.

Δημήτρης Τσουκαλάς: Γη ποτισμένη με Αίμα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Δημήτρης Τσουκαλάς: Γη ποτισμένη με Αίμα

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2013  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά,  
Βουλευτή Επικρατείας  ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  
Υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη 
Θέμα:   Γη ποτισμένη με Αίμα 
Πίσω ολοταχώς σε όλα τα επίπεδα μας οδηγεί η πολιτική της Κυβέρνησης Σαμαρά. Η οικονομική, κοινωνική αλλά και πολιτισμική οπισθοδρόμηση είναι πια γεγονός. Οι πολιτικές της συντήρησης και των Μνημονίων, παρέχουν ασυλία σε ακραίες συμπεριφορές που στόχο έχουν το φτωχό και τον κατατρεγμένο συμπολίτη μας. 
Η περίπτωση της Νέας Μανωλάδας Ηλείας, όπου μετανάστες εργάτες ζήτησαν τα μεροκάματα που τους χρωστούσαν επί 6 μήνες,  και αντ’ αυτού δέχθηκαν τα πυρά των αφεντικών τους  μας παραπέμπει στην εποχή της  δουλοπαροικίας . Την εποχή του   καταναγκασμού με μόνη παροχή την άθλια στέγη και την άθλια τροφή. Σχέσεις που για  να συντηρηθούν απαιτούσαν την άκρατη βία από τη μία πλευρά και την πλήρη υποτέλεια και εξαθλίωση από την άλλη. 
Περιπτώσεις όμως σαν αυτήδυστυχώς δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Το μεγαλύτερο μέρος του εγκλήματος  συντελείται στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις και αφορά σε δεκάδες χιλιάδες Έλληνες και ξένους εργάτες που βρίσκονται πίσω από κλειστές πόρτες, απλήρωτοι χωρίς ασφάλεια, χωρίς περίθαλψη στο έλεος του κάθε εργοδότη που στο όνομα της κρίσης όχι μόνο δεν τους πληρώνει αλλά τους  απειλεί ή με απόλυση ή με κατάδοση στην αστυνομία. 
Απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές υπάρχει μια υποκριτική Τρικομματική Κυβέρνηση που δια στόματος του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σήμερα δήλωσε ότι «στην  Ελληνική Δημοκρατία  δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η οικονομική εκμετάλλευση εκατοντάδων ή και χιλιάδων συνανθρώπων μας, όπως και η διαβίωσή τους σε απαράδεκτες συνθήκες πόσο μάλλον η απόπειρα δολοφονίας τους». Την  ίδια στιγμή  δίνει χείρα βοηθείας στους υπαίτιους συλλαμβάνοντας μέσα στα Νοσοκομεία τραυματίες της Μανωλάδας  επειδή δεν είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα και ως εκ τούτου αυτοί δεν θα μπορούν να καταθέσουν ως μάρτυρες για τη δολοφονική απόπειρα εναντίον τους.  Ο φαρισαϊσμός  τους δεν έχει σταματημό, όταν  στα  πλαίσια του Ξένιου Δία μετά από τις συλλήψεις των τοξικομανών που έγιναν πριν από λίγες μέρες σήμερα συνέλαβαν και τους άστεγους της Αθήνας και τους οδήγησαν  στο ίδιο γνωστό μέρος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας.   
Όσον αφορά το θέμα του σεβασμού των νόμων κ. Υπουργέ, εμείς πιστεύουμε στην Ισονομία και όχι στον νόμο των oλίγων και των Ισχυρών που επιβάλλει η κυβέρνηση. 
Αυτή είναι και η διαφορά μας  
Το γραφείο Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.