.

Δηλώσεις του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Α.Τσίπρα κατά την επίσκεψη του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Δηλώσεις του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Α.Τσίπρα κατά την επίσκεψη του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ)

"..Η άποψή μας για την αστυνομία είναι εμπεριστατωμένη, και άρα επιβεβαιώνεται, δεν αλλάζει. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις εκείνες που ασχολούνται με τον αποκλειστικό στόχο της ελληνικής αστυνομίας που είναι η εξάρθρωση του εγκλήματος. Το σώμα έχει ιδιαίτερες περγαμηνές και επιτυχία στην εξάρθρωση του υψηλού εγκλήματος. Εκεί που πάσχει είναι στο μικρό και μεσαίο έγκλημα. Αυτό όμως είναι που δημιουργεί το αίσθημα ανασφάλειας στον πολίτη. Κι εκεί όπου χρειάζονται ριζικές θεσμικές τομές –και βρίσκουμε βεβαίως σύμφωνους και τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους της αστυνομίας- είναι στη σχέση των ειδικών δυνάμεων με τους διαδηλωτές, με τους πολίτες οι οποίοι θέλουν ειρηνικά να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους. Κι αυτό πρέπει να είναι ύψιστο δικαίωμα σε μια δημοκρατία.
Σε ότι αφορά αυτά τα ζητήματα που ρωτήσατε, έχω να σας δηλώσω ότι βρισκόμαστε σε συναντίληψη με την ηγεσία της αστυνομίας σχετικά με τους κινδύνους που υπάρχουν για θύλακες που μπορεί να διαμορφώνονται και να επωάζονται στο κατώτατο επίπεδο και μέσα στην αστυνομία. Είναι όμως κοινή πεποίθηση και βούληση όλων μας να αποτρέψουμε τέτοιου είδους εξελίξεις Η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να παραμείνει ένα δημοκρατικό σώμα και σ΄ αυτή την κατεύθυνση πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε καθοριστικά..."

διαβάστε περισσότερα στο   www.syriza.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.