.

Ν. Τόσκας: Σήμερα θα περάσει το πρώτο τρένο από την Ειδομένη ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ν. Τόσκας: Σήμερα θα περάσει το πρώτο τρένο από την Ειδομένη




O Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας παραχώρησε συνέντευξη σήμερα, 26 Μαΐου 2016, στο ραδιοσταθμό « ALPHA Radio» και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου.

Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης:
Δημοσιογράφος: « Ο κύριος Νίκος Τόσκας κοντά μας, Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, να μας πει τι γίνεται κατ’ αρχάς τώρα στην Ειδομένη, αν θα πάει και ο ίδιος στην Ειδομένη, ουσιαστικά και τι περιμένουμε από δω και πέρα και μετά θα πάμε και στα άλλα θέματα. Καλή σας μέρα!»
Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Καλημέρα σας!»
Δημοσιογράφος: «Τι γίνεται; Που βρισκόμαστε σήμερα; Θα ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή; Πήγε καλά λέει η επιχείρηση τις δύο πρώτες μέρες
Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: « Κύριε Βερύκιε, πράγματι πήγε καλά η επιχείρηση, πήγε εξαιρετικά καλά θα έλεγα. Από χθες η σιδηροδρομική γραμμή είναι ανοιχτή, καθαρίζεται, συντηρείται και σήμερα το μεσημέρι θα περάσει το πρώτο τρένο και θα αποκατασταθεί κανονικά η κυκλοφορία.»
Δημοσιογράφος: «Σήμερα θα περάσει το πρώτο τρένο; Γιατί δεν ακούστηκε καλά.»
Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Ναι, σήμερα θα περάσει το πρώτο τρένο.»
Δημοσιογράφος: «Ωραία, καλό αυτό. Πόσοι έχουν απομείνει στην Ειδομένη;»
Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: « Γύρω στα χίλια πεντακόσια άτομα και είναι γύρω στις δύο χιλιάδες άτομα σε ένα βενζινάδικο παρακάτω από την Ειδομένη. Σήμερα οι χίλιοι πεντακόσιοι που έχουν μείνει στην Ειδομένη θα φύγουν. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η μετακίνηση τους και οι υπόλοιποι δύο χιλιάδες περίπου, θα φύγουν μάλλον την Δευτέρα.»
Δημοσιογράφος: «Ποιος είναι ο σχεδιασμός τώρα; Που πηγαίνουν αυτοί οι άνθρωποι; Που τους πάτε και πόσο καιρό μένουν εκεί τώρα;»
Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: « Πηγαίνουν σε οργανωμένα κέντρα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή που έχουν κατασκευαστεί. Εκεί η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από το λασπότοπο της Ειδομένης και εκεί μπορούμε σαν κράτος να τους δώσουμε ότι δεν είχαν εκεί, να τους δώσουμε μια στοιχειώδη στέγη, να τους δώσουμε τροφή, να τους δώσουμε επικοινωνίες και να τους βάλουμε σε μια σειρά προκειμένου κάποιοι από αυτούς να επωφεληθούν από τη συμφωνία και να λειτουργήσει το λεγόμενο “relocation” δηλαδή η μετακίνηση τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.»
Δημοσιογράφος: « Ποιο ήταν τελικά το πρόγραμμα κύριε Υπουργέ, δεν άνοιξε μύτη και φαίνεται τα πράγματα πάνε καλά. Δεν είδαμε μια εύκολη επιχείρηση. Τι ήταν αυτό που ακολουθήσατε και τι ακολουθείτε τώρα από δω και πέρα;»
Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: « Καθόλου εύκολη επιχείρηση, ήταν μια επιχείρηση που προετοιμάστηκε πολύ καλά, έγινε καλή προετοιμασία, έγινε καλή ενημέρωση αυτών των ανθρώπων ότι δεν μπορούν να μείνουν πλέον σε αυτόν τον τόπο, ότι τι συμφέρον τους είναι να πάνε σε οργανωμένες δομές, όχι να παραμένουν εκεί που κάποιοι είχαν συμφέρον να τους κρατούν και ακολούθησαν τις οδηγίες, πείστηκαν επιτέλους από τις αρχές αυτής της χώρας και τελικά θα είναι προς το συμφέρον τους.»
