε, για ακόμη μια φορά, έκθετο το σύνολο του ένστολου προσωπικού που εκπροσωπεί και επιχείρησε να αμαυρώσει την εικόνα της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς ωστόσο να προχωρήσει μέχρι και σήμερα στο αυτονόητο! Ας υπενθυμίσουμε λοιπόν σε ορισμένους «επαΐοντες» πως το συνδικαλιστικό κίνημα ιστορικά στηρίχτηκε στην ανιδιοτέλεια και την αυτοθυσία των εμπνευσμένων μπροστάρηδων και όχι στην έκθεση άλλων εργαζομένων σε παντός είδους κινδύνους!


ΝΙΚΑΣ Μπάμπης*
Πρώην μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.