.

Τελικά δεν ήρθε η «καταστροφή» στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά την «απομάκρυνση» του πρώην Διευθυντή; ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Τελικά δεν ήρθε η «καταστροφή» στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά την «απομάκρυνση» του πρώην Διευθυντή;



Δημοσίευση κειμένου του Αντιστράτηγου της ΕΛ. ΑΣ. ε.α. Νικόλαου Μπλάνη* που αναρτήθηκε στη σελίδα του policenet.gr στο facebook

1. Παρακολουθούμε τη δραστηριότητα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και έρχονται στο νου μας τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε δήθεν υποβάθμιση τόσο του πρώην Διευθυντή, όσο και της Υπηρεσίας μετά την απομάκρυνσή του απ’ αυτή. Τίποτε από όλα αυτά όμως δεν έγινε! Και κάποιοι οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη για τις υπερβολές και την «παραπληροφόρηση»! 

2. Τότε, σε αντίθεση όλων, μιλήσαμε για «φυσιολογική» εξέλιξη και ότι σε κάθε περίπτωση υπάρχει διάδοχη κατάσταση. 

3. Ας κάνουμε τον απολογισμό μας σήμερα. Ποια είναι η πορεία της Υπηρεσίας; Τι γίνεται με τη «νέα Διοίκηση» αυτής; Παρατηρούμε λοιπόν, ότι η Υπηρεσία εξακολουθεί να λειτουργεί και μάλιστα με σημαντικές επιτυχίες στη δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος, χωρίς «επικοινωνιακές» φανφάρες και σκοπιμότητες. Και μιλάμε για σοβαρή και οργανωμένη εγκληματικότητα (ιδίως εκβιάσεις, απάτες, πορνογραφία ανηλίκων, παραβίαση προσωπικών δεδομένων κ.λ.π.) και όχι για τις ….φερόμενες «εξιχνιάσεις αυτοκτονιών» (sic), όρος αδόκιμος που (ορθώς) απαλείφθηκε από το «λεξιλόγιο» της Υπηρεσίας. 

4. Τελικά είναι βέβαιο, ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες, δεν ήρθε η «καταστροφή» και δικαιώθηκαν τόσο οι επιλογές της Ηγεσίας, όσο και εμείς για την κριτική μας! 

5. Όμως οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι, για την άσκηση αποτελεσματικού μάνατζμεντ, χρειάζεται ο απόλυτος έλεγχος της εξουσίας (αρμοδιοτήτων) και η «clear chain of command» (αρχή της ενότητας της προσταγής). Σε κάθε περίπτωση το «δυσίν κυρίοις δουλεύειν» δεν συνιστά συνταγή επιτυχίας. 


η εικόνα προφίλ του Nick Blanis
Νικόλαος Αθ. Μπλάνης
Αντιστράτηγος Αστυνομίας ε.α.
Επίτιμος Προϊστάμενος Κλάδου Οργάνωσης



#policenet.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.