.

05/08/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, κ. Αλέξη Τσίπρα, μετά την ανάληψη της διερευνητικής εντολής

 Η λαϊκή ετυμηγορία της 6ης Μαΐου δε χωράει πολλές αναγνώσεις. Οι πολίτεςκαταψήφισαν σε συντριπτικό ποσοστότη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων.
Τρία εκατομμύρια τριακόσιες χιλιάδες πολίτες εγκατέλειψαν τα δύο κόμματα του μνημονίου, δίνοντας τέλος στα σχέδια79 νέων μέτρων από τον Ιούνιο, στα σχέδια για 150.000 απολύσεις στο δημόσιο και στα πρόσθετα μέτρα 11 δις από τον επόμενο κιόλας μήνα.
Παρʼ όλα αυτά κάποιοι επιμένουν να προσπαθούν να ερμηνεύσουν όπως τους βολεύει το αποτέλεσμα. Μιλούν για συναισθηματική ψήφο, για ψήφο οργής. Κάνουν λάθος. Πρόκειται για μία ώριμη, συνειδητή πολιτική επιλογή.
Ο ελληνικός λαός αποφάσισε, ούτε 151 βουλευτές, ούτε 51% στα κόμματα που στηρίζουν τα μνημόνια.

διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση

Mύνημα συμπαράστασης από τους "Είμαστε όλοι Έλληνες"


Συγχαρητήρια! Τι υπέροχο αποτέλεσμα. Έχουμε παρακολουθήσει λεπτό προς λεπτό εδώ.
Είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς για σας ... και για εμάς!

 Paul Mackney

solidarity and friendship

Greek voters punish main parties


Greece's two main parties have lost their parliamentary majority in Sunday's election. Parties opposed to the government's austerity measures were the real winners of the election night

Left demands end to austerity
The leftist parties declared that while the conservatives simply wanted to ease the course of austerity, they would renounce the cuts completely. Above all Alexis Tsipras, head of the "coalition of the radical left" (Syriza) managed to make political gains with this argument and he was the biggest winner in Sunday's vote. The coalition tripled the party's proportion of the vote to just under 17 percent, and Tsipras is now head of the second-largest party in the country, with his own plans for forming a coalition.
"This result is a message for massive change in Greece and in the whole of Europe," Tsipras declared before his supporters in Athens. The people of Europe should not go along with the "barbarity" of austerity. He added that leading politicians in Europe, above all German Chancellor Angela Merkel will have to own up to the fact that austerity has been defeated.
DW DE

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΥΡΙΖΑ / ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ. Α. ΣΑΜΑΡΑ

"Παρά το γεγονός ότι μας δυσκολεύει ο καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος που για κάθε μια έδρα, έδωσε και άλλη μία δώρο στην ΝΔ, εμείς θα επιδιώξουμε να έχουμε συνεννόηση, θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα συνεννόησης, πρωτίστως με τις δυνάμεις της αριστεράς, ώστε να έχουμε το επόμενο διάστημα εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση, όπως άλλωστε επιθυμεί και η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.
Σε κάθε περίπτωση, απευθύνουμε σαφή προειδοποίηση σε όλους, μέσα και έξω από τη χώρα, να σεβαστούν τη λαϊκή ετυμηγορία και να μην προχωρήσουν σε νέα βάρβαρα μέτρα μέχρις ότου τουλάχιστον σχηματιστεί κυβέρνηση που λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή."

ΕΛΛΑΔΑ: ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΞΕΡΑΜΕ

 Του ΑΝΤΩΝΗ ΒΡΑΔΗ  ( διδακτορικός φοιτητής στο London School of Economics, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του βιβλίου Revolt and Crisis in Greece [AK Press, 2011], μέλος της ομάδας Occupied London και εκ των συντελεστών του δικτυακού τόπου CITY.
Επιμέλεια μετάφρασης: Αριάδνη Αλαβάνου, πηγή: www.tometopo.gr)

Την 1η Απριλίου 2012, δύο υπουργοί της ελληνικής συγκυβέρνησης έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου: ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κάλεσαν για την άμεση διευθέτηση του προβλήματος των χωρίς χαρτιά μεταναστών. Σύμφωνα με τα λόγια τους, η παρουσία των μεταναστών είχε μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας σε μια "υγειονομική βόμβα". Ανακοίνωσαν μια σειρά μέτρων τα οποία συμπεριλαμβάνουν υποχρεωτικό πιστοποιητικό υγείας για όλους τους μετανάστες που μπαίνουν και κατοικούν στην Ελλάδα. Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Χρυσοχοΐδης είχε ανακοινώσει και πάλι, εκ μέρους της συγκυβέρνησης, ένα φιλόδοξο σχέδιο δημιουργίας τριάντα αποκαλούμενων "κλειστών νοσοκομειακών κέντρων": πρώην στρατόπεδα θα μετατρέπονταν σε εγκαταστάσεις κράτησης για μετανάστες χωρίς χαρτιά που συλλαμβάνονταν μαζικά πριν από την απέλαση.  Οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις έγιναν λίγες εβδομάδες πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου και μόλις λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση μιας συνέντευξης του Γάλλου πολιτισμικού θεωρητικού και μελετητή των αστικών κέντρων Πολ Βιρίλιο με τίτλο "Η διαχείριση του φόβου", στην οποία εντόπιζε την εδραίωση της "διπλής ιδεολογίας περί υγείας και ασφάλειας" στα δυτικά κράτη που είναι πλέον ανίκανα να προσφέρουν στους πολίτες τους τα οφέλη του κοινωνικού κράτους, έτσι τα αντικαθιστούν με τη διακήρυξη ότι αντ' αυτών μπορούν να φροντίσουν την ασφάλειά τους.


