.

Αρωγός στο έργο της Πυροσβεστικής το μη στελεχωμένο αεροσκάφος της ΕΛ.ΑΣ. που πραγματοποιεί πτήσεις επιτήρησης ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Αρωγός στο έργο της Πυροσβεστικής το μη στελεχωμένο αεροσκάφος της ΕΛ.ΑΣ. που πραγματοποιεί πτήσεις επιτήρησης



Από την αρχή της εβδομάδας το μη στελεχωμένο αεροσκάφος της ΕΛ.ΑΣ. τύπου THUNDER B πραγματοποιεί πτήσεις επιτήρησης πάνω από τα Γεράνεια Όρη και την ευρύτερη περιοχή των Δερβενοχωρίων, ως αρωγός στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.
Οι περιοχές επιτήρησης και το πρόγραμμα των αποστολών προσδιορίζονται με βάση τον βαθμό επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ συμπληρωματικά λαμβάνεται υπόψη και το ιστορικό των περιοχών που στο παρελθόν έχουν εκδηλωθεί συχνές πυρκαγιές, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όπως επισημαίνει το ΠΣ, οι πτήσεις επιτήρησης με συστήματα μη στελεχωμένων αεροσκαφών της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής θα προγραμματίζονται ανάλογα με τον διαβαθμισμένο δείκτη επικινδυνότητας, που εκδίδεται καθημερινά και σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου στις ευαίσθητες περιοχές, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση του χρόνου κινητοποίησης του αντιπυρικού επιχειρησιακού σχεδιασμού.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.