.

Τρομερός παλμός και καθολική συμμετοχή στο Σύνταγμα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Τρομερός παλμός και καθολική συμμετοχή στο Σύνταγμα

ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Β΄-ΘΜΙΑΣ!
ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση στέλνουν οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τη σχεδόν καθολική συμμετοχή τους στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι πανελλαδικά πάνω από 90%.
Συνολικά οι εργαζόμενοι του δημοσίου μέσα από τις μαζικές συνελεύσεις και τις αποφάσεις των συνδικάτων τους, μπαίνουν δυναμικά στο χορό των κινητοποιήσεων με βασικές αιχμές τη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό. Στόχος είναι η συνολική ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης, τρόικα και ΔΝΤ, η οποία διαλύει την παιδεία, την υγεία,την ασφάλιση και οτι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος.
Καθολική και αγωνιστική υπήρξε σήμερα, τη Δευτέρα (16/9), η συμμετοχή των καθηγητών στηναπεργιακή κινητοποίηση που άγγιξε το 100%.
Εξίσου καθολική και μαχητική υπήρξε και η συμμετοχή των εργαζομένων στις σημερινές Δευτεριάτικες (16/9) απεργιακές κινητοποιήσεις σε φορείς του Δημοσίου όπως ο ΟΑΕΔ, ταασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.
Από τα χαράματα της Δευτέρας (16/9) εκτυλίσσονται δυναμικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις απόεργαζόμενους σε διάφορους κεντρικούς εργασιακούς χώρους και Υπουργεία στην Αθήνα, όπως τωνεργαζομένων του ΟΣΕ στα γραφεία του ΟΣΕ στην Καρόλου, των εργαζομένων του ΟΑΕΔ στοΥπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς, των σχολικών φυλάκων στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασ. Σοφίας, όπου είχαμε και επίθεση των ΜΑΤ.
Στάση εργασίας έχει κυρηχθεί στο Δημόσιο από τις 11:30 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.
Στο μεταξύ μέγα πλήθος άρχισε να συρρέει στα Προπύλαια όπου στις 12:00 το μεσημέρι πραγματοποιούν κοινή απεργιακή συγκέντρωση, οι Ομοσπονδίες: ΟΛΜΕ, ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία), ΟΔΠΤΕ (Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης), ΟΑΕΔ (Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΑΕΔ), ΠΟΣΕ ΙΚΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλ. Εργαζομένων ΙΚΑ), ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής).
Από τη σημερινή συγκέντρωση στα Προπύλαια αναμένεται να βουλιάξει, βουλιάζει ήδη, το κέντρο τηςΑθήνας, απευθύνοντας, έτσι, ένα πρώτο συγκλονιστικό μήνυμα αγωνιστικής ενότητας καιαγωνιστικής συνέχειας.
Κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι η σημερινή πρωτοφανής πάνδημη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις και οι εξίσου πρωτοφανείς δυναμικές συγκεντρώσεις και πορείες τωνεργαζομένων συνιστούν ζωογόνες και πολύ ελπιδοφόρες εξελίξεις.
Οι ίδιοι κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι αν οι αγώνες αυτοί συνεχισθούν με την ίδια επιτυχία και γνωρίσουν νέα κλιμάκωση, τότε στη χώρα διαμορφώνεται ένα νέο κοινωνικό και πολιτικό σκηνικόμε δυνατότητες μεγάλων ανατροπών.
Σήμερα όσο ποτέ η Αριστερά χρειάζεται μεγάλες ενωτικές δράσεις και όχι χωριστές ανταγωνιστικές συγκεντρώσεις.
Το πρόγραμμα δράσεων των καθηγητών για την επόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της ΟΛΜΕ, είναι :
Δευτέρα 16/9: Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις
  • Στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.
  • Μετά την πορεία συμμετέχουμε στη σύσκεψη των συνδικ. φορέων που βρίσκονται σε κινητοποίηση στο Πολυτεχνείο (MAX).
Τρίτη 17/9:
  • Καταλήψεις – διαμαρτυρίες στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Μοτο-πορεία στο κέντρο της Αθήνας που ξεκινά στις 18.00 από την Πλατ. Κλαυθμώνος.
Τετάρτη 18/9:
  • Συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ. Στην Αθήνα, προσυγκέντρωση ΟΛΜΕ στα Προπύλαια στις 11 π.μ.
  • Στις 20.00 συναυλία για την Παιδεία στο Πολυτεχνείο
Πέμπτη 19/9:
  • Με απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, θα πραγματοποιηθούν οι ΓΣ των ΕΛΜΕ για τη συνέχιση – κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων
Παρασκευή 20/9:
  • ΓΣ Προέδρων ΕΛΜΕ για τη λήψη απόφασης.
Στο σημερινό συλλαλητήριο συμμετέχουν και οι δάσκαλοι, καθώς η ΔΟΕ, αποφάσισε να προχωρήσει ι σε τρίωρη στάση εργασίας για σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.Οι δάσκαλοι της χώρας, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, αποφάσισαν 48ωρη απεργία στις 18-19/9 (μέρες που απεργεί όλο το Δημόσιο), ενώ ισχυρότατες ήταν οι φωνές μέσα στη Διδασκαλική Ομοσπονδία που απαιτούσαν δυναμικότερη κινητοποίηση.Στο πνέυμα αυτό κινείται η κοινή δήλωση των Προέδρων πολλών συλλόγων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που μετείχαν στην ολομέλεια των προέδρων της ΔΟΕ με αποφάσεις Γενικών συνελεύσεων για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16/9.
Στην κοινή δήλωση αναφέρεται χαρακτηριστικά : “Οι σύλλογοί μας δηλώνουμε ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα δώσουμε τη μάχη για να συνευρεθούν στην απεργία από τις 16/9 και τους δρόμους του αγώνα οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας μαζί με τους καθηγητές, τους γονείς, τους μαθητές και τους άλλους αγωνιζόμενους κλάδους. Είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε μαζικά και μαχητικά σ’ ένα γενικευμένο μέτωπο ανατροπής. Για μας δεν υπάρχουν τετελεσμένα.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς Π.Ε. με τη μαζική τους συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων τους, στις απεργίες και τις διαδηλώσεις, να επιβάλουν στη ΔΟΕ την αναγκαία απάντησηγια συμπόρευση με του συναδέλφους μας της δευτεροβάθμιας και όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους.”
Η απόφαση των δασκάλων προβλέπει περιφερειακές συνελεύσεις των συλλόγων στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου και νέα συνέλευση στις 19 του μήνα για επανεκτίμηση της κατάστασης και για να εξεταστεί το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.
48ωρη απεργία στις 16 και 17/9, συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο και συμπόρευση στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, έχει προκηρύξει και η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ).
Κινητοποιήσεις έχουν εξαγγελθεί και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ έχουν προκηρύξει απεργία από τις 11 έως τις 20 Σεπτεμβρίου (δύο 48ωρες και μια πενθήμερη). Αναστολή λειτουργίας έχουν αποφασίσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αλλά και το Πανεπιστήμιο Αιγίου, ανακοίνωσαν πως θα παραμείνουν κλειστό όλη την επόμενη εβδομάδα.Σε συμβολική αναστολή λειτουργίας και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Αυτοκαταστροφική χαρακτηρίζουν και οι πρυτάνεις την επιλογή της αποδυνάμωσης των πανεπιστημίων μέσω της διαθεσιμότητα και για τον λόγο αυτόν θα συνεδριάσουν εκτάκτως την Τρίτη, ενώ ζητούν να υπάρξει άμεσα και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟ
ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
Μετά την ανοικτή συνεδρίαση της Συγκλήτου ΕΜΠ, στην οποία είχαν κληθεί και συμμετείχαν εκατοντάδες μέλη της Πολυτεχνειακής Κοινότητας, η ανοικτή Σύγκλητος εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο τονίζει ότι συνεχίζει τον αγώνα για την κατάργηση του μέτρου της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων των ΑΕΙ, ώστε να παραμείνει ανοικτό το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Καλεί την Πολυτεχνειακή Κοινότητα να προασπίσει το μέλλον το Πολυτεχνείου. Καλεί επίσης τη Σύνοδο των Πρυτάνεων να λάβει σαφείς και ξεκάθαρες αποφάσεις αντίθεσης στα μέτρα διάλυσης των ΑΕΙ.
Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων και των αποφάσεων των Συλλόγων οι εργαζόμενοι, φοιτητές και διδάσκοντες του ΕΜΠ, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οργανώνουν συναυλία για τη Παιδεία με συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών και ανθρώπων του πνεύματος, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μμ.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων ΕΜΠ.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Καθολική είναι και η συμμετοχή στη σημερινή απεργία και από τις υπόλοιπες ομοσπονδίες που έχουν μπεί στο απεργιακό τσουνάμι που σαρώνει σχεδόν όλο το Δημόσιο και γιγαντώνεται καθημερινά. Κλιμακώνονται από σήμερα Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων στον Δημόσιο Τομέα που διαμαρτύρονται κατά των ασκούμενων πολιτικών διάλυσης των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών και κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.
Η ΑΔΕΔΥ έχει χαρακτηρίσει την ερχόμενη εβδομάδα --από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου-- εβδομάδα κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία στο Δημόσιο Τομέα στις 18 και στις 19 Σεπτεμβρίου.
Συνδικαλιστικοί κύκλοι τόνιζαν ότι κρίσιμο ρόλο στην επιτυχία των κλιμακούμενων αγώνων των δημοσίων υπαλλήλων θα διαδραματίσει ο συντονισμός των σωματείων και των ομοσπονδιώνμεταξύ τους αλλά και με άλλους κοινωνικούς φορείς.
Πέραν της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης, οι εργαζόμενοι μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις τους θα πάρουν σημαντικές αποφάσεις και για άλλες αγωνιστικές δράσεις, οι οποίες, άναλογα με τον τομέα, θα περιλαμβάνουν καταλήψειςσυγκεντρώσεις ενημέρωσηςπαραστάσεις διαμαρτυρίας και πολλα άλλα.
Από σήμερα,ξεκινούν πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στονΟργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας .
Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες απο 23/9 προχωρούν και οι Μηχανικοί του Δημοσίου (ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ) και όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση, “Οι διαθεσιμότητες – απολύσεις - προσχηματικές αξιολογήσεις που θα μετατραπούν σε εργαλεία απολύσεων, οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών, οι δραματικές μειώσεις των δομών (οργανικές θέσεις) κατά 50% ως μέσος όρος σε όλο το Δημόσιο, οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου της χώρας, η διάλυση των ασφαλιστικών Ταμείων και του κοινωνικού κράτους, αποτελούν το νέο κύμα βαρβαρότητας της Κυβερνητικής πολιτικής, που καταστρέφει τη χώρα και εξαθλιώνει το λαό.
Η απόφαση του Δ.Σ. για το τι κάνουμε το επόμενο διάστημα, καταγράφει ότι έφθασε η ώρα οι εργαζόμενοι συνολικά και η συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας να δώσουν τη μάχη της ανατροπής αυτής της πολιτικής και των κυβερνήσεων που την στηρίζουν.”
Απεργιακός αναβρασμός επικρατεί και στον χώρο της Υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού, κηρύσσοντας τριήμερη πανελλαδική απεργία την ερχόμενη εβδομάδα, από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) εξήγγειλαν κινητοποιήσεις και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 18 και τις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.
Τη συμμετοχή των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην 48ωρη απεργία που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ – ΟΤΑ .
Παράλληλα αποφασίστηκε η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 11:30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Οι εργαζόμενοι την επόμενη Παρασκευή, με γενικές συνελεύσεις θα ψηφίσουν για την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων ενώ για τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα που ξεκινά η διαθεσιμότητα των Δημοτικών Αστυνομικών και την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προτείνει στην εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.
Όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, ξετυλίγεται σταδιακά το σχέδιο της κυβέρνησης, κατ’ εντολή της τρόικα, σύμφωνα με το οποίο, χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απολυθούν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που, μέσα από τις μαζικές γενικές συνελεύσεις τους, αποφάσισαν να ξεκινήσουν αποφασιστικό αγώνα σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και του κεφαλαίου. Χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, στα ασφαλιστικά ταμεία, στα νοσοκομεία, στα υπουργεία και όλους τους αγώνες που ξεσπούν, τους χιλιάδες εργαζόμενους που βρίσκονται στο πόδι για να αντιμετωπίσουν την βάρβαρη επίθεση.
Η ανακοίνωση του συντονιστικού αναφέρει : “Οι εκπαιδευτικοί, ορθώνουν ανάστημα απέναντι στην αντιδραστική μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση, η οποία στέλνει στον καιάδα ολόκληρη τη νέα γενιά, συνθλίβει την εργασιακή και παιδαγωγική ύπαρξη χιλιάδων εκπαιδευτικών, οδηγώντας τους στη διαθεσιμότητα, την απόλυση, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις  και την ωρομισθία. Κανένα παιδί και κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει! Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους! Μόρφωση για όλους, όχι στους ταξικούς φραγμούς!
Τα σωματεία, οι εργαζόμενοι κι ολόκληρο το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, έχουν χρέος να στηρίξουν με κάθε τρόπο τους αγώνες που ξεσπούν. Πρώτα απ΄ όλα με την μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους, με την ανάληψη πολύμορφων πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και στήριξης της απεργίας σε χώρους δουλειάς και γειτονιές. Με την δράση σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς, ώστε να αναπτυχθούν τώρα, αποφασιστικοί αγώνες για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και της συγκυβέρνησης.”
Και καταλήγει, καλώντας σε συντονισμό, κλιμάκωση, διάρκεια και αποφασιστικότητα: “Για να ανατρέψουμε την βάρβαρη επίθεση ενάντια σε όλα τα εργατικά δικαιώματα, ενάντια στην εργασία και την κοινωνία, απαιτούνται αγώνες ρήξης και ανατροπής της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ - κεφαλαίου. Σε αυτούς τους αγώνες πρέπει να πάρει θέση κάθε εργαζόμενος και άνεργος, κάθε νέος, όλοι οι κλάδοι και τα συνδικάτα. Δεν περιμένουμε καμία «ηγεσία» του υποταγμένου συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ να πάρουν πρωτοβουλίες...
Οι αγώνες στα χέρια των εργαζομένων, στις γενικές τους συνελεύσεις και τις απεργιακές επιτροπές, τις επιτροπές αγώνα και τα σωματεία. Με ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ, ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ, ΔΙΑΡΚΕΙΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ μπορούμε να νικήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε!”
Ενώ καλεί σε σύσκεψη την Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη στις 7.00 μμ στα γραφεία του συλλόγου βιβλίου-χάρτου (Λόντου 6, 2ος όροφος)

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
Το μεγάλο στοίχημα αυτήν την ώρα είναι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα (16/9), με αιχμή τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, όχι μόνο να έχουν μαζικότατη συμμετοχήδυναμισμό και συνέχεια αλλά και να επεκταθούν συντονισμένα σε όλους τους κλάδους του δημόσιου και σταδιακά σε όλο και περισσότερους τομείς του ιδιωτικού τομέα.
Μια μεγάλη συντονισμένη απεργιακή δράση στο δημόσιο που θα συνοδεύεται με κινητοποιήσεις μεγάλου πλήθους στο δρόμο και οι οποίες σταδιακά θα επεκτείνονται και στο χειμαζόμενο ιδιωτικό τομέα, είναι βέβαιον ότι όχι μόνο θα έχουν θετικά νικηφόρα αποτελέσματα όσον αφορά τα διεκδικούμενα αιτήματα αλλά θα προκαλέσουν και ριζικές πολιτικές εξελίξεις με εκλογές.
Πηγή: Iskra.gr 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.