Δημοσιογράφος: «Πολύ σημαντικό αυτό που λέτε τώρα. Ποιοί είχαν συμφέρον και τι συμφέρον είχαν; Γιατί αυτό σίγουρα ήταν εναντίον της χώρας μας έτσι;»
Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: « Παίζονταν πολλά μικροσυμφέροντα. Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν από την άλλη άκρη του κόσμου, από πολύ μακριά και φυσικά δεν μπορούσαν να έχουν την πλήρη πληροφόρηση για το τι γίνεται, ήταν ευκολόπιστοι στις διάφορες φωνές του στυλ “θα ανοίξουν τις επόμενες μέρες τα σύνορα”, ενώ ξέραμε όλοι ότι τα
σύνορα δεν θα ανοίξουν από αυτούς που κατασκεύασαν τους φράχτες. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που κατασκευάσαμε τους φράχτες, βορειότερα από τη χώρα μας και επίσης πείθονταν από κάποιους άλλους που τους έλεγαν εδώ θα φτιάξουμε τη δομή που σας συμφέρει και άρα καθίστε εδώ πέρα. Ποιοι ήταν αυτοί; Θα σας πω ποιοι ήταν αυτοί.»
Ήταν κάποιες Μ.Κ.Ο., όχι όλες οι Μ.Κ.Ο. Πολλές Μ.Κ.Ο. προσέφεραν πραγματικό έργο, άλλες Μ.Κ.Ο. ήταν εμπορικές και είναι εμπορικές επιχειρήσεις και κάποιες σε συνδυασμό με τους προηγούμενους, κάποιες έπαιζαν με την παραπληροφόρηση προκειμένου να διατηρήσουν, να το πω λαϊκά, το μαγαζί τους εκεί.»
Δημοσιογράφος: «Αυτά τα μαγαζάκια τι σκοπό είχαν; Τι σκοπούς έχουν;»
Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: « Αυτά τα μαγαζάκια αποσκοπούσαν στο εμπορικό κέρδος, κάποια άλλα αποσκοπούσαν στο να διατηρηθεί η φήμη τους εκεί και η παρουσία τους, αυτή είναι η αθωότερη περίπτωση και κάποιες άλλες Μ.Κ.Ο. βέβαια βοήθησαν πάρα πολύ και παρείχαν εξαιρετική βοήθεια και τρόφιμα και ιατρική περίθαλψη και τους ευχαριστούμε γι αυτό.»
Δημοσιογράφος: « Τις προηγούμενες μέρες είχε γίνει πολύς λόγος για παραβατικές ενέργειες στην Ειδομένη, όπως για παράδειγμα λειτουργία πορνείου σε ένα σταθμό τρένου, ναρκωτικά.
Εσείς, οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, βρήκαν τέτοια πειστήρια; Ότι υπήρχαν παραβατικές ενέργειες που είχαν συμβεί στην Ειδομένη;»
Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: « Γινόταν ένας αγώνας δρόμου όλο αυτό το προηγούμενο διάστημα. Ένας αγώνας δρόμου πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας προκειμένου να μειωθεί η παραβατικότητα, προκειμένου να μην υπάρχουν διακινητές.Και ξέρετε όλη αυτή η παραβατικότητα, τα μαγαζάκια, τα εμπορικά μαγαζάκια εννοώ μέσα εκεί, που είχαν φτιαχτεί στην περιοχή που είχε γίνει πλέον φαβέλα και κάποιοι διακινητές που κυκλοφορούσαν μέσα εκεί έδιναν ψευδείς ελπίδες σε κάποιους ταλαίπωρους ανθρώπους.