διαβάστε περισσότερα στο www.iskra.gr

Ο περήφανος λαός μας έδειξε κόκκινο στο μαύρο μέτωπο.

Του Αντιπυράρχου Σταμούλη Γιάννη
Ταμία του Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Δυό χρόνια εξαθλίωσης, ξεπουλήματος της χώρας, παράδοσης στα όρνια των αγορών, του κεφαλαίου και των κερδοσκόπων της αγοράς.
Δύο χρόνια που το μνημόνιο αντικατέστησε το σύνταγμα τους νόμους την εθνική κυριαρχία.
Δύο χρόνια που οι θεσμοί αντικαταστάθηκαν από τους γερμανούς επιτρόπους, τους τοποτηρητές των τοκογλύφων μας.
Δύο χρόνια που ο περήφανος λαός μας μπήκε στο εργαστήριο ως πειραματόζωο των αγυρτών του διεθνούς κεφαλαίου και των κερδοσκόπων.

Διαβάστε περισσότερα στο  stamoylis.blogspot.com

Μέρες παράξενες

Του Πέτρου - Ιωσήφ Στανγκανέλλη

Το ως χθες αδιανόητο μπορεί και να συμβεί. Οι απελπισμένοι δικαιούνται να ελπίζουν. Οι εργαζόμενες τάξεις μπορούν ακόμα και να αποφασίζουν: κάπως έτσι θα έπρεπε να έχουν αποτυπωθεί τα «αποτελέσματα της επόμενης μέρας» στον τύπο, τα κανάλια και το διαδίκτυο, αν υπήρχε όχι «έγκυρη» ή «αντικειμενική» δημοσιογραφία, αλλά αν οι παραγωγοί καθεστωτικού λόγου προσπαθούσαν , έστω και τώρα, να ερμηνεύσουν ορθά, προς ίδιον όφελος, τις εκλογικές τάσεις. Κι όμως, παρά τη σαφέστατη ανακολουθία λόγου και γεγονότων τα μεγάλα Μέσα εμμένουν ακόμα και σήμερα, να επιλέγουν την ανεπεξέργαστη και απογυμνωμένη προπαγάνδα.

Την ημέρα, λοιπόν, που η Αριστερά εκλέγει βουλευτές στη Λακωνία, την Αργολίδα ή το Κιλκίς, εξαιτίας του καλπονοθευτικού νόμου Παυλόπουλου  ή και τις κλίσης της Ιστορίας να κάνει φάρσες εκεί που κάποτε έσπερνε τραγωδίες, οι «έγκυροι αναλυτές» ανακαλούν τον εμφύλιο κάνοντας έκκληση για «εθνική ενότητα». Την ημέρα που η Αριστερά καταλαμβάνει την πλειοψηφία στην Αθήνα, όπως και σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο Αττικής, δηλαδή το πιο πλούσιο σε οικονομικό και πολιτισμικό κεφάλαιο μέρος της χώρας, οι εφημερίδες μιλούν για «συναισθηματική ψήφο», «λαϊκισμό» κι «ανευθυνότητα». Την ημέρα που η Αριστερά πρωταγωνιστεί στους κάτω των 45 ετών, οι επιφυλλιδογράφοι κατηγορούν το εκλογικό σώμα για «εμμονές σε παρωχημένες αντιλήψεις».     

διαβάστε περισσότερα στο www.rednotebook.gr

Ακίνητα υπηρεσιακά οχήματα λόγω έλλειψης κονδυλίων

"Όλο και περισσότερο παρατηρείται το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο ακινητοποίησης των Υπηρεσιακών Οχημάτων στην Νάουσα . Τα περισσότερα από αυτά πλέον είναι μη λειτουργικά και επικίνδυνα με αποτέλεσμα να «διακοσμούν» τις αυλές των Τ.Δ.Λ. του Νομού .Πρόθεση αποκατάστασης των φθορών και των αναλώσιμων υλικών δεν φαίνεται να υπάρχει πόσο δε μάλλον σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη κονδυλίων για την συντήρησή τους."

Διαβάστε την καταγγελία της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων  Συνοριακής Φύλαξης Νόμου Ημαθίας στο  www.posyfy.gr