.

Σωροί νεκρών παιδιών με την υπογραφή Άσαντ (video) ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Σωροί νεκρών παιδιών με την υπογραφή Άσαντ (video)

Η φρίκη δεν μπορεί να περιγραφεί ούτε καν από τις σκληρότατες εικόνες από τη Συρία.

Παιδιά κατώτερου Θεού! Όχι, δεν είναι τα θύματα της νέας σφαγής που φέρονται να έκαναν οι πιστοί στον Μπασάρ αλ Άσαντ. Είναι οι θύτες, που παίρνουν ανθρώπινες ζωές χωρίς να νοιάζονται. Που σκοτώνουν παιδιά και βρέφη, σαν να τους έχουν κάνει το χειρότερο κακό. 

Η σφαγή στη Μπανιάς έγινε το Σάββατο. Η αγριότητα της αποκαλύπτεται καθώς οι μέρες περνούν. Φωτογραφίες ντοκουμέντο από ένα ακόμη μακελειό του εμφυλίου πολέμου στη Συρία. Εικόνες ανατριχιαστικές, σκληρές, αποστομωτικές αλλά δυστυχώς ανίκανες να «ξυπνήσουν» εκείνους που πρέπει να δράσουν. Δεν είναι οι πρώτες. Δε θα είναι οι τελευταίες, δυστυχώς. Γιατί κανείς δε νοιάζεται για τα δεινά του λαού της Συρίας. Κανείς. 

Αυτοί που σφαγίασαν 77 αθώους (ανάμεσά τους 20 μέλη της ίδιας οικογένειας) στη Μπανιάς εξαφανίστηκαν. Είναι, λένε, συμμορίες πιστών στον Άσαντ. Μπήκαν στην πόλη και όποιον έβλεπαν μπροστά τους τον σκότωναν είτε με μαχαίρι είτε με όπλο.

Οι δρόμοι της πόλης γέμισαν άψυχα κορμιά. Άλλα ήταν ακρωτηριασμένα. Άλλα ήταν καμένα. Άλλα σφαγιασμένα. Άλλα πυροβολημένα. Κάποια, ανήκαν σε παιδιά. Ακόμα και βρέφη.

Οι φωτογραφίες κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω των ειδησεογραφικών πρακτορείων. Όλοι θα τις δουν. Θα καταδικάσουν τη σφαγή. Θα ζητήσουν από τον Άσαντ να παραιτηθεί. Μέχρι εκεί, δε θα κάνουν τίποτα άλλο. Θα γυρίσουν στο γραφείο τους, στις συνεδριάσεις τους, στην οικονομική κρίση, στις συζητήσεις για τη λιτότητα. Κωφεύουν εγκληματικά περισσότερο από δυο χρόνια τώρα.

Το video που τράβηξαν και ανέβασαν στο διαδίκτυο ακτιβιστές αποκαλύπτει ακόμη περισσότερο τη φρίκη.

Πριν από τη Μπανιάς είχε προηγηθεί άλλη σφαγή, στην πόλη Μπάιντα. 72 εκεί οι νεκροί.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περίεργες(;) ευαισθησίες από στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Κατά κυριολεξία, είναι αυτές οι ένοπλες δυνάμεις που μέσα στους αιώνες της ανθρώπινης ιστορίας έχουν δολοφονήσει αμάχους, έχουν βιάσει γυναίκες, έχουν απαγάγει, έχουν κάψει και με λίγα λόγια έχουν διαπράξει όλα εκείνα τα εγκλήματα για τα οποία χαίρετε το κράτος του νικητή ενός πολέμου.
Πολύ σωστό το ποστ, αλλά η ερώτηση θα μπορούσε να γυρίσει μπούμπερανγκ: αν σε μια αντίστοιχη μαζικά επαναστατημένου κόσμου θα στρέφατε τα όπλα και την βία ενάντια στον λαό.
Και ο νοών νοητό.
Και κάτι τελευταίο: όταν κάποιος από εμάς αφαιρεί μία ανθρώπινη ζωή, συλλαμβάνεται προφυλακίζεται δικάζεται και καταδικάζεται γι' αυτή την αποτρόπαια πράξη.
Όταν πηγαίνουμε όλοι μαζί σαν κρατική οντότητα διαπράττουμε πάσης φύσεως φρικαλεότητες, επιστρέφουμε στο σπίτι νικητές.
Προς θεού αυτό δεν αφορά τον Ελληνικό στρατό. Αφορά και τον Ελληνικό στρατό.

Περισσότερα για το συριακό σφαγείο εδώ: http://www.facebook.com/pages/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%BF-%CE%A3%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%91%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82/409300482450021

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.