.

Θα τους πάρουνε με τις πέτρες ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Θα τους πάρουνε με τις πέτρες

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
Είναι σαν να το βλέπω με τα μάτια μου: Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης, ο Στουρνάρας, ομού με το επιχειρηματικό και το μιντιακό τους ασκέρι, προσεύχονται γονατιστοί σε όποιον θεό ή δαίμονα πιστεύει ο καθένας να μη βρεθεί λύση ωφέλιμη για την Κύπρο και τον λαό της.
Προσεύχονται να υποκύψουν οι Κύπριοι στις εντολές της τρόικας κι αν δεν υποκύψουν, να χρεωκοπήσουν οι άμυαλοι, για να μάθουνε να κάνουνε μαγκιές. Υπερβολές; Καθόλου. Το ελληνικό σύστημα διακυβέρνησης γνωρίζει καλά ότι αν η Κύπρος κερδίσει έστω και το ελάχιστο χάρη στο όχι των βουλευτών της, οι δικοί μας οι ερίφηδες δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούνε. Τα αλλεπάλληλα ναι που έχουνε ξεστομίσει χειροκροτώντας οι άθλιοι τους εαυτούς τους, θα γίνουν λίθοι αναθέματος και θα πέσουν στις φαιές κεφαλές τους.

Αν η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να βοηθήσει την Κύπρο στις δραματικές στιγμές που περνάει, θα είχε βγει, με προεξάρχοντα τον Σαμαρά, στα κεραμίδια. Θα έδιναν συνεντεύξεις Τύπου, θα καλούσαν την Βουλή να συνεδριάσει εκτάκτως, θα μίλαγαν στα ξένα ΜΜΕ, θα ζητούσαν συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες, θα οργάνωναν σε κοινό μέτωπο τις χώρες του Νότου, για να αξιοποιήσουν τον διεθνή σάλο που έχει προκαλέσει η υπόθεση της Κύπρου.

Είδατε να συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά; Το εντελώς αντίθετο. Λίγες ώρες πριν η κυπριακή Βουλή απορρίψει πανηγυρικά το σχέδιο του Eurogroup, o Στουρνάρας το χαρακτήριζε ως τη λιγότερο οδυνηρή λύση και απειλούσε με χρεωκοπία. Αλλά και μετά την καταψήφιση, μόλις προχθές, στην ενημέρωση των Ελλήνων βουλευτών, ο κ. Στουρνάρας συνέχισε να μιλάει ως βαμμένος μερκελιστής, διαμηνύοντας στους Κύπριους ότι «η Ευρωζώνη έχει τους δικούς της κανόνες που πρέπει να τους τηρούν όλα τα μέλη». Εντάξει, κ. Γιάννη μας, το πιάσαμε το υπονοούμενο.

Κι όμως υπάρχει και κάποιος που είναι ακόμη πιο προκλητικός από τον Στουρνάρα. Ναι, σωστά το μαντέψατε, πρόκειται για τον όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη Βενιζέλο, που εδήλωσε τα κάτωθι: «Στην περίπτωση της Κύπρου εμείς οι Ελλαδίτες μπορούμε να δούμε τι σημαίνει συναίνεση και εθνική ευθύνη». Αυτό κατάλαβε από το όχι των Κυπρίων ο Βενιζέλος, ότι πρέπει να δείξουν ευθύνη και να συναινέσουν και οι εν Ελλάδι πολιτικές δυνάμεις. Να συναινέσουν σε τι; Στο Μνημόνιο, στο χαράτσι, στις απολύσεις, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας;

Τα ύστερα του κόσμου! Ο αντιπρόεδρος του ΓΑΠ και του Παπαδήμου, εκείνος που κατέστρεψε τις κυπριακές τράπεζες με το PSΙ, 4,8 δις χάσανε οι άνθρωποι, γυρνάει στις ρούγες και ζητάει το ομόφωνο όχι των Κυπρίων να γίνει αφορμή για ομόφωνο ναι των Ελλαδιτών! Αντί να ανοίξει τριάντα λαγούμια να κρυφτεί, ο αναίσχυντος.
η Αυγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.