Εμείς ως οργανωμένο σύνολο οφείλαμε και λέγαμε την αλήθεια, ότι δεν υπάρχει ελπίδα να πάνε στην κεντρική Ευρώπη παρά μόνο μέσα από νόμιμες οδούς και ότι θα πρέπει να πάνε σε οργανωμένα σύνολα που θα υπάρχει ο έλεγχος τους κράτους. Εκαναν μεγάλο κακό αυτοί οι οποίοι στο όνομα της ελευθεριακής τους αντίληψης, που δεν είναι πάντα κακή, αλλά και στο όνομα εμπορικών συμφερόντων, κρατούσαν κόσμο εκεί πέρα.»
Δημοσιογράφος: « Κατηγορηθήκατε ωστόσο ότι όλη αυτή την επιχείρηση την κάνατε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ότι δεν αφήσατε τις κάμερες να καταγράψουν την επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης. Αλήθεια γιατί το κάνατε αυτό; Και τι απαντάτε στους επικριτές σας;»
Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: « Οφείλαμε κύριε Βερύκιε να προστατέψουμε και τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ γιατί δεν ξέραμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Εξελίχθηκαν ομαλά. Δεν ήμασταν καθόλου σίγουροι ότι θα εξελίσσονταν έτσι τα πράγματα.
Επιπλέον, όποτε εμφανιζόταν δημοσιογράφος ή όποτε εμφανιζόταν κάποιος ξένος επίσημος εκεί, άρχιζαν οι εκδηλώσεις και να σας θυμίσω τι έγινε στον Πειραιά με αυτόν τον άνθρωπο που πήρε ένα μωρό και απειλούσε να το πετάξει στο λιμάνι για να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας.
Επομένως αυτά θέλαμε να αποφύγουμε, αυτός ήταν ο μόνος λόγος. Υπήρχε και υπάρχει μέσα συνεργείο της ΕΡΤ και άνθρωποι του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Από σήμερα οι δημοσιογράφοι θα μπορούν, θα προωθηθούν μπροστά και θα τα βλέπουν όλα, γιατί πλέον η κατάσταση είναι ομαλή και εξελίχθηκε από την αρχή ομαλά, αλλά δεν ήμασταν σίγουροι.
Επομένως, το κύριο ξέρετε δεν είναι το να βγουν πέντε καλές εικόνες για κάτι που στο κάτω -κάτω εμείς δεν έχουμε ανάγκη να κρύψουμε. Το κύριο είναι να διαφυλαχθεί η ομαλότητα και η μεταφορά αυτών των ανθρώπων σε ανθρώπινες συνθήκες, γιατί τελικά ο ανθρωπισμός θα κριθεί από αυτούς που παρέχουν ανθρώπινες συνθήκες. Δηλαδή αυτή τη στιγμή είναι η κυβέρνηση, είναι το κράτος μας και όχι από αυτούς τους ανθρώπους που διατηρούν τους ανθρώπους στην εξαθλίωση.
Ο ανθρωπισμός δεν είναι στην διατήρηση των ανθρώπων στην εξαθλίωση ούτε στη διατήρηση του κλάματος και του πόνου.»
Δημοσιογράφος : « Υπήρξαν πολλοί από τους πρόσφυγες, πολλοί - λίγοι, τελοσπάντων υπήρξε μια μεγάλη ομάδα προσφύγων, οι οποίοι πριν ξεκινήσει η επιχείρηση, ή εφόσον από τη στιγμή που ξεκίνησε στο ενδιάμεσο, έφυγαν μόνοι τους.
Πήγαν στα χωράφια, τους είχαμε στα πλάνα, μας έφευγαν στα χωράφια, μόνοι τους, κυρίως Αφγανοί και Πακιστανοί, δηλαδή μετανάστες, όχι πρόσφυγες. Αυτοί πού βρίσκονται τώρα και κατά πόσο μπορείτε να τους ελέγξετε; Γιατί δε μιλάμε για λίγα άτομα, μιλάμε για αρκετούς.»
Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: « Ναι, πράγματι τις προηγούμενες μέρες, επειδή η Αστυνομία έλεγε ότι τις επόμενες μέρες θα μετακινηθείτε σε άλλους χώρους. Κάποιοι φοβήθηκαν, ξέρουν από άλλου είδους Αστυνομία στις χώρες τους και έφυγαν και μετακινήθηκαν κυρίως στους χώρους, στις δομές, στους χώρους καταυλισμού.
Αυτό μας δημιούργησε πρόβλημα όταν άρχισε η επιχείρηση, γιατί ήδη είχε καταληφθεί ένα μεγάλο μέρος των δομών από αυτούς που έφυγαν τις τελευταίες μέρες - τις τελευταίες ώρες.»
Δημοσιογράφος : «Δηλαδή πήγαιναν μόνοι τους στις δομές.»
Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Εκεί κινήθηκαν αυτοί οι άνθρωποι, είδατε ότι δεν πήγαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ή στο κέντρο της Αθήνας.»
Δημοσιογράφος : «Πάντως ήταν η πρώτη επιχείρηση στην Ευρώπη που είχε προαναγγελθεί, μέχρι και ώρα. Αυτό βοήθησε;»
Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Ήταν μέσα στο σχέδιό μας.»
Δημοσιογράφος : «Α, ήταν σχεδιασμένο αυτό.»
Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: « Ήταν μέσα στο σχέδιό μας, η προαναγγελία ή αν θέλετε οι διαρροές ήταν μέσα στην τακτική μας έτσι ώστε να γίνει σε όλους γνωστό ότι θα γίνει αυτή η επιχείρηση για να προετοιμαστούν ψυχολογικά οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί πέρα, πολλοί από αυτούς είχαν μαζέψει τα πράγματά τους.»
Δημοσιογράφος : «Πάντως επειδή σας παρακολουθώ ότι προσπαθείτε όλη αυτή την ώρα να δώσετε και ένα αριστερό πρόσημο όχι στην επιχείρηση, στην αστυνομική επιχείρηση αλλά στη διαδικασία, όλη η αντιμετώπιση του προσφυγικού δράματος έτσι όπως έχει καταγραφεί τους τελευταίους μήνες στην Ειδομένη.
Θέλω να παρατηρήσω ότι πάρα πολλοί και οργανώσεις και δημοσιογράφοι από το χώρο τον ευρύτερο αριστερό και αντιεξουσιαστικό χώρο σας κατακρίνουν. Δεν είναι τυχαί o ότι η «Εφημερίδα των Συντακτών» σήμερα αφιερώνει και στο Γιάννη το Μουζάλα ένα ολόκληρο σαλόνι, που βγάζουν μία ξινίλα.»
Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : «Για ποιο κομμάτι;»
Δημοσιογράφος: «Γενικότερα, δηλαδή δεν αισθάνονται βολικά με αυτό που γίνεται τώρα στην Ειδομένη. Και το ζητούμενο είναι για μια Αριστερή κυβέρνηση, για την Αριστερά γενικότερα και για τα κινήματα της Αριστεράς, τι είναι προτιμότερο; Οι δομές ή η φαβέλα;»
Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Κύριε Βερύκιε έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε έναν ανθρωπισμό που θα στηριχθεί στις δομές, στις σωστές δομές του κράτους, με τα προβλήματα τους, οι οποίες πρέπει να βελτιωθούν και σε έναν ανθρωπισμό που στηρίζεται στο λασπότοπο της Ειδομένης.
Εγώ πιστεύω ότι η Αριστερή αντίληψη, η ανθρωπιστική αντίληψη που αγγίζει και τον άνθρωπο και τις τοπικές κοινωνίες και το λαό μας ολόκληρο με τις παραδόσεις τους, είναι η αντίληψη των οργανωμένων καταυλισμών, όπου θα παρέχεται ότι μπορούμε να παρέχουμε σε αυτούς τους ανθρώπους και όχι η διατήρηση του πόνου μέσα στην λάσπη για να πηγαίνουμε να τους δίνουμε με μορφή ελεημοσύνης, ένα πιάτο φαί και να έχουμε τη συνείδηση μας ήσυχη και να κοιμόμαστε τα βράδυ.
Αυτή είναι ψευδεπίγραφη μορφή ανθρωπισμού και δεν είναι μορφή που σέβεται αυτούς τους ανθρώπους και που σέβεται τις παραδόσεις του λαού.»
Δημοσιογράφος: « Κύριε Υπουργέ πόσο μπορεί η Ελλάδα να αντέξει αυτή την κατάσταση, δεδομένου του γεγονότος ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, ο κύριος Ερντογάν, είπε ότι όσο δεν προχωράει η βίζα δεν προχωράω και εγώ την ιστορία των προσφύγων και σας ανησυχεί αυτό;»
Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Για την ώρα η Τουρκία σέβεται την συμφωνία σήμερα είχαμε σχεδόν μηδενικές ροές, ένα μόνο άτομο μπήκε χτες.»
Δημοσιογράφος: «Ναι αλλά δεν φεύγει κόσμος για να πάει προς τα εκεί. Ένα άτομο;»
Δημοσιογράφος: «Ναι ένα άτομο και προχτές μηδέν.»
Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Ναι και προχτές μηδέν. Αν το συγκρίνετε με κάτι χιλιάδες που έρχονταν, νομίζω ότι είναι σημαντική βελτίωση.»
Δημοσιογράφος: «Δηλαδή κολυμπώντας ήρθε ο ένας;»
Δημοσιογράφος: «Μπορεί να ήρθε και με τζετ σκι. Το ξέρεις ότι ερχόταν και με τζετ σκι.»
Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Ναι δεν ξέρω, αλλά τέλος πάντων, υπάρχει πάντα η ανησυχία μήπως αλλάξει η πολιτική της γείτονας χώρας. Ελπίζουμε ότι η συμφωνία, είναι συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία αυτή και τα μηνύματα που στέλνει ο Ερντογάν είναι προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, φυσικά με προεκτάσεις προς εμάς.
Πιστεύουμε ότι θα γίνει σεβαστή η συμφωνία από την Τουρκία, η Τουρκία θα τηρήσει την υπογραφή της και θα είναι ομαλή η επόμενη περίοδος και ανησυχία υπάρχει.»
Δημοσιογράφος: «Μια ακόμη ερώτηση κύριε Υπουργέ, είχαμε πριν από κάνα δυο βδομάδες κάποια επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, εκεί σας έκαναν λοιπόν, μήνυση μέλη της Λαϊκής Ενότητας, ενώ δεχτήκατε και σφοδρή κριτική από την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για τη χρήση των δακρυγόνων.
Θεωρείτε ότι έγινε υπερβολική χρήση των δακρυγόνων, πρώτον; Και δεύτερον, στις συλλήψεις που κάνατε υπήρχαν Ιρακινοί, Γάλλοι, υπήρχαν διάφοροι μέσα τις οποίες τις είδαμε για πρώτη φορά. Πως μπήκαν αυτοί μέσα σε αυτό το κόλπο; Και τελικά τι γίνεται, ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί τώρα;»
Δημοσιογράφος: «Πολλά ρωτάς.»
Δημοσιογράφος: «Ε, ξέρει ο Υπουργός
Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: « Η χώρα μας πρέπει να προχωρήσει, η χώρα μας πρέπει να προχωρήσει με δημοκρατικό τρόπο, οι διαμαρτυρίες πρέπει να είναι με δημοκρατικό τρόπο και τις σεβόμαστε απόλυτα. Σκεφτείτε πώς ενεργούσε η αστυνομία πριν ενάμιση χρόνο που η
καταστολή ήταν η πρώτη της αντίδραση. Σκεφτείτε πώς ενεργούσε, όχι σε περιπτώσεις Ειδομένης με χιλιάδες, με δεκατρείς χιλιάδες κόσμο, αλλά σε περιπτώσεις Ηγουμενίτσας και Πάτρας με πολύ λιγότερο κόσμο, όπου επί πέντε χρόνια στην Ηγουμενίτσα έδερνε και έφευγε η αστυνομία. Εδερνε και έφευγε και οι πρόσφυγες παρέμεναν εκεί και οι μετανάστες παρέμεναν εκεί πέρα, δηλαδή και αναποτελεσματικά και σκληρότητα. Και πώς ενεργεί σήμερα η αστυνομία.
Στο συγκεκριμένο περιστατικό, για να μην νομισθεί ότι υπεκφεύγω την ερώτηση σας και αυτές τις μέρες θα βγει το πόρισμα και εξετάστηκαν αμέσως όλες οι παράμετροι και, πέρα από τον εντυπωσιασμό που προσπάθησε να κάνει η συγκεκριμένη πολιτική παράταξη και έλεγχος υπάρχει και αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε μέσα που δεν πρέπει.»
Δημοσιογράφος: « Να μην όμως την πληρώσουν δυο - τρείς αστυνομικοί για την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων εκείνη την ημέρα, γιατί ήμουνα εκεί, δεν έγινε συγνώμη, μην την πληρώσουν δυο - τρεις αστυνομικοί.
Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Όχι η λέξη εκτεταμένη είναι ανακριβής.»
Δημοσιογράφος: «Εμ έτσι.»
Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Γιατί σας το λέω εάν θέλετε μιλάω με αριθμούς για να μην σας τρώω χρόνο.»
Δημοσιογράφος: «Και γι’ αυτούς που συλλάβατε για την ομάδα που συλλάβατε τους Ιρακινούς τους Γάλλους δύο κουβέντες πως μπήκαν αυτοί μέσα εκεί.»
Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: « Οι Ευρωπαίοι πολίτες μπαίνουν όποτε θέλουν. Οι υπόλοιποι ήταν από τον αριθμό των μεταναστών οι οποίοι υπάρχουν στην χώρα μας. Υπάρχει έλεγχος αλλά, ξέρετε κάτι, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, έλεγχος απόλυτος δεν μπορεί να υπάρχει σ αυτή την κοινωνία και όσοι υποκριτικά, όχι δεν αναφέρομαι σε εσάς, αναφέρομαι στην αντιπολίτευση που αυτές τις ημέρες υποκριτικά προσπαθεί να κάνει τον Ρομπέν των Δασών της προστασίας της ελεύθερης πληροφόρησης, να τους θυμίσω πως γίνονταν οι επιχειρήσεις οι αστυνομικές στην εποχή της δικής της;
Λοιπόν, ας αφήσουν τις πλερέζες κάποιοι από την αντιπολίτευση, ας δουν τα πράγματα όπως είναι και να κοιτάξουν πώς ενεργεί η αστυνομία και αποτελεσματικά και με ανθρώπινο πρόσωπο και με βάση τους πραγματικούς ανθρωπιστικούς σκοπούς που εντάσσονται στη γενικότερη λειτουργία του κράτους. Εκτός εάν η αντιπολίτευση άρχισε να σκέφτεται ελευθεριακά πλέον και δεν θέλει τόσο κράτος θέλει να υπάρχουν φαβέλες και Ειδομένες.»
Δημοσιογράφος: «Να είστε καλά καλημέρα
Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Γεια σας.»
Δημοσιογράφος: «Και να πούμε ότι δύο χιλιάδες διακόσιες ενενήντα επτά άνεργοι έπιασαν δουλειά στα hot spots και στα κέντρα φιλοξενίας.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.