.

Δείτε τώρα online το ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση» ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Δείτε τώρα online το ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση»




«Στο μυαλό του νεοναζί της διπλανής πόρτας» μπήκε η Angelique Kourounis και οι συνεργάτες της για πέντε χρόνια, συγκεντρώνοντας 18ΤΒ υλικού, ερευνώντας -ακόμα και  μέσα στα σπίτια των μελών της οργάνωσης. Μετά από μία χρονιά προβολών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το ντοκιμαντέρ  «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση» είναι διαθέσιμο online.
Μπορείτε να δείτε την ταινία στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά, κάνοντας κλικ εδώ, υπό την άδεια χρήσης Creative Commons – Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση 4.0.
Υπότιτλοι θα υπάρχουν στα ισπανικά, καταλανικά και ιταλικά, ενώ σύντομα θα αναρτηθεί και η γερμανική εκδοχή.


Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση from OmniaTV on Vimeo.


Το ντοκιμαντέρ βραβεύτηκε στο 20ό φεστιβάλ PriMed στη Μασσαλία με το MPM Averroès Junior και πήρε εύφημο μνεία καλύτερου ντοκυμαντέρ στο 10ο Los Angeles Greek Film Festival.

Η σύνοψη:

Η οικονομική κατάρρευση, η πολιτική αστάθεια και οι οικογενειακές σχέσεις έρχονται σε πρώτο πλάνο καθώς το ντοκυμανταίρ προσπαθεί να ανακαλύψει «τί έχουν στο κεφάλι τους οι Χρυσαυγίτες που παρουσιάζονται ως θύματα» του συστήματος.
Η Χρυσή Αυγή «ποτέ δεν κρύφτηκε», όσον αφορά στην ιδεολογία της. Η απήχησή της στις κάλπες μπορεί παλιότερα να ήταν απειροελάχιστη, όμως η συμβατότητα αυτής της ιδεολογίας με γερά παγιωμένες αντιλήψεις στην Ελλάδα – που καλλιεργούν πολλοί κληρικοί, τα περισσότερα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα – αποτελεί το εύφορο έδαφος στο οποίο ανθεί η οργάνωση.
Η σκηνοθέτρια εξετάζει το θέμα μέσα από τις προσωπικές της εμμονές, τις ανησυχίες και τους φόβους της.
Μια ταινία της Angélique Kourounis
Ντοκιμαντέρ, 90′. Παραγωγή: OmniaTV. Συμπαραγωγή: Arte | Yemaya Productions

Η συνέντευξη: 

Μιλήσαμε με την δημιουργό του ντοκιμαντέρ σχετικά με τις συνθήκες που γυρίστηκε και τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε καθώς και «Γιατί κανένα σινεμά δεν παίζει το ντοκιμαντέρ της Angelique Kourounis για τη Χρυσή Αυγή;». Διαβάστε την συνέντευξη, κάνοντας κλικ εδώ.


#BLOKO.GR

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.