.

Με πανελλαδικές η εισαγωγή στο Λιμενικό. Σε ΦΕΚ ο Ν. 4504/2017 για αξιολόγηση στελεχών ΛΣ - ΕΛΑΚΤ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Με πανελλαδικές η εισαγωγή στο Λιμενικό. Σε ΦΕΚ ο Ν. 4504/2017 για αξιολόγηση στελεχών ΛΣ - ΕΛΑΚΤ



 

Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνηςης (τ. Α-184/29-11-2017) ο Νόμος 4504/2017 με τίτλο: «Δια βίου εκπαίδευση προσωπικού Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής».
Ο Νόμος περιλαμβάνει διατάξεις, με τις οποίες μεταρρυθμίζεται, το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την υπηρεσιακή κατάσταση και τις υπηρεσιακές μεταβολές των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, τυποποιούνται τα κριτήρια τοποθετήσεων, μεταθέσεων, αποσπάσεων και μετατάξεων και διαμορφώνεται ένα νέο σύστημα πειθαρχικού ελέγχου.
Επιπλέον ο Νόμος μεταρρυθμίζει το σύστημα εισαγωγής και εκπαίδευσης των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με την εισαγωγή, για πρώτη φορά, του θεσμού των Πανελληνίων Εξετάσεων:
Άρθρο 79
Μεταρρύθμιση του συστήματος εισαγωγής και εκπαίδευσης στελεχών σε παραγωγικές σχολές Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
1. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ρυθμίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης της Σχολής Δόκιμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος, της Σχολής Δοκίμων Υπαξιωματικών Λιμενικού Σώματος (Σ.Δ.Υ.Λ.Σ.) και της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων στην ανώτερη και ανώτατη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
2. Εφόσον έχει εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα της παραγράφου 1 έως τις 31.1.2018, η εισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιείται από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αν το ανωτέρω διάταγμα εκδοθεί μετά τις 31.1.2018, η ένταξη των σχολών αυτών στο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων εισαγωγής θα ισχύσει από το ακαδημαϊκό έτος που αρχίζει μετά την ημερομηνία έκδοσης του διατάγματος...
Διαβάστε το πλήρες κείμενο του Ν.4504/2017 - ΦΕΚ 184/Α/29-11-2017:







#policenet.gr








 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.