.

Ζήτησαν ενίσχυση κι έγινε οι αστυνομικοί της θεσσαλονίκης- Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Ζήτησαν ενίσχυση κι έγινε οι αστυνομικοί της θεσσαλονίκης- Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Δημοσίευση ενημέρωσης των αστυνομικών Θεσσαλονίκης, σχετικά με τη συνάντηση τους προχθές με τους κ.κ. Τόσκα και Τσουβάλα.

Αντιπροσωπεία της ένωσης μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό κ.Τοσκα Νικόλαο καθώς και με τον Αρχηγο της ΕΛ.ΑΣ. κ.Τσουβαλα Κωνσταντίνο. 
Στην συνάντηση τους με τον κ.Υπουργό δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της ενίσχυσης της Γ.Α.Δ.Θ. στις έκτακτες μεταθέσεις αφού το μεταναστευτικό πρόβλημα το έχει επωμιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η Θεσσαλονίκη.
Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης των υπηρεσιών με οχήματα, ενώ ζητήθηκε ενημέρωση σχετικά με την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Για το πρώτο ζήτημα ο κ.Υπουργός  ενημέρωσε το Προεδρείο ότι ήδη η Φυσική Ηγεσία έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Όσον αφορά το θέμα των οχημάτων ο κ.Υπουργός επισήμανε ότι η Θεσσαλονίκη θα ενισχυθεί άμεσα με οχήματα τουλάχιστον για τα hotspot, ενώ τόνισε ότι έχει βρεθεί κονδύλι για αγορά οχημάτων ύψους τουλάχιστον 10 εκ.ευρώ η οποία μπορεί να γίνει σε βάθος χρόνου αλλά το ενθαρρυντικό είναι ότι έγινε η αρχή.
Τέλος, σχετικά με την αναδιάρθρωση τόνισε ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει  με σαφή χρονικό ορίζοντα υλοποίησης.
Στην συνάντηση με τον κύριο Αρχηγό τονίστηκε και πάλι η αναγκαιότητα ενίσχυσης της Γ.Α.Δ.Θ. και η ανταπόκριση του ήταν άμεση αφού όπως είπε θα υπάρξει διαταγή ενίσχυσης της Γ.Α.Δ.Θ. εκ νέου με αποσπάσεις. Εδώ, επισημάνθηκε  στον κ. Αρχηγό η αναγκαιότητα ένταξης των αποσπασμένων για τα hotspot της Γ.Α.Δ.Θ. στο καθεστώς που ισχύει για άλλες περιοχές ώστε να μην χάνουν τα μόρια τους οι συνάδελφοι.Όπως ενημέρωσε τους εκπροσώπους μας, η συγκεκριμένη αλλαγή εμπεριέχεται στον νέο κώδικα μεταθέσεων που επίκειται να υπογράφει το προσεχές διάστημα και μάλιστα υπάρχει διάθεση αν χρειαστεί να παραταθεί για λίγο η υλοποίηση των αποσπάσεων ώστε να ενταχθούν οι αποσπασμένοι στον νέο βελτιωμένο κώδικα. Πέραν των αποσπάσεων όμως, τονίστηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης της Θεσσαλονίκης στις έκτακτες μεταθέσεις, αφού η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να έχει κενές οργανικές θέσεις και μετά την κατάργηση των 6700 οργανικών θέσεων.
Τέλος, τονίστηκε στον κ.Αρχηγό η αναγκαιότητα συνέχισης βελτιωτικών αλλαγών προς όφελος του προσωπικού όπως έχει συμβεί ήδη το πρώτο τρίμηνο της θητείας του με τις νέες βελτιώσεις στις άδειες, με τον νέο κώδικα μεταθέσεων ,με την αλλαγή στον τρόπο επιβολής του μέτρου της διαθεσιμότητας, καθώς και με τις αιμοδοτικές άδειες.
Πιστεύουμε στην άμεση υλοποίηση όλων των παραπάνω που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των συναδέλφων μας. Η Ένωση μας αποδεικνύει καθημερινά ότι αγωνίζεται και είναι δίπλα στον συνάδελφο.



Ενημέρωση του enstoloi.gr
Ανακοινώθηκε στους Αστυνομικούς απο τις Γραμματείες των Τμημάτων τους,ότι επιθυμούντες να αποσπασθούν αδαπανως για το δημόσιο στην Δ/νση Αστυν. Θεσ/νίκης να προσέλθουν στη γραμματεία τους για την υποβολή αιτήσεων έως 29/05/2016




Πληροφορίες απο bloko.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.