.

Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας: Επίσκεψη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τσουκαλά στη Λακωνία ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας: Επίσκεψη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τσουκαλά στη Λακωνία

Εικόνα

              

















Την Κυριακή 15/9 και την Δευτέρα 16/9 επισκέφθηκε την Λακωνία κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τον Βουλευτή και υπεύθυνο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε θέματα Ασφάλειας και Ενστόλων, Δημήτρη Τσουκαλά και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνο του τμήματος Ενστόλων του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσο Μαυρόπουλο. 


Την πρώτη μέρα της επίσκεψης, Κυριακή, πραγματοποιήθηκαν  δύο ανοικτές εκδηλώσεις, το πρωί στην κεντρική πλατεία  Ξηροκαμπίου και το απόγευμα στην Πλατεία Πηγών Σκάλας, με θέμα « ΚΡΙΣΗ , ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ». 
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν αρχικά στις αιτίες της αύξησης της μικρής και μεγάλης 

εγκληματικότητας, την τελευταία τριετία ειδικά, σαν αποτέλεσμα των πολιτικών λιτότητας και των άγριων περικοπών στους καίριους τομείς των κοινωνικών παροχών (υγεία, παιδεία, ασφάλιση), αλλά και στην ανερχόμενη ανεργία , που πλήττει ιδιαίτερα τα πιο χαμηλά στρώματα του λαού μας. Στα πλαίσια αυτά, ειδικές και περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες, όπως οι μετανάστες χωρίς χαρτιά και οι ρομά, στις οποίες οι επιπτώσεις της κρίσης είναι πολύ πιο έντονες,  ενοχοποιούνται συχνά, για πράξεις παραβατικότητας σε βάρος των κατοίκων (και) της περιοχής μας. Εδώ τονίστηκε η διαφωνία με τη συλλογική ενοχοποίηση (υπόστρωμα ανάπτυξης ρατσιστικών αντιλήψεων), ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκη τήρησης του νόμου-από τα όργανα της πολιτείας πάντοτε!- σε αποδεδειγμένες περιπτώσεις ατομικής ενοχής, όποιας προέλευσης (θρησκευτικής, φυλετικής, εθνικότητας  κ.λ.π.) κι αν είναι οι παραβάτες. 
Η ολιγωρία  της πολιτείας και των καθ’υλην αρμόδιων στο ζήτημα της ασφάλειας των συμπολιτών μας (προληπτικού ή κατασταλτικού επιπέδου), επιτείνει τα προβλήματα και οδηγεί κάποιες φορές σε πράξεις κοινωνικού αυτοματισμού, που όχι μόνο δεν επιλύουν τα προβλήματα, αλλά τροφοδοτούν μίσος και διχασμό στην κοινωνία. 
Οι ομιλητές υπογράμμισαν τις ευθύνες της πολιτείας για τραγικές ελλείψεις στις υπηρεσίες που θα έπρεπε να προστατεύουν τον πολίτη αλλά αδυνατούν να το κάνουν από έλλειψη υποδομών, εφοδίων αλλά και προσωπικού στην αστυνομία και τους δήμους. Και στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ πρώτα για τη σημασία και την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνικών υποδομών και της πρόληψης, αλλά και για την ανάγκη αστυνόμευσης και όχι αστυνομοκρατίας της περιοχής, και της χώρας μας. Όπως και τελικά, στην αναγκαιότητα ανατροπής των αντιλαϊκών και βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών και των κυβερνήσεων που πειθήνια τις εφαρμόζουν. 


Μετά τις κεντρικές εισηγήσεις ακολούθησε πλούσιος διάλογος τόσο στο Ξηροκάμπι όσο και στην Σκάλα όπου παραβρέθηκε και έλαβε τον λόγο ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Γρυπιώτης, και αναφέρθηκε στα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα των δήμων που εντάθηκαν με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ (όπως κλείσιμο αστυνομικών σταθμών, μείωση προσωπικού, αλλά και έλλειμμα κοινωνικών παροχών στους τομείς της υγείας, της παιδείας και των κοινωνικών υποδομών). 
Την Δευτέρα  κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τον βουλευτή Δημήτρη Τσουκαλά, τον πρώην βουλευτή Σταύρο Αραχωβίτη και  τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Άβα  Μπουλούμπαση και Τάσο  Μαυρόπουλο , είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λακωνίας και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης και με τα σωματεία εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμενικό Σώμα. 
Από τις συναντήσεις αυτές προέκυψε σημαντική ενημέρωση για τα προβλήματα των υπηρεσιών αυτών στον τρόπο λειτουργίας τους την εποχή των μνημονίων, με κύριο ζήτημα τις οικονομικές περικοπές, τις μειώσεις ή συχνές μετακινήσεις εκτός νομού απαραίτητου προσωπικού, την απαράδεκτη κατάσταση του υπάρχοντος και πεπαλαιωμένου εξοπλισμού και των υπηρεσιακών οχημάτων, και τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας και αποδοχών. 
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κύριο αυτό των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας με τις αμέτρητες ώρες απλήρωτης εργασίας και των εξευτελιστικών αμοιβών που δεν τους επιτρέπουν πλέον να ζουν και να εργάζονται αξιοπρεπώς. Τόνισαν επίσης ότι επιτελούν το έργο τους με εξοπλισμό επικίνδυνο για την σωματική τους ακεραιότητα, αλλά και για την προστασία των πολιτών. 
Έγινε απόλυτα σαφές πως η  σπουδή για την εμφάνιση πρωτογενών…πλεονασμάτων, προϋποθέτει αντικειμενική παύση πληρωμών των εργαζομένων και τραγικές οικονομικές περικοπές με άμεσες επιπτώσεις στη ασφάλεια και προστασία του πολίτη… 
Η αντιπροσωπεία έλαβε σχετικό υπόμνημα από τους εργαζόμενους ενώ τονίστηκε το κοινοβουλευτικό έργο που έχει γίνει με την κατάθεση πληθώρας ερωτήσεων στην Βουλή σχετικών με τα εν λόγω ζητήματα. Αλλά και η ανάγκη συνεργασίας και συστράτευσης όλων μας για να επιτύχουμε συλλογικά και δημοκρατικά, τις αλλαγές και ανατροπές που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος. 

16/9/2013 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Εικόνα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.