.

Δένδιας: Προαναγγέλει και τυπικά απρόκλητη καταστολή διαδηλωσεων ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Δένδιας: Προαναγγέλει και τυπικά απρόκλητη καταστολή διαδηλωσεων

Οργή μόνο με τη έγκριση Δένδια-Επαναφέρουν τα σχέδια Πολύδωρα για τις διαδηλώσεις - Δείτε όλα τα σκαριφήματα
Αναμόρφωση της νομοθεσίας προαναγγέλλει ο Δένδιας
ώστε όταν  διοργανώνονται μικρότερες διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, οι  συγκεντρωμένοι να περιορίζονται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας και κάτω από  αυστηρή περιφρούρηση. 
Θυμίζουμε ότι ανάλογη πρωτοβουλία για τα συλλαλητήρια και τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο  κέντρο της Αθήνας είχε
ληφθεί αμέσως μετά την καταστροφική για το κέντρο της Αθήνας διαδήλωση στις 12 Φεβρουαρίου του 2012 όταν σύμφωνα με τότε εξαγγελίες, επρόκειτο ν' αναμορφωθεί η νομοθεσία και ως  «μπούσουλας» ζητήθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της  Αθήνας η πρόταση που είχε συντάξει προ διετίας μαζί με τις επιχειρήσεις  του εμπορικού κέντρου της Αθήνας, η οποία ανέφερε τα εξής:
  • Oποιος θέλει εφεξής να διαδηλώνει στο κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να  ζητάει εγγράφως την άδεια της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής, πέντε  μέρες πριν από τη διεξαγωγή της διαδήλωσης.
  • Oποιος δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη και την περιφρούρηση της  διαδήλωσης που διοργανώνει οφείλει να συνεργάζεται με την αστυνομία και  να της ζητά, με αποζημίωση, πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης. Αλλως, για  κάθε ζημιά δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, αναλαμβάνει στο ακέραιο  την ευθύνη αποζημίωσης. Σε περίπτωση όπου ο οργανωτής έχει ζητήσει  πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης και σημειωθούν ζημιές, την ευθύνη  αποζημίωσης την αναλαμβάνει η Αστυνομία.
  • Ολες οι διαδηλώσεις πλην αυτών που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σε  πανελλαδικές απεργίες, την πορεία του Πολυτεχνείου και την Πρωτομαγιά  υποχρεωτικά οφείλουν να καταλαμβάνουν μία λωρίδα κυκλοφορίας.  Διαφορετικά, οι πορείες στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας να μην  επιτρέπονται.
Πριν απ' όλους όμως, τυ λύση στο πρόβλημα είχε επισημάνει και είχε εικονογραφήσει ο κ. Βύρων Πολύδωρας.
Δείτε όλα τα σκαριφήματα που εκπόνησε η ομάδα εργασίας που συνέστησε ο Βύρων Πολύδωρας επί υπουργίας του στο Δημόσιας Τάξης.

 
Πηγή:bloko

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kαι που να δειτε τη εχει προτινει ο χρυσοχοιδης !η υπουργαρα της σια επε ... αλλα βλεπεις η νυφιτσα αυτη ξερει να κρυβετε

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.