.

Δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Α΄ Πειραιά & Νησιών, υπεύθυνου του Τομέα Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο, για τις επικείμενες κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Α΄ Πειραιά & Νησιών, υπεύθυνου του Τομέα Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο, για τις επικείμενες κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων


Για μια ακόμα φορά, γινόμαστε μάρτυρες ενός παράλογου συστήματος κρίσεων και προαγωγών, στην ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων. Πρόκειται, για μια πάγια πολιτική τακτική της εκάστοτε εξουσίας, που στηρίζεται στις πελατειακές σχέσεις, τον άκρατο κομματισμό και το ανεξέλεγκτο και αδιαφανές πρωθυπουργικό-κεντρικό  μοντέλο εξουσίας.
Η διαχρονική πολιτική ομηρία της πολιτικής  των μεταθέσεων, σε όλη τη κλίμακα των Ενόπλων Δυνάμεων, η έλλειψη δημοκρατικού έλεγχου,  η ανάγκη αξιολόγησης στη βάση ενός διακοινοβουλευτικού έλεγχου, που θα βασίζεται στα τυπικά, ουσιαστικά και επιστημονικά προσόντα, αποτελεί τη βασική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.  Πρόκειται για ένα ιστορικό στοίχημα, που συνδέεται με την ίδια τη δημοκρατία και την αδιαπραγμάτευτη αξία της εθνικής ασφάλειας της χώρας.
Καλούμε την ύστατη στιγμή την τρικομματική κυβέρνηση, να απεμπλακεί από αυτές τις επικίνδυνες πολιτικές αντιλήψεις και πρακτικές και να στηριχτεί στις αρχές της Δημοκρατίας και της διαφάνειας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.