.

Συνάντηση ΤΟΥ Γ. Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Γιάννη Καπάκη με τον Πρόεδρο της T.H.W. Albrecht Broemme ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Συνάντηση ΤΟΥ Γ. Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Γιάννη Καπάκη με τον Πρόεδρο της T.H.W. Albrecht Broemme



Ο Πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τεχνικής Βοήθειας σε επιχειρήσεις πολιτικής προστασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας (Bundesanstalt Technisches Hilfswerk –THW) Albrecht Broemme, αποδεχόμενος επίσημη πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, πραγματοποίησε επίσκεψη χτες (30/05/2016) στην 1η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) στην Ελευσίνα, μαζί με τον κ. Καπάκη.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι δύο άντρες περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της επίλεκτης αυτής μονάδας του Πυροσβεστικού Σώματος, με την ξενάγηση να διενεργείται από τον ίδιο τον Διοικητή, Αρχιπύραρχο Στέφανο Κολοκούρη. Κατά την παραμονή τους, ο Πρόεδρος της THW ενημερώθηκε για τις αρμοδιότητες της μονάδας, ενώ πραγματοποιήθηκε παρουσίαση τόσο των υλικοτεχνικών υποδομών που διαθέτει, όσο και του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και ετοιμότητας των ανδρών της Ε.Μ.Α.Κ., μέσω επίδειξης ασκήσεων. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, ο κ. Broemme, εξέφρασε τον θαυμασμό του για την αρτιότητα της οργάνωσης και τις δυνατότητες του έμψυχου δυναμικού της μονάδας.

Τόσο ο κ. Καπάκης όσο και ο επικεφαλής της THW, επιβεβαίωσαν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους, την υψηλού επιπέδου διμερή σχέση και συνεργασία που συνδέει τις δύο Yπηρεσίες, ενώ εξέφρασαν από κοινού την επιθυμία για την περαιτέρω εμβάθυνσή της. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό οι δύο Υπηρεσίες συμφώνησαν στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την από κοινού συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (Ε.Μ.Π.Π.) με μονάδες, όσο και για την αξιοποίηση του νέου χρηματοδοτικού μέσου ανθρωπιστικής βοήθειας της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας & Πολιτικής Προστασίας DG ECHO.